Καταγγελία: Εργαζόμενος δήμου σε καραντίνα υποχρεώθηκε να επιστρέψει στην υπηρεσία του!

Στην καταγγελία ότι εργαζόμενος του δήμου Κεντρικής Κέρκυρας υποχρεώθηκε να επιστρέψει στην εργασία του ενώ βρισκόταν σε καραντίνα και ενώ ο ΕΟΔΥ ζητούσε να απομακρυνθεί άμεσα, προχωρά ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Κέρκυρας. Αποτέλεσμα, αυτοί τη στιγμή να υπάρχουν έξι κρούσματα σε υπηρεσίες του δήμου τις τελευταίες δέκα ημέρες!  «Οι συνάδελφοι που νόσησαν πήραν οδηγίες να μείνουν σε καραντίνα. Υπάρχει όμως  συνάδελφος ο οποίος είχε νοσήσει στο παρελθόν και είχε αναρρώσει με αρνητικά τεστ rapid και μοριακά και βρίσκεται τώρα εκ νέου θετικός, ενώ ήταν σε καραντίνα ενημερώθηκε να επιστρέψει στην εργασία του, επέστρεψε όπως ήταν υποχρεωμένος, σε ένα εργασιακό χώρο που συνυπάρχουν δεκάδες άτομα.

Σε επικοινωνία του με  αρμόδιο γιατρό του ΕΟΔΥ στην Κέρκυρα, του συστήθηκε να απομακρυνθεί άμεσα όσο είναι θετικός και μέχρι να γίνει το μοριακό τεστ», αναφέρει σε επιστολή του  προς τον     Γ. Γ. Κεντρικής Κέρκυρας  και τη δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας Μερόπη Υδραίου ο Σύλλογος ΟΤΑ.

«Επειδή η ευθύνη ανήκει στους αρμόδιους οι οποίοι παίρνουν και τις αποφάσεις  ,παρακαλούμε να μας ενημερώσετε εγγράφως αν τρία κρούσματα σε μία μονάδα θεωρούνται κατά συρροή ,αν εφαρμόστηκε η προβλεπόμενη διαδικασία και αν έγινε απολύμανση με ειδικό εξοπλισμό ,όπως αναφέρει ο ΕΟΔΥ. Θεωρούμε πολύ σοβαρό  θέμα την Διασπορά του ιού σε εργαζόμενους και δημότες και έχουμε διαμαρτυρηθεί πολλές φορές για να εφαρμόζονται τα μέτρα προστασίας. Ελπίζουμε ειλικρινά να διαψευστούν οι ανησυχίες μας και οι συνεχείς προστριβές μας για την ορθό τρόπο προστασίας συναδέλφων και Δημοτών και να μην έχουμε άλλα κρούσματα έχοντας δημιουργήσει μία εστία διασποράς στην Κερκυραϊκή Κοινωνία», καταλήγουν οι εργαζόμενοι.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Διαχείριση κρουσμάτων covid 19 στις υπηρεσίες του Δήμου Κ. Κέρκυρας.

Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για την διαχείριση των κρουσμάτων που βρέθηκαν θετικά στον covid 19 στους εργασιακούς χώρους του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας , συγκεκριμένα 3 κρούσματα σε διάστημα μικρότερο των 10 ημερών στο Μαράσλειο Μέγαρο και 3 κρούσματα σε διάστημα μικρότερο των 10 ημερών στον χώρο στέγασης των Τεχνικών Υπηρεσιών και Καθαριότητας του Δήμου.Έχουμε την ανησυχία ότι ο τρόπος διαχείρισης των κρουσμάτων πιθανόν να οδηγήσει σε διασπορά του ιού.

Οι συνάδελφοι που νόσησαν πήραν οδηγίες να μείνουν σε καραντίνα . Υπάρχει όμως  συνάδελφος ο οποίος είχε νοσήσει στο παρελθόν και είχε αναρρώσει με αρνητικά τεστ rapid και μοριακά και βρίσκεται τώρα εκ νέου θετικός, ενώ ήταν σε καραντίνα ενημερώθηκε να επιστρέψει στην εργασία του, επέστρεψε όπως ήταν υποχρεωμένος, σε ένα εργασιακό χώρο που συνυπάρχουν δεκάδες άτομα. Σε επικοινωνία του με  αρμόδιο γιατρό του ΕΟΔΥ στην Κέρκυρα, του συστήθηκε να απομακρυνθεί άμεσα όσο είναι θετικός και μέχρι να γίνει το μοριακό τεστ.

Η άποψη της υπηρεσίας ήταν να επιστρέψει στην υπηρεσία του, αλλά κανείς δεν παίρνει την ευθύνη να  διαβεβαιώσει ότι όσο είναι θετικός δεν μεταδίδει τον ιό στις επαφές του .

Μετά την αντίδραση του Συλλόγου  και συναδέλφων και ενώ ο συνάδελφος παρέμεινε σε επαφή  για πάνω από τρεις ώρες, βρέθηκε η λύση να απομακρυνθεί από την υπηρεσία.

