Κλιμάκιο της ΔΕΔΑ στην Καστοριά

Απαίτηση του Δήμου η επιδότηση και των εσωτερικών εγκαταστάσεων φυσικού αερίου

Επιτόπια αυτοψία στα εργοτάξια του φυσικού αερίου στον Δήμο Καστοριάς πραγματοποίησε εχθές, Πέμπτη 30 Ιουνίου, κλιμάκιο της ΔΕΔΑ με επικεφαλής τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρίας, Μάριο Τσάκα. Τα στελέχη της ΔΕΔΑ, στο σημείο των εργασιών στην περιοχή της Νέας Λεύκης – Φούρκας, υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Καστοριάς, Γιάννης Κορεντσίδης, με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Κίμωνα Μηταλίδη, και τον Αντιδήμαρχο Καθημερινότητας, Γιάννη Σαλβαρίνα.

Οι εργασίες προχωρούν με γοργούς ρυθμούς, εντός χρονοδιαγραμμάτων, ενώ όπως σημείωσε ο κ. Τσάκας το επόμενο διάστημα θα υπάρξει διεύρυνση των εργασιών στην πόλη της Καστοριάς, αλλά και προς το Δισπηλιό.

Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Δημαρχείο Καστοριάς με εκπροσώπους τοπικών φορέων, παρουσία του Βουλευτή Ν.Δ., Ζήση Τζηκαλάγια, προκειμένου να συζητηθούν τα προβλήματα που θα προκύψουν κατά τη διάρκεια της κατασκευής των έργων, αλλά και να ενημερωθούν για τα οφέλη της χρήσης του φυσικού αερίου όλοι οι δυνητικοί καταναλωτές και, κυρίως, οι επιχειρήσεις του Δήμου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΔΑ ενημέρωσε ότι το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2023, όμως, οι πρώτες συνδέσεις θα γίνουν νωρίτερα, κάτι που εξαρτάται από την ολοκλήρωση των εργασιών για την παροχή του αερίου από τον κεντρικό αγωγό TAP στην Ποριά, τις οποίες εκτελεί η ΔΕΣΦΑ, περί τις αρχές του 2023.

Ο Δήμαρχος Καστοριάς έθεσε στον κ. Τσάκα το ζήτημα της επέκτασης των εργασιών τόσο προς την περιοχή Φουντουκλή – Χλόης, όσο και προς άλλους οικισμούς, με τον κ. Τσάκα να είναι θετικός προς αυτή την κατεύθυνση, με την προϋπόθεση να υπάρχει ενδιαφέρον από τους καταναλωτές για να συνδεθούν με τα δίκτυα, που στην παρούσα φάση και έως το 2023 είναι εντελώς δωρεάν.

Επιπλέον, ο κ. Κορεντσίδης αναφέρθηκε στο ζήτημα της επιδότησης των εσωτερικών εγκαταστάσεων, το οποίο έθεσε και στο παρελθόν προς το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων που είναι το αρμόδιο. «Η επιδότηση των εσωτερικών εγκαταστάσεων στο 100% είναι απαίτηση από την οποία δεν παρεκκλίνουμε», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κορεντσίδης.

Από την πλευρά του, ο κ. Τσάκας τόνισε ότι γίνονται προσπάθειες προκειμένου η επιδότηση των εσωτερικών εγκαταστάσεων να ενταχθεί σε κάποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα, ώστε και οι πολίτες της Καστοριάς να έχουν φθηνότερο κόστος για την τοποθέτηση του απαραίτητου εξοπλισμού. «Αυτό που προέχει ωστόσο είναι να σταθεροποιηθεί – όπως ήδη δείχνει – σε χαμηλότερες τιμές το φυσικό αέριο, ώστε ειδικά με τις θερμοκρασίες που επικρατούν στην Καστοριά να είναι μικρότερο το κόστος ενέργειας για τους κατοίκους», δήλωσε.

«Είναι σημαντικό το φυσικό αέριο, που είναι και φθηνότερο από άλλα είδη θέρμανσης και λιγότερο ρυπογόνο, να φτάσει σε όσο το δυνατόν περισσότερες οικίες και επαγγελματικούς χώρους. Για το θέμα της επιδότησης έχουμε μιλήσει τόσο εγώ όσο και ο κ. Δήμαρχος και ο Πρόεδρος της ΔΕΔΑ με τον αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης κ. Παπαθανάση και στόχος είναι η μικρότερη δυνατή επιβάρυνση των πολιτών», υπογράμμισε ο κ. Τζηκαλάγιας

You May Also Like

Παναγία, “Η Οδηγήτρια των Οδηγών” (!). Η μοναδική εικόνα της (16ος αιών;) στην Καστοριά Του Γιώργου Τ. Αλεξίου

Παναγία, “Η Οδηγήτρια των Οδηγών” (!). Η μοναδική εικόνα της (16ος αιών;)…

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις από την ΠΔΜ – Τμήμα Μηχανολογικού Εξοπλισμού της Π.Ε. Καστοριάς που αφορούν, κοπή κλαδιών, χόρτων και καθαρισμό βλάστησης

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις που πραγματοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, με το ανθρώπινο…

Ξεκίνησαν οι Μικροβιολόγοι την σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ.

Ξεκίνησαν οι Μικροβιολόγοι την σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ.

Μπουζέρια: “παγκόσμιο” πρωτάθλημα τσιπουρο-γευσιγνωσίας

Τα ”Μπουζέρια”, η τρελογιορτή των Τσιπουράδων, σας προσκαλεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Τσιπουρογευσιγνωσίας όλο τον κόσμο

Εργαστήριο Παραδοσιακής Δόμησης στα Κορέστεια Καστορίας

Πρόσκληση Συμμετοχής ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΔΟΜΗΣΗΣ ΣΤΑ ΚΟΡΕΣΤΙΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ…