Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, σε συνεργασία με την ΕΕ και το ΔΝΤ, κλιμακώνει την επίθεση της σε μισθωτούς, εργαζόμενους και λαϊκά στρώματα, τσακίζει ό,τι είχε απομείνει όρθιο από τις προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ – ΠΑΣΟΚ.

Το νομοσχέδιο για Ασφαλιστικό – Φορολογικό, που κατέθεσε η κυβέρνηση και δεν είναι ακόμη το τελικό, αφού θα πλουτίζεται με νέα αντιλαϊκά μέτρα μέχρι την τελική ψήφιση του, προβλέπει ήδη:

  • Μονιμοποίηση όλων των μειώσεων στις συντάξεις και νέα μείωση για όλους, μέσω του νέου υπολογισμού και της μείωσης των επικουρικών. Οι μειώσεις στις κύριες αφορούν και τους νυν συνταξιούχους, αφού το τέχνασμα της «προσωπικής διαφοράς» που δήθεν θα τους καταβάλλεται, θα είναι προσωρινό και θα δίνεται το πολύ μέχρι το 2018.
  • Καθιέρωση εθνικής σύνταξης πείνας 384 ευρώ για 20 χρόνια δουλειάς (346 για 15), που σε συνθήκες μαύρης, ανασφάλιστης εργασίας, ανεργίας και ημιαπασχόλησης, μετατρέπει το δικαίωμα στην αξιοπρεπή σύνταξη σε «άπιαστο όνειρο».
  • Κατάργηση του ΕΚΑΣ, χτύπημα σε αναπηρικές συντάξεις, εφάπαξ, συντάξεις χηρείας, βαρέα κι ανθυγιεινά κλπ.
  • Αύξηση των ορίων ηλικίας για όλους, τουλάχιστον στα 67, για πλήρη σύνταξη, με τάση παραπέρα αύξησης.
  • Μείωση των μισθών, μέσω της αύξησης εισφορών των εργαζομένων.
  • Κατακόρυφη αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών για αγρότες κι επαγγελματίες.
  • Μείωση του αφορολόγητου και νέους έμμεσους φόρους, δηλαδή νέα φοροεπιδρομή στο τσακισμένο λαϊκό εισόδημα.

Η κυβέρνηση παραδίδει δωρεάν μαθήματα εξαπάτησης, ισχυριζόμενη ότι προστατεύει τους αδύναμους. Βαφτίζει υψηλές τις συντάξεις πάνω από 1.000 ευρώ. Μειώνει την κατώτατη σύνταξη. Τα μέτρα χτυπούν τα φτωχά λαϊκά στρώματα, τη στιγμή που προωθούνται νέα προνόμια και φοροαπαλλαγές στο κεφάλαιο και μειώνει δραστικά τις κρατικές δαπάνες για την κοινωνική πολιτική, ενισχύοντας τη δράση των μεγαλεμπόρων υγείας και των ασφαλιστικών εταιριών.

Η ασφάλιση μετατρέπεται σε ατομική ευθύνη και η σύνταξη σε προνοιακό επίδομα. Στόχος να γίνει ακόμη πιο φτηνή για το κεφάλαιο η εργατική δύναμη. Να μάθουμε να ζούμε με τα ελάχιστα, με την ανεργία και να δουλεύουμε ως τα βαθιά γεράματα. Αυτό είναι το πρόσταγμα του κεφαλαίου, αυτό υπηρετούν και όλες οι άλλες πολιτικές δυνάμεις.

Θα επιταχυνθεί ο εκτοπισμός των μικρομεσαίων επαγγελματιών, των εξαρτημένων από το κεφάλαιο αγροτών.

Όσοι επικαλούνται τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού κρύβουν ότι οι εργαζόμενοι έχουν πληρώσει πολλαπλά για το ασφαλιστικό, ότι κράτος και κεφάλαιο έχουν διαχρονικά ληστέψει τα ασφαλιστικά ταμεία. Αυτοί πρέπει να πληρώσουν για την κρίση και τα χρέη!