Και εδώ παλεύουμε για τα αυτονόητα και για μας η αντιμετώπιση του ιού δεν πρέπει να γίνεται με επιπολαιότητα.

Οι οδηγίες που πήραν οι συνάδελφοι που εργάζονται στους ίδιους χώρους με τα θετικά κρούσματα είναι να μείνουν κατ’ οίκον επί τριημέρου και την τέταρτη μέρα να επιστρέψουν στην εργασία τους να κάνουν το πρώτο τεστ και μέχρι να γίνει το δεύτερο που είναι το επιβεβαιωτικό να συνεχίσουν να εργάζονται.

Έτσι υπήρξαν συνάδελφοι που ήταν μεν αρνητικοί στο πρώτο τεστ και ακολουθώντας τις οδηγίες της υπηρεσίας παρέμειναν στην εργασία τους πριν βγει το δεύτερο, στο οποίο βρέθηκαν θετικοί ,έχοντας όλες αυτές τις μέρες κανονικές συναναστροφές με συναδέλφους και πολίτες.

 Άτομα που βρίσκονταν στο ίδιο γραφείο με επιβεβαιωμένα κρούσματα , εξακολούθησαν να έρχονται σε επαφή με συναδέλφους άλλων γραφείων και Δημότες, μετατρέποντας τους εργασιακούς μας χώρους σε υγειονομικές βόμβες .

Επειδή η ευθύνη ανήκει στους αρμόδιους οι οποίοι παίρνουν και τις αποφάσεις  ,παρακαλούμε να μας ενημερώσετε εγγράφως αν τρία κρούσματα σε μία μονάδα θεωρούνται κατά συρροή ,αν εφαρμόστηκε η προβλεπόμενη διαδικασία και αν έγινε απολύμανση με ειδικό εξοπλισμό ,όπως αναφέρει ο ΕΟΔΥ.

Θεωρούμε πολύ σοβαρό  θέμα την Διασπορά του ιού σε εργαζόμενους και δημότες και έχουμε διαμαρτυρηθεί πολλές φορές για να εφαρμόζονται τα μέτρα προστασίας. Ελπίζουμε ειλικρινά να διαψευστούν οι ανησυχίες μας και οι συνεχείς προστριβές μας για την ορθό τρόπο προστασίας συναδέλφων και Δημοτών και να μην έχουμε άλλα κρούσματα έχοντας δημιουργήσει μία εστία διασποράς στην Κερκυραϊκή Κοινωνία.

 

aftodioikisi.gr

You May Also Like

Ματίνα Παγώνη: «Όταν εμβολιαστούμε κατά 90%, θα πετάξουμε τις μάσκες – Θα κάνουμε Πάσχα στο χωριό»

Για τα λάθη στη διαχείριση της πανδημίας, για τις απειλές που δέχθηκε…

Εστίαση: Τα ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ που ισχύουν από Δευτέρα 14-02-2022 έως Δευτέρα 21-02-2022

Εστίαση: Τα ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ που ισχύουν από Δευτέρα 14-02-2022 έως Δευτέρα 21-02-2022

Καναδάς: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε την Οτάβα ο δήμαρχός της

Η καναδική πρωτεύουσα έχει αποκλειστεί από διαμαρτυρόμενους κατά των υγειονομικών μέτρων για…

Νέα μέτρα: «Ξεκλειδώνουν» εστίαση, ψυχαγωγία και εκδηλώσεις – Ο ρόλος των νοσοκομείων στις αποφάσεις

Χωρίς μέτρα για τον κορονοϊό – τουλάχιστον για τους εμβολιασμένους – επιχειρεί να αφήσει η κυβέρνηση την εστίαση και την ψυχαγωγία, επιτρέποντας…

Πανδημία: Οδηγός για την «κανονικότητα» το βρετανικό μοντέλο

Σκεπτόμενος «αγγλικά», όπως λέει ο καθηγητής Κ. Γουργουλιάνης, συγκρίνει τις δυο χώρες…

Θωμαΐδης: Τετραψήφια κρούσματα θα δούμε μετά τον Μάρτιο

Η μετάλλαξη Δέλτα στην Αττική είναι σε αποδρομή, μόλις που ανιχνεύεται, ενώ…

Νέα μέτρα: Έρχεται η σταδιακή κατάργηση – Το σχέδιο κυβέρνησης και ειδικών

Νέα μέτρα: Έρχεται η σταδιακή κατάργηση – Το σχέδιο κυβέρνησης και ειδικών

Τζόνσον: Καραντίνα τέλος ακόμη και για όσους νοσούν – «Θα μάθουμε να ζούμε με τον ιό»

Ο Τζόνσον θέλει οι Βρετανοί «να μάθουν να ζουν με τον κορωνοϊό».…

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ COVID-19 – Πέμπτη, 3 Μαρτίου 2022

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ COVID-19