Κοινωνικό μέρισμα: Δίνεται παράταση για τις αιτήσεις

Παράταση στις αιτήσεις του κοινωνικού μερίσματος αναμένεται να δώσει η κυβέρνηση σε όσους δεν έγινε δεκτή η αίτηση τους από το σύστημα.

Παράταση στις αιτήσεις του κοινωνικού μερίσματος αναμένεται να δώσει η κυβέρνηση σε όσους δεν έγινε δεκτή η αίτηση τους απο το σύστημα. Την αποκάλυψη πραγματοποίησε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Θεανώ Φωτίου, μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7 η οποία έκανε λόγο για πάνω από 1,300,000 αιτήσεις και πάνω από 3,000,000 που έχουν διαπιστωθεί ότι θα πάρουν το κοινωνικό μέρισμα, ενώ μέσω της παράτασης που θα υπάρξει, θα διορθωθούν οι όποιες αστοχίες έχουν γίνει στη διαδικασία.

«Για πρώτη φορά συμβαίνει κάτι το οποίο είναι μοναδικό. Πάνω από 5,800,000 δοκίμασαν αν είναι δικαιούχοι και αναδείχθηκαν λάθη στις φορολογικές δηλώσεις. Είδαν οι πολίτες ότι πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί στις φορολογικές τους δηλώσεις. Έγιναν πολλά λάθη στα θέματα φιλοξενίας» ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Φωτίου.

Σύμφωνα με την αναπληρώτρια, τα κριτήρια με τα οποία θα έπαιρναν το κοινωνικό μέρισμα οι πολίτες ήταν σαφή, εδραιώθηκε μια νέα σχέση του δημοσίου και του πολίτη, ζητήθηκε η συναίνεση του για να διασταυρωθούν τα στοιχεία του, ενώ ένα κομμάτι του πληθυσμού που δεν είχε πάρει τίποτα, που είχε 0 εισόδημα, και δεν είχε ΑΦΜ, ΑΜΚΑ κλπ, έγινε γνωστό μέσω του μερίσματος που θα λάβει.

Επιπρόσθετα, η κ. Φωτίου υπογράμμισε πως αποκτάται μια εικόνα ότι μπορεί το κράτος να λειτουργήσει, καθώς πριν από αυτές τις 17 μέρες δεν υπήρχε αυτή η “αυτοπεποίθηση” για να υπάρχει η γνώση για το τι συμβαίνει στα μεγαλύτερα μέρη του πληθυσμού. «Με το κοινωνικό μέρισμα ξεκίνησε η ψηφιακή μετάβαση της χώρας μας», είπε χαρακτηριστικά. Εν κατακλείδι, η κ. Φωτίου επεσήμανε πως «το θέμα της μαύρης οικονομίας, δηλαδή της διαφεύγουσας εργασίας, είναι σύνθετο θέμα. Δεν θα το έλυνε το κοινωνικό μέρισμα. Όμως ανέδειξε πλευρές του που μπόρεσε να το αποκαλύψει. (…) Στην πραγματικότητα, ανακαλύπτονται όψεις της μαύρης εργασίας».

Dikaiologitika.gr

 

You May Also Like

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ

Οριστικοί πίνακες για τους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς ΟΑΕΔ

Το παρασκήνιο πίσω από την παραίτηση Λιγνάδη εν μέσω φημών και καταγγελιών

Το παρασκήνιο πίσω από την παραίτηση Λιγνάδη εν μέσω φημών και καταγγελιών

«Δεν είναι η πρώτη ατυχία στη ζωή μου – Ελπίζω να είναι η τελευταία» – Τα πρώτα λόγια της Ντόρας Μπακογιάννη μετά την ανάρτηση για τον καρκίνο

«Δεν είναι η πρώτη ατυχία στη ζωή μου – Ελπίζω να είναι…

Καθηγητής Ιωαννίδης : Πρέπει έστω και τώρα να αλλάξει η στρατηