Κατάθεση Αναφοράς Ολυμπίας Τελιγιορίδου για την ανανέωση των συμβάσεων 5.500 πτυχιούχων του ΟΑΕΔ

 

Κατάθεση Αναφοράς Ολυμπίας Τελιγιορίδου και συνολικά άλλων 22 Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ προς τους Υπουργούς Εσωτερικών, Υγείας, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, της Ανοιχτής Επιστολής του Σωματείου του Ειδικού Προγράμματος Πτυχιούχων στον Ευρύτερο Δημόσιο Τομέα, στην οποία τίθεται το ζήτημα της παράτασης ή ανανέωσης των συμβάσεων 5.500 πτυχιούχων του ΟΑΕΔ (ανάμεσά τους οι απολυμένοι του ΚΕΦΙΑΠ), καθώς κρίνεται αναγκαία η συμβολή τους στην αντιμετώπιση της επείγουσας κατάστασης που υπάρχει εξαιτίας της διάδοσης του Covid19.

 

Η σχετική αναφορά:

«

 

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για τους κ.κ. Υπουργούς:

Εσωτερικών

 Υγείας,

 Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων,

 Ανάπτυξης και Επενδύσεων

Θέμα: «Παράταση ή ανανέωση των συμβάσεων των 5.500 πτυχιούχων του ΟΑΕΔ για την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών των υπηρεσιών του Δημόσιου Τομέα εξαιτίας του κορονοϊού».

 

Οι Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Γεροβασίλη Όλγα, Αβραμάκης Ελευθέριος, Αθανασίου Αθανάσιος (Νάσος), Βαρδάκης Σωκράτης, Γιαννούλης Χρήστος, Ελευθεριάδου Σουλτάνα, Ζαχαριάδης Κωνσταντίνος, Καλαματιανός Διονύσιος-Χαράλαμπος, Κασιμάτη Ειρήνη (Νίνα), Κάτσης Μάριος, Καφαντάρη Χαρούλα (Χαρά), Κόκκαλης Βασίλειος, Μεϊκόπουλος Αλέξανδρος, Μωραΐτης Αθανάσιος (Θάνος), Νοτοπούλου Αικατερίνη (Κατερίνα), Παππάς Νικόλαος, Πολάκης Παύλος, Σαρακιώτης Ιωάννης, Σκούφα Ελισσάβετ (Μπέττυ), Τελιγιορίδου Ολυμπία, Τζάκρη Θεοδώρα, Τσίπρας Γεώργιος, Χρηστίδου Ραλλία, καταθέτουν προς τους Υπουργούς  Εσωτερικών,  Υγείας, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, την Ανοιχτή Επιστολή του Σωματείου του Ειδικού Προγράμματος Πτυχιούχων στον Ευρύτερο Δημόσιο Τομέα, στην οποία τίθεται το ζήτημα της παράτασης ή ανανέωσης των συμβάσεων 5.500 πτυχιούχων του ΟΑΕΔ. Ειδικότερα οι ανωτέρω πτυχιούχοι με την εμπειρία που διαθέτουν, ως εργαζόμενοι σε διάφορες υπηρεσίες του Δημόσιου Τομέα, μπορούν να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της επείγουσας κατάστασης, που έχει διαμορφωθεί εξαιτίας τη διάδοσης του κορονοϊού. Εκ του λόγου αυτού είναι αναγκαία η παράταση ή η ανανέωση των συμβάσεων τους, ώστε το πολύτιμο αυτό επιστημονικό προσωπικό να επιστρέψει στις εργασίες του για να συμβάλλει στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, που βιώνει σήμερα η χώρα μας.

Επισυνάπτεται η ανοιχτή επιστολή

Παρακαλούμε για την άμεση εξέταση της ανοιχτής επιστολής, για την απάντηση και τις σχετικές σας ενέργειες καθώς και να μας ενημερώσετε σχετικά.

