Καστοριά: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τα Ραγκουτσάρια 2020

Η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Καστοριάς στις 23 Δεκεμβρίου 2019 έλαβε την υπ’ αριθ. 57/19 Κανονιστική απόφαση με θέμα: «Έκδοση Κανονιστικής Απόφασης για λήψη προσωρινών μέτρων ρύθμισης κυκλοφορίας κατά τις εκδηλώσεις του πατροπαράδοτου εθίμου “Καστοριανά Ραγκουτσάρια” που λαμβάνουν χώρα κάθε χρόνο στις 6, 7 & 8 Ιανουαρίου», σύμφωνα με την οποία εκδίδει Κανονιστική Απόφαση για την εφαρμογή προσωρινών μέτρων ρύθμισης κυκλοφορίας κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων του πατροπαράδοτου εθίμου “Καστοριανά Ραγκουτσάρια” που λαμβάνουν χώρα κάθε χρόνο στις 6, 7 & 8 Ιανουαρίου.

Συγκεκριμένα:

Α) Για τις 6 & 7 Ιανουαρίου

Από την πλατεία Δαβάκη έως την πλατεία Ομονοίας (οδός Μητροπόλεως) από τις 17:00 έως το πέρας των εκδηλώσεων:

Απαγορεύεται η κυκλοφορία και στάθμευση οχημάτων, επί της οδού Μητροπόλεως από τη συμβολή της με την οδό Διοικητηρίου έως και τη συμβολή της με την οδό Βαλαλά (πλατεία Ομονοίας) πλην Νοσοκομειακών και οχημάτων έκτακτης ανάγκης.

Η κίνηση των οχημάτων στην περιοχή θα γίνεται δια μέσου του κυκλικού κόμβου της πλατείας Δαβάκη, από τις οδούς 3ης Σεπτεμβρίου και Θ. Κολοκοτρώνη προς Α. Κομνηνού και Ιουστινιανού.

Β) Για την ημέρα της παρέλασης 8 Ιανουαρίου

Από την πλατεία Μακεδονομάχων (συγκέντρωση καναβαλιστών) έως την πλατεία Ομονοίας (πέρας εκδήλωσης) δια των οδών Ιουστινιανού και Μητροπόλεως από τις 14:00 έως το πέρας της εκδήλωσης:

Απαγορεύεται η κυκλοφορία και στάθμευση οχημάτων επί των οδών Ιουστινιανού και Μητροπόλεως και συγκεκριμένα από την πλατεία Μακεδονομάχων (συγκέντρωση καρναβαλιστών) έως την πλατεία Ομονοίας (πέρας εκδήλωσης), πλην Νοσοκομειακών και οχημάτων έκτακτης ανάγκης.

Επιπλέον, απαγορεύεται η κυκλοφορία σε όλες τις οδούς που συμβάλουν με τις οδούς Ιουστινιανού και Μητροπόλεως:

  • Ορεστείων
  • Α. Κομνηνού
  • Θ. Κολοκοτρώνη
  • 3ης Σεπτεμβρίου
  • Βαλαλά
  • Ρ. Φεραίου καθώς και στην
  • Πλατεία Αφ. Εμμανουήλ (περιοχή Ντολτσό)

Επίσης, κατά το ίδιο χρονικό διάστημα καθορίζεται η οδός Θωμαΐδος – Λιμπανίας – Μάνου ως οδός διπλής κατεύθυνσης κυκλοφορίας οχημάτων και απαγορεύεται η στάθμευση.

Όσον αφορά την έξοδο από την πόλη από την περιοχή της Χλόης/Φουντουκλή, θα γίνεται παράκαμψη της οδού Ορεστείων μέσω Καλλιθέας προς σηματοδότη Γράμμου – Μ. Αλεξάνδρου.

Όπου απαιτούνται απαγορεύσεις/παρακάμψεις κυκλοφορίας, θα τοποθετούνται κάγκελα ασφαλείας, πλαστικά στηθαία ή πλαστικοί κώνοι, θα γίνεται τοποθέτηση πινακίδας υποχρεωτικής πορείας προς τη νέα κατεύθυνση και θα υπάρχει σημαιοφόρος για την έγκαιρη προειδοποίηση των οδηγών, επειδή τα συγκεκριμένα σημεία θα φορτιστούν κυκλοφοριακά.

 

You May Also Like

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις από την ΠΔΜ – Τμήμα Μηχανολογικού Εξοπλισμού της Π.Ε. Καστοριάς που αφορούν, κοπή κλαδιών, χόρτων και καθαρισμό βλάστησης

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις που πραγματοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, με το ανθρώπινο…

Εργαστήριο Παραδοσιακής Δόμησης στα Κορέστεια Καστορίας

Πρόσκληση Συμμετοχής ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΔΟΜΗΣΗΣ ΣΤΑ ΚΟΡΕΣΤΙΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ…

Παναγία, “Η Οδηγήτρια των Οδηγών” (!). Η μοναδική εικόνα της (16ος αιών;) στην Καστοριά Του Γιώργου Τ. Αλεξίου

Παναγία, “Η Οδηγήτρια των Οδηγών” (!). Η μοναδική εικόνα της (16ος αιών;)…

Τραγωδία με τροχαίο στην Ιόνια Οδό: Νεκρό ζευγάρι μπροστά τα μάτια του δεκάχρονου παιδιού τους

Σοβαρό τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε στην Ιόνια Οδό, κοντά στα διόδια Τερόβου στο ρεύμα…

Νίκος Παρούσης: Ο ήρωας πιλότος που θυσιάστηκε για να σώσει εκατοντάδες παιδιά από βέβαιο θάνατο

Table of Contents Hide Έντρομοι είδαν το ΜιράζΑνέφερε βλάβη στο πηδάλιο«Πάνω από…