Τα αντιλαϊκά μέτρα κι οι θυσίες στο βωμό της καπιταλιστικής ανάκαμψης θα είναι χωρίς ημερομηνία λήξης!

Η κυβέρνηση κοροϊδεύει, όταν λέει ότι τα μέτρα αυτά θα είναι τα τελευταία. Ήδη συμφώνησε με τους λεγόμενους θεσμούς σε νέα προληπτικά μέτρα, ένα 4ο μνημόνιο – «κάβα». Αξιοποιεί τις αντιθέσεις ανάμεσα στην ΕΕ και το ΔΝΤ για να εκβιάσει το λαό να δεχτεί το σκληρό πακέτο, με την απειλή ότι «υπάρχουν και χειρότερα».

Οι κυβερνητικές εξαγγελίες για «φως στο τούνελ», για «την ανάκαμψη που έρχεται», για «τη ρύθμιση του χρέους» έχουν στόχο να συγκαλύψουν ότι τα αντιλαϊκά μέτρα ήρθαν για να μείνουν και θα συνεχίζονται. Είναι το προαπαιτούμενο των επενδύσεων και της ανάκαμψης, που κι αυτή ακόμη είναι αβέβαιη, με βάση την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας. Τα κεφάλαια που θα εξοικονομηθούν από την όποια ρύθμιση του χρέους θα κατευθυνθούν αποκλειστικά στο μεγάλο κεφάλαιο.

Παρόμοια μέτρα παίρνονται σε όλες τις καπιταλιστικές χώρες, όπως στη Γαλλία, που δεν έχει μνημόνια.

Τα άλλα κόμματα ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΠΟΤΑΜΙ, από τη μία μεριά πιέζουν την κυβέρνηση να ολοκληρώσει γρήγορα την αξιολόγηση κι από την άλλη προσπαθούν να πάρουν αποστάσεις από μέτρα που ψήφισαν στο πλαίσιο του 3ου μνημονίου. Εχθρεύονται τους εργατικούς-λαϊκούς αγώνες και τις μορφές πάλης που επιλέγουν. Μαζί με την ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ, προβάλλουν εναλλακτικές κυβερνητικές λύσεις για να εκμεταλλευτούν τη φθορά της κυβέρνησης και να συνεχίσουν την αντιλαϊκή πολιτική. Η ναζιστική ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ αποδεικνύει το ρόλο της ως μαντρόσκυλο του συστήματος και της μεγαλοεργοδοσίας. Στήνει απεργοσπαστικούς μηχανισμούς, στηρίζει τα κέρδη της πλουτοκρατίας και χύνει το ρατσιστικό δηλητήριο σε βάρος των εγκλωβισμένων προσφύγων στη χώρα μας, που είναι θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων, των καπιταλιστικών ανταγωνισμών, της εξουσίας του κεφαλαίου.

Για το λαό υπάρχουν δύο δρόμοι: Συναίνεση και υποταγή στα μέτρα δίχως τέλος ή οργάνωση και αγώνας για την ανατροπή!

Δεν είναι ώρα για μοιρολατρία. Μην επιτρέψετε να κυριαρχήσει η λογική ότι “τίποτα δεν γίνεται”, επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ εγκλώβισε διαθέσεις αγώνα και ριζοσπαστισμού στα όρια του συστήματος. Θα ήταν ολέθριο για το παρόν και το μέλλον του λαού και των παιδιών του. Αυτό που χρειάζεται είναι να δυναμώσουμε τον αγώνα με νέα ορμή, σε νέες στέρεες βάσεις. Το ΚΚΕ σ’ αυτήν την προσπάθεια τείνει το χέρι.

Σήμερα, μπορεί να γίνει ένα ελπιδοφόρο βήμα στην ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, στην οικοδόμηση μιας ισχυρής λαϊκής συμμαχίας που θα παλεύει για την απόκρουση των μέτρων, για όλα τα προβλήματα, για την αλληλεγγύη. Ταυτόχρονα θα βάζει στο στόχαστρο τις πραγματικές αιτίες των λαϊκών προβλημάτων: Την καπιταλιστική εξουσία κι ιδιοκτησία, τις διεθνείς ιμπεριαλιστικές συμμαχίες, τις κυβερνήσεις και τα κόμματα που τους υπηρετούν.

