ΚΟΖΑΝΗ: Ελληνική ιθαγένεια με πολιτογράφηση απέκτησαν 5 άτομα Τελετή ορκωμοσίας πέντε (5) ατόμων που απέκτησαν την ελληνική ιθαγένεια με πολιτογράφηση, πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή στη 13:30 μ.μ. στο γραφείο του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, στην Κοζάνη.

Οι ορκισθέντες προερχόμενοι κυρίως από την Αλβανία και την Ουκρανία, έδωσαν πολιτικό όρκο ενώπιον του Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας κ. Βασίλειου Μιχελάκη, κατόπιν θετικής κρίσης της Επιτροπής Πολιτογράφησης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, παρουσία και του Προϊσταμένου της Διεύθυνσης Αστικής Κατάστασης και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κωνσταντίνου Μυρωτή.

Οι ορκισθέντες οι οποίοι διαμένουν νόμιμα στη Δυτική Μακεδονία και συγκεκριμένα στους Δήμους Κοζάνης, Εορδαίας, Καστοριάς και Άργους Ορεστικού για περισσότερα από επτά συνεχή χρόνια και έχουν ενταχθεί ομαλά στην οικονομική και κοινωνική ζωή της χώρας, υπέβαλαν αρχικά δήλωση πολιτογράφησης στο Δήμο κατοικίας τους, δήλωση η οποία συνόδευε την αίτηση πολιτογράφησής τους προς τον Υπουργό Εσωτερικών.

Μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών και ελέγχων που προβλέπονται από τον ισχύοντα νόμο (Ν. 3838/2010), η εισήγηση των Επιτροπής Πολιτογράφησης διαβιβάστηκε στο Υπουργείο Εσωτερικών για την έκδοση της απόφασης του Υπουργού και ακολούθησε η δημοσίευση περίληψης της απόφασης απόκτησης της ελληνικής ιθαγένειας στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Η διαδικασία πολιτογράφησης ολοκληρώθηκε με την ορκωμοσία τους ως Έλληνες πολίτες, με τελευταίο στάδιο την εγγραφή τους στα δημοτολόγια των Δήμων κατοικίας τους.

Υπενθυμίζεται ότι αρμόδια υπηρεσία για θέματα ιθαγένειας, είναι η Διεύθυνση Αστικής Κατάστασης και Κοινωνικών Υποθέσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας.

 

You May Also Like

Εξιχνιάστηκε απάτη στην Καστοριά

Σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία σε βάρος ενός 56χρονου ημεδαπού και μιας 48χρονης ημεδαπής…

Καστοριά: Μαγική θέα της πόλης υπό το φως του φεγγαριού (φωτο)

Καστοριά: Μαγική θέα της πόλης υπό το φως του φεγγαριού (φωτο)

Θεατρική παράσταση από την Μύησις “Εθνικότητά μου το χρώμα του Ανέμου”

Η θεατρική Ομάδα «Μύησις» θα παρουσιάσει και πάλι τα θεατρικά κείμενα του…

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας: Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Επιστήμες της Αγωγής: Η διδασκαλία της Νέας Ελληνικής Γλώσσας»

  Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας: Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με…

Εντός του 2024 θα λειτουργήσει ο αγωγός του φυσικού αερίου στη Δυτική Μακεδονία

Το 2025 η διασύνδεση με τη Βόρεια Μακεδονία