Κεντρική Μακεδονία: 70 παιδιά μακριά από το σχολείο εξαιτίας των αρνητών γονέων τους

Αυξάνονται οι περιπτώσεις παιδιών που δεν παρακολουθούν μαθήματα λόγω των γονέων τους. Συνολικά οκτώ εκπαιδευτικοί στην Κεντρική Μακεδονία έπαψαν να διδάσκουν. Αυξάνονται στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας οι περιπτώσεις παιδιών που στερούνται το αγαθό της εκπαίδευσης καθώς οι γονείς τους αρνούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τον κορωνοϊό. Με σκοπό να μπει φρένο σε αυτό το φαινόμενο, τα υπουργεία Παιδείας και Θρησκευμάτων αλλά και Δικαιοσύνης κατέθεσαν εχθές, Τρίτη, από κοινού τροπολογία που προβλέπει συγκεκριμένες κυρώσεις στους γονείς – αρνητές που κρατούν τα παιδιά τους μακριά από τις τάξεις.

Συγκεκριμένα, σε ολόκληρη την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση στην Κεντρική Μακεδονία τουλάχιστον 70 παδιά δεν παρακολουθούν μαθήματα λόγω των αρνητών γονέων τους. Από τα 70 παιδιά, τα 50 μένουν στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης ενώ πάνω από δέκα είναι οι περιπτώσεις που αφορούν τις Σέρρες.

Σημειώνεται πως πριν περίπου τρεις εβδομάδες οι περιπτώσεις παιδιών στη Θεσσαλονίκη που δεν παρακολουθούσαν μαθήματα ήταν 31 ενώ σε ολόκληρη την Κεντρική Μακεδονία ήταν συνολικά 37.

Όπως αναφέρει στη Voria.gr ο διευθυντής Περιφερειακής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας Θωμάς Μπαχαράκης, είναι μάλλον βέβαιο πως ο πραγματικός αριθμός είναι μεγαλύτερος. «Τα 70 αυτά παιδιά αφορούν τις επίσημα καταγεγραμμένες περιπτώσεις. Έχουμε εντοπίσει και άλλα παιδιά που λείπουν για καιρό από το σχολείο και εμφανίζουν αργότερα δικαιολογητικά από γιατρούς, γεγονός που μας έχει εφιστήσει την προσοχή», τονίζει.

Παράλληλα, συνολικά οκτώ εκπαιδευτικοί στην Κεντρική Μακεδονία έπαψαν να διδάσκουν καθώς αρνούνται να υποβληθούν σε test ή/και να φορέσουν μάσκα. Στους συγκεκριμένους η πολιτεία έχει προχωρήσει σε αναστολή πληρωμής των μισθών τους.

1 σχόλιο:

  1. Αρνητων λέει 😂 σας αρέσει να βλέπετε τα παιδιά σας με μάσκα; να μην ζούνε φυσιολογικα και επίσης να θέλετε να τα τρυπήσετε; λυπηθείτε τα παιδιά τουλάχιστον, αφήστε τα να παίξουν και να ζήσουν ανθρώπινα, μην τα μαθαίνουμε να ακολουθούν τα χάλια μας!

    Απάντηση

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΠΗΓΗ:https://www.veriotis.gr/

You May Also Like

Σημαντικά αυξημένη η κινητικότητα των Ελλήνων στο δεύτερο lockdown

Σημαντικά αυξημένη η κινητικότητα των Ελλήνων στο δεύτερο lockdown

Έρχονται πληρωμές για τα φωτοβολταϊκά

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, συναντήθηκε την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου…

Γεωργιάδης: Σοβαρή αύξηση της φαρμακευτικής δαπάνης το 2024

Όπως είπε, οι αριθμοί για το 2023 στην υγεία είναι πολύ άσχημοι .

Eurobank: Προσφέρει δωρεάν 65.000 αεροπορικά εισιτήρια σε πελάτες της

Πρωτοβουλία της Eurobank για τη στήριξη της εθνικής προσπάθειας επανεκκίνησης του ελληνικού…

ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.: Πρόσληψη 1.575 θέσεων ιατρονοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού, μέσω Α.Σ.Ε.Π.

  ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.: Πρόσληψη 1.575 θέσεων ιατρονοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού, μέσω Α.Σ.Ε.Π.

Υπουργείο Υγείας: Έρχεται Dentist Ρass για παιδιά από 6 ως 12 ετών – Οι παροχές και η διαδικασία

Πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης για τη δωρεάν προληπτική οδοντιατρική φροντίδα παιδιών από 6 ως 12 ετών προσφέρονται για…

Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Κυριακή 18 Απριλίου

Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Κυριακή 18 Απριλίου

Στην Πίνδο το γηραιότερο δέντρο της Ευρώπης. Φύτρωσε το έτος 941

Πρέπει να φύτρωσε το έτος 941 και να ήταν ήδη 500 ετών…

Δημοσίευση Υπουργικής Απόφασης σχετικά με τον Βιολογικό Τρόπο Παραγωγής

Από το τμήμα Φυτικής και Ζωϊκής Παραγωγής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και…

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας στηρίζει τα αδεσποτάκια κάθε γειτονιάς

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας στηρίζει τα αδεσποτάκια κάθε γειτονιάς