Ιδιαίτερα άνθρωποι που προβληματίζονται, που αναγνωρίζουν στο ΚΚΕ τη μαχητικότητα και συνέπεια στην πάλη υπέρ των λαϊκών συμφερόντων, μπορούν να κάνουν το βήμα σήμερα, στηρίζοντας ενεργά την πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ, για μια κοινωνία με το λαό στην εξουσία, που θα καταργήσει τις σχέσεις εκμετάλλευσης, θα οργανώσει την παραγωγή, την οικονομία, τις κοινωνικές υπηρεσίες, τις σχέσεις με τις άλλες χώρες προς όφελος της λαϊκής ευημερίας, των πραγματικών λαϊκών αναγκών.

Σ’ αυτήν την προοπτική θα μπορούν να αξιοποιηθούν οι παραγωγικές δυνατότητες της χώρας, να επιτευχθεί η αποδέσμευση από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, η μονομερής διαγραφή του χρέους.

Όσο κερδίζει έδαφος αυτή η πρόταση, θα μπορούμε και να βάζουμε εμπόδια στα αντιλαϊκά μέτρα, να διεκδικούμε βελτίωση της ζωής μας. Έχει αποκτηθεί αρκετή πείρα. Όμως ο λαός δεν έχει αξιοποιήσει ακόμα την πραγματική του δύναμη.

Αυτή τη δύναμη μπορούμε και πρέπει πλέον να δοκιμάσουμε!».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Ποιος ειναι ο πεζοναύτης που ξάπλωσε στις λάσπες για να περάσουν πάνω του ηλικιωμένοι πλημμυροπαθείς

Διακρίνεται από υψηλό φρόνημα και αίσθηση του καθήκοντος

Καρδίτσα: Πλημμυροπαθείς κοιμούνται ανάμεσα στους τάφους και τα οστεοφυλάκεια (vid-εικόνες)

“Σπίτι μας είναι το νεκροταφείο“

Καθορίστηκαν οι όροι και οι προϋποθέσεις χρηματοδότησης των δημοτικών καταφυγίων, με στόχο τη διασφάλιση της φροντίδας των αδέσποτων ζώων

Καθορίστηκαν οι όροι και οι προϋποθέσεις χρηματοδότησης των δημοτικών καταφυγίων, με στόχο…

Αισιόδοξη η Μίνα Γκάγκα: «Η πανδημία λήγει, το φετινό Πάσχα θα είναι κανονικό, υπομονή λίγο καιρό ακόμη»

Αισιόδοξη η Μίνα Γκάγκα: «Η πανδημία λήγει, το φετινό Πάσχα θα είναι…

Δεν θα έρθει στην Ελλάδα ο Μακρόν – Τον κρατά το lockdown στο Παρίσι

Δεν θα έρθει στην Ελλάδα ο Μακρόν – Τον κρατά το lockdown…

Βάσεις – Πανελλήνιες εξετάσεις 2017: Βουτιά 500 και 1.000 μόρια. Ποιες σχολές… “γκρεμίζονται” και ποιες εκτινάσσονται

Πτώση των βάσεων ως και 500 μόρια στα Πολυτεχνία “Γκρεμίζονται” οι βάσεις…

Εντυπωσιακές εικόνες από τη μεγάλη «χρυσή» παρέλαση των Φαραώ στην Αίγυπτο

22 Μούμιες (22 Βασιλιάδες και Βασίλισσες) μεταφέρθηκαν κατά τη διάρκεια της παρέλασης,…

Τραπεζικές αργίες: Αυτές τις μέρες θα είναι κλειστές οι τράπεζες μέχρι το τέλος του χρόνου

Οι γιορτές των Χριστουγέννων πλησιάζουν με τους πολίτες να τρέχουν σε τράπεζες…

«Κλείδωσε» η αύξηση της θητείας στους 12 μήνες

«Κλείδωσε» η αύξηση της θητείας στους 12 μήνες