Επίθεση από κάμπιες δέχεται εδώ και 20 ημέρες  μεγάλη δασική έκταση στην περιοχή του Δήμου Κοζάνης που βρίσκεται μεταξύ των ορίων Αιανής, Χρωμίου Ροδιανής έως και την Λευκοποπηγή.

Μέχρι σήμερα έχει προσβάλει  περίπου 20000 στρέμματα δάσους κυρίως από πουρνάρια και δρυς. Η καταστροφή είναι μεγάλη μεγάλη καθώς χιλιάδες κάμπιες έχουν κατακλύσει την περιοχή, φτάνοντας και στις αυλές των σπιτιών του Χρωμίου κατατρώγοντας καλλιέργειες και καρποφόρα δέντρα, ενώ έχουν μολυνθεί και οι βοσκότοποι.

Όπως ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Κοζάνης ο Πρόεδρος της Τ.Κ Ευάγγελος Γαμβρέλας, το φαινόμενο είχε ξεκινήσει πριν από 20 ημέρες από την περιοχή του Ιλαρίωνα και έχει επιδεινωθεί το τελευταίο διάστημα, με τους κατοίκους να διαμαρτύρονται ζητώντας από τους αρμοδίους,να πάρουν μέτρα για την αντιμετώπιση του.

Από την πλευρά  του το Δασαρχείο αναμένει τα αποτελέσματα από το αρμόδιο Ινστιτούτο στην Θεσσαλονίκη  όπου έχουν σταλεί τα δείγματα και φωτογραφικό υλικό για να αποφασιστούν οι ενέργειες που προβλέπονται σε συνεργασία και με το αρμόδιο Υπουργείο για την  καταπολέμηση του φαινομένου, το οποίο βρίσκεται σε έξαρση και θα αρχίσει να υποχωρεί σε δυο βδομάδες περίπου, καθώς ολοκληρώνεται και ο κύκλος ζωής της κάμπιας που μετατρέπεται σε νυχτοπεταλούδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρώτη φορά προσβάλλεται η περιοχή από κάμπιες, η οποία αποτελεί έναν από τους ζημιογόνους οργανισμούς σε αρκετά δάση της χώρας μας

Πηγή: ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Παναγία, “Η Οδηγήτρια των Οδηγών” (!). Η μοναδική εικόνα της (16ος αιών;) στην Καστοριά Του Γιώργου Τ. Αλεξίου

Παναγία, “Η Οδηγήτρια των Οδηγών” (!). Η μοναδική εικόνα της (16ος αιών;)…

Δυναμικό παρών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στην 86η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης

Με πλήθος επίσημων παρευρισκόμενων και παρουσία των Πρυτανικών Αρχών και μελών της…

Ξεκίνησαν οι Μικροβιολόγοι την σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ.

Ξεκίνησαν οι Μικροβιολόγοι την σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ.

Νίκος Παπαγεωργίου: Ένας άγνωστος ευεργέτης – Η ορφάνια, το γουνεμπόριο και η βράβευση από την Ακαδημία Αθηνών

Ο Νίκος Παπαγεωργίου είναι ένας από τους εθνικούς ευεργέτες, που η ζωή…