Αθήνα 17.03.2020

Οι καταθέτοντες  Βουλευτές

 

Γεροβασίλη Όλγα,

Αβραμάκης Ελευθέριος,

Αθανασίου Αθανάσιος (Νάσος)

Βαρδάκης Σωκράτης,

Γιαννούλης Χρήστος,

Ελευθεριάδου Σουλτάνα,

Ζαχαριάδης Κωνσταντίνος,

Καλαματιανός Διονύσιος-Χαράλαμπος,

Κασιμάτη Ειρήνη (Νίνα),

Κάτσης Μάριος,

Καφαντάρη Χαρούλα (Χαρά),

Κόκκαλης Βασίλειος,

Μεϊκόπουλος Αλέξανδρος,

Μωραΐτης Αθανάσιος (Θάνος)

Νοτοπούλου Αικατερίνη (Κατερίνα),

Παππάς Νικόλαος,

Πολάκης Παύλος,

Σαρακιώτης Ιωάννης,

Σκούφα Ελισσάβετ (Μπέττυ),

Τελιγιορίδου Ολυμπία,

Τζάκρη Θεοδώρα

Τσίπρας Γεώργιος

Χρηστίδου Ραλλία

 

 

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Από το σωματείο του Ειδικού Προγράμματος Πτυχιούχων στον Ευρύτερο Δημόσιο Τομέα

1) Προς τον αξιότιμο Υπουργό Εσωτερικών, κο Θεοδωρικάκο Παναγιώτη

2) Προς τον αξιότιμο Υπουργό Υγείας, κο Κικίλια Βασίλειο

3) Προς τον αξιότιμο Υπουργό Εργασίας, κο Βρούτση Ιωάννη

4) Προς τον αξιότιμο Υπουργό Ανάπτυξης, κο Γεωργιάδη Άδωνι

5) Προς τον αξιότιμο Διοικητή του Ο.Α.Ε.Δ., κο Πρωτοψάλτη Σπύρο

************************

Με το δεδομένο ότι αυτή τη στιγμή η χώρα μας βιώνει την επείγουσα και έκτακτη ανάγκη αντιμετώπισης του κοροναϊού, είναι εμφανές ότι ο κρατικός μηχανισμός πρέπει να στελεχωθεί με όσο το δυνατόν περισσότερο ανθρώπινο, έμπειρο και ικανό δυναμικό, ώστε να αντιμετωπιστεί η παρούσα κατάσταση.

Εμείς, οι πτυχιούχοι του προγράμματος των 5.500 του Ο.Α.Ε.Δ., είμαστε στη διάθεση της κυβέρνησης, για να ενώσουμε μαζί της τις δυνάμεις μας και να συμβάλλουμε και από την πλευρά μας στην αντιμετώπιση αυτής της επείγουσας κατάστασης. Για παράδειγμα, φορείς, που ανήκουν στο Υπουργείο Υγείας, που πλήττονται περισσότερο από αυτή την κατάσταση, αντιμετωπίζουν ιδιαίτερες ανάγκες και επιβάλλεται να στελεχωθούν άμεσα με ανθρώπινο δυναμικό. Τι καλύτερο από τα να ανανεωθούν οι συμβάσεις των πτυχιούχων των 5.500 του Ο.Α.Ε.Δ., ώστε να συνδράμουν άμεσα σε αυτή τη μάχη, δεδομένου παράλληλα ότι έχουν και την εμπειρία πλέον, για να το πράξουν αυτό με επιτυχία;; Αυτή η λύση θα διευκόλυνε και τον αξιότιμο Υπουργό Υγείας, κο Κικίλια, ο οποίος, για παράδειγμα, μόλις χθες ζητούσε απεγνωσμένα από ιατρούς και νοσηλευτές να αιτηθούν, για να ενταχθούν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Επίσης, σε άλλους Δημόσιους Φορείς που ανήκουν, για παράδειγμα, στο Υπουργείο Εργασίας, υφίστανται αυξημένες ανάγκες αυτή την περίοδο, ειδικά ως προς την έκδοση των συντάξεων των γηραιότερων συμπολιτών μας.

Πρέπει να σημειωθεί ότι είναι αυτή τη στιγμή, σύμφωνα και με μελέτες των ειδικών, είναι η πιο ευάλωτη ηλικιακή ομάδα στον κοροναϊό, επομένως η άμεση έκδοση και καταβολή σε αυτούς των συντάξεών τους, θα αποτελεί μία έγκαιρη και εύστοχη κίνηση της κυβέρνησης, η οποία θα έχει ως επακόλουθο και την αύξηση της κοινωνικής αποδοχή της.

Είναι βέβαιο ότι άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας θα στηριχθούν αυτή την περίοδο σε έτι περισσότερο στη σύνταξή τους, για να προμηθεύονται τα κατάλληλα μέσα επιβίωσης αλλά και να λαμβάνουν τα απαραίτητα υλικά ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Με δεδομένο ότι σήμερα βιώνουμε μία εξαιρετικά επείγουσα ανάγκη και βιώνουμε μία ανθρωπιστική κρίση, κατά τη διάρκεια της οποίας, πολλοί μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι ενδεχόμενα θα λείπουν και από τα καθήκοντά τους, λόγω των αδειών που παρέχει δικαίως η κυβέρνηση διαμέσου της από 11.03.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, επιθυμούμε να τονίσουμε ότι, δια της ανανέωσης των συμβάσεων μας, είμαστε στη διάθεση της κυβέρνησης, ώστε να συνδράμουμε στην αντιμετώπιση αυτής της κρίσης.

Όλοι παραδέχονται ότι πλέον και την εμπειρία διαθέτουμε και τη διάθεση να προσφέρουμε έχουμε στους συμπολίτες μας. Για αυτό το λόγο, ζητούμε την παράταση ή την ανανέωση, έστω και για μερικούς μήνες ακόμη των συμβάσεων των 5.500 πτυχιούχων του Ο.Α.Ε.Δ. και να επιστρέψουμε και πάλι στις εργασίες μας, ώστε και εμείς με τη σειρά μας να συμβάλλουμε στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, που βιώνει σήμερα η χώρα μας.

 

Κομοτηνή, 13-03-2020

Εκ της Διοίκησης

Μετά Τιμής»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

You May Also Like

Διανομή τροφίμων σε δικαιούχους του Προγράμματος του «Κοινωνικού Παντοπωλείου»

Διανομή τροφίμων σε δικαιούχους του Προγράμματος του «Κοινωνικού Παντοπωλείου»

“Μονόδρομος για την Καστοριά ο δρόμος της συνεργασίας και της δουλειάς”. Συνέντευξη του Γιάννη Κορεντσίδη σε τηλεοπτικό σταθμό

“Μονόδρομος για την Καστοριά ο δρόμος της συνεργασίας και της δουλειάς”. Συνέντευξη…

Η Σύναξη πάντων των εν Καστορία τιμωμένων Αγίων εορτάστηκε στην Ιερά Μητρόπολη Καστορίας στις 18 & 19 Νοεμβρίου 2017

Η Σύναξη πάντων των εν Καστορία τιμωμένων Αγίων εορτάστηκε στην Ιερά Μητρόπολη…

Οι πρώτες δηλώσεις του νέου προέδρου της ΟΝΝΕΔ Καστοριάς

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους 316 ΟΝΝΕΔίτες της Καστοριάς που συμμετείχαν στην…

Εντοπίστηκε άλλη μία φυτεία σε περιοχή των Γρεβενών με -123- δενδρύλλια κάνναβης για την καλλιέργεια της οποίας συνελήφθησαν δυο ημεδαποί

Συνελήφθησαν την Πέμπτη (25-08-2016) το απόγευμα σε δύσβατη δασική περιοχή των Γρεβενών,…

Μπογδάνος για Μπακογιάννη: «Αυτιά στη ΝΔ τραβάει μόνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης»

Μπογδάνος για Μπακογιάννη: «Αυτιά στη ΝΔ τραβάει μόνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης»

Τα δρομολόγια του καραβιού «ΟΛΥΜΠΙΑ» για τον μήνα Νοέμβριο 2021

Τα δρομολόγια του καραβιού «ΟΛΥΜΠΙΑ» για τον μήνα Νοέμβριο 2021