#image_title

Επενδυτικά κεφάλαια σκανδιναβικής προέλευσης εξετάζουν την αγορά κατοικιών στην Ελλάδα, με στόχο την προσέλκυση συνταξιούχων από τις αντίστοιχες χώρες

Επενδυτικά κεφάλαια σκανδιναβικής προέλευσης εξετάζουν την αγορά κατοικιών στην Ελλάδα, με στόχο την προσέλκυση συνταξιούχων από τις αντίστοιχες χώρες. Αυτό ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Γιώργος Μαντζαβινάτος, διευθύνων σύμβουλος της QRes, μιας εταιρείας διαχείρισης ακινήτων, μέλος του ομίλου Qualco. «Οι διαχειριστές των κεφαλαίων αυτών εντοπίζουν στην Ελλάδα μια επενδυτική ευκαιρία, χάρις στην ορατότητα που έχει αποκτήσει η ελληνική αγορά ακινήτων, απόρροια του τουρισμού. Οι άνθρωποι αυτοί επισκέφτηκαν την Ελλάδα, είδαν την ευκαιρία που προσφέρει λόγω της καλοκαιρίας που επικρατεί, άρα και του χαμηλού ενεργειακού κόστους για τη θέρμανση ενός ακινήτου –πάντα συγκριτικά με τη Βόρεια Ευρώπη– και έχουν ξεκινήσει να αναζητούν ακίνητα για αγορά», ανέφερε χθες ο κ. Μαντζαβινάτος, στο πλαίσιο του ετήσιου συνεδρίου ακινήτων Prodexpo.

Οι σχετικές διατάξεις έχουν τεθεί σε εφαρμογή ήδη από το 2020, ωστόσο μέχρι σήμερα δεν έχουν καταγραφεί συναλλαγές με στόχο τη φιλοξενία ηλικιωμένων – συνταξιούχων από τρίτες χώρες, τόσο λόγω της μεσολάβησης της πανδημίας, όσο και εξαιτίας της απουσίας σχετικών συγκροτημάτων, που να απευθύνονται στην εν λόγω κατηγορία ενοικιαστών – αγοραστών. Υπενθυμίζεται ότι η ρύθμιση που έχει ψηφιστεί προβλέπει ότι όποιος συνταξιούχος πολίτης ξένης χώρας επιλέξει να μεταφέρει στην Ελλάδα τη φορολογική του έδρα, θα πληρώνει φόρο εισοδήματος με πολύ χαμηλό συντελεστή 7% του ύψους της σύνταξης. Ο συντελεστής αυτός θα ισχύει για 10 χρόνια. Εκτός από την ανάγκη ύπαρξης συμφωνίας αποφυγής διπλής φορολόγησης μεταξύ της Ελλάδας και της χώρας όπου εκδίδεται και καταβάλλεται η σύνταξη, προϋπόθεση είναι ο συνταξιούχος να διαμένει στην Ελλάδα για τουλάχιστον 183 ημέρες. Επίσης, πρέπει να μην ήταν φορολογικός κάτοικος Ελλάδας τα προηγούμενα πέντε από τα έξι τελευταία χρόνια, πριν από τη μεταφορά της φορολογικής κατοικίας στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον Γιάννη Παρασκευόπουλο, γενικό διευθυντή της Danos – BNP Paribas Real Estate, «η αύξηση των επιτοκίων θα επηρεάσει τις αποδόσεις και θα στρέψει τους επενδυτές σε εναλλακτικές κατηγορίες επενδυτικών ακινήτων, όπως π.χ. των οικιστικών συγκροτημάτων – κοινοτήτων ή του χώρου της υγείας και της φιλοξενίας ηλικιωμένων, που μπορούν να προσφέρουν καλύτερες αποδόσεις σε σχέση με άλλους τύπους ακινήτων».

ΠΗΓΗ: https://www.kathimerini.gr

You May Also Like

Σαντορίνη: Έστριψε να φωτογραφήσει την καλντέρα και σκότωσε ένα 34χρονο

Ένα ακόμη δυστύχημα που μεγαλώνει τη λίστα με τους θανάτους στον δρόμο…

Εβρος: Αφησαν στην τύχη του το φράγμα που θα έσωζε την Δαδιά

Ο αναπλ. Καθηγητής του τμήματος Περιβάλλοντος του Ιονίου Παν/μίου και μέχρι πριν…

Φωτεινή Βασιλειάδου: Η “άγνωστη” κόρη της μεγάλης Γεωργίας Βασιλειάδου και η τεράστια ομοιότητα με τη μητέρα της

Φωτεινή Βασιλιάδου: Η κόρη της σπουδαίας ηθοποιού Γεωργίας Βασιλειάδου

Θρίλερ στην Ταϊβάν: Αναχώρησε από Μαλαισία το αεροσκάφος της Πελόζι – Άγνωστο αν επιβαίνει η ίδια.

Το αεροσκάφος της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας που μετέφερε την πρόεδρο της Βουλής…

Θεσσαλονίκη: Δικογραφία κατά αγνώστου για τον άνδρα που πάτησε το γατάκι

Δικογραφία κατά αγνώστου, με την κατηγορία της πιθανής θανάτωσης ζώου, ασκήθηκε σε…

Επίδομα θέρμανσης: Θα δοθεί σε 1,3 εκατομμύριο νοικοκυριά

Σε 1,3 εκατομμύριο νοικοκυριά θα χορηγηθεί φέτος το επίδομα θέρμανσης, το συνολικό…

ΓΟΥΡΟΥΝΑ “ΚΑΝΕΙ ΜΠΑΝΙΟ” ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΥΛΟΥΣ ΤΗΣ ΜΥΚΟΝΟΥ

ΓΟΥΡΟΥΝΑ “ΚΑΝΕΙ ΜΠΑΝΙΟ” ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΥΛΟΥΣ ΤΗΣ ΜΥΚΟΝΟΥ

Θάνατος βρέφους στα Γρεβενά: «Δεν είχε κανένα πρόβλημα υγείας το μωρό μας» λέει η μητέρα

Σε κατάσταση σοκ οι γονείς του βρέφους 35 ημερών που πέθανε τις…

Ιλιγγιώδεις αυξήσεις μέχρι και στα καυσόξυλα: «Γρίφος» η θέρμανση των νοικοκυριών τον χειμώνα – Ποιος είναι ο φθηνότερος τρόπος

Table of Contents Hide Οι αυξήσεις στο πετρέλαιοΑδιέξοδο στο φυσικό αέριοΑσύμφορη η…

Οπλικά συστήματα νέας γενιάς: Ρομπότ-δολοφόνοι στα πεδία μάχης;

Αυξάνονται οι χώρες που επενδύουν σε οπλικά συστήματα νέας τεχνολογίας όπως drones –…