ΚΟΖΑΝΗ: Πρωτοπόρα εφαρμογή για την εξυπηρέτηση κωφών και βαρήκοων ατόμων

O Δήμος Κοζάνης έχοντας ως προτεραιότητα την ισότιμη πρόσβαση όλων των πολιτών στις υπηρεσίες του, δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην προσπελασιμότητα αυτών από άτομα με αναπηρία, αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες.

Σε αυτή την κατεύθυνση, η δημοτική αρχή σε συνεργασία με την εταιρεία Bevica, εξασφάλισε τη χρήση της εφαρμογής iris για τις υπηρεσίες που στεγάζονται στο Δημαρχείο, καθώς και ένα επιπλέον δικαίωμα χρήσης το οποίο δωρίζει στο Μαμάτσειο Γενικό Νοσοκομείο Κοζάνης.

Η εφαρμογή iris αναπτύχθηκε το 2017 σε συνεργασία με το Εθνικό Ίδρυμα Κωφών και έχει ως στόχο την απομακρυσμένη σύνδεση και επικοινωνία χρηστών μέσω εικόνας & ήχου σε πραγματικό χρόνο και συγκεκριμένα για την υποστήριξη κωφών και βαρήκοων σε όλη την Ελλάδα.

Μέσω της εφαρμογής, ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να λάβει άμεση διερμηνεία από και προς τη νοηματική γλώσσα και χειλεανάγνωση, χωρίς να απαιτείται η φυσική παρουσία του διερμηνέα στο σημείο εξυπηρέτησης. Η διερμηνεία πραγματοποιείται εξ αποστάσεως μέσω άμεσης σύνδεσης με το ΕΙΚ, σε ειδικά διαμορφωμένο για το σκοπό αυτό χώρο. Η Υπηρεσία παρέχεται δωρεάν από το Εθνικό Ίδρυμα Κωφών 24 ώρες το 24ωρο, 365 μέρες το χρόνο.

Με την υπηρεσία αυτή, οι κωφοί και βαρήκοοι πολίτες μέσω τάμπλετς που θα βρίσκονται εγκατεστημένα στο Δημαρχείο Κοζάνης, καθώς και το νοσοκομείο της πόλης, θα μπορούν να κάνουν χρήση της υπηρεσίας δωρεάν.

Ο Δήμος Κοζάνης εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες στην εταιρεία Bevica για την εξαιρετική συνεργασία. Στόχος αυτής της πρωτοβουλίας είναι η ισότιμη και χωρίς περιορισμούς πρόσβαση όλων στις υπηρεσίες του Δήμου, καθώς και η στήριξη του Μαμάτσειου Νοσοκομείου.

Περισσότερες πληροφορίες στο myiris.gr.

You May Also Like

Δυναμικό παρών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στην 86η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης

Με πλήθος επίσημων παρευρισκόμενων και παρουσία των Πρυτανικών Αρχών και μελών της…

Νίκος Παπαγεωργίου: Ένας άγνωστος ευεργέτης – Η ορφάνια, το γουνεμπόριο και η βράβευση από την Ακαδημία Αθηνών

Ο Νίκος Παπαγεωργίου είναι ένας από τους εθνικούς ευεργέτες, που η ζωή…

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας | Jean Monnet Chair στην Επικοινωνιακή Διαχείριση Κινδύνου και Κρίσεων στην Ευρώπη | Ενημερωτική Εκδήλωση

Την Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 12:00 θα πραγματοποιηθεί η πρώτη…

2ο Ενημερωτικό Σεμινάριο – Αναδυόμενος πολιτιστικός και περιπατητικός τουρισμός – Cult2Routes

2ο Ενημερωτικό Σεμινάριο – Αναδυόμενος πολιτιστικός και περιπατητικός τουρισμός  – Cult2Routes

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις από την ΠΔΜ – Τμήμα Μηχανολογικού Εξοπλισμού της Π.Ε. Καστοριάς που αφορούν, κοπή κλαδιών, χόρτων και καθαρισμό βλάστησης

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις που πραγματοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, με το ανθρώπινο…

Πυρκαγιά σε αγροτική περιοχή κοντά στην Κορησό

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε χωρίς να γνωρίζει ακόμη κανείς τα αίτιά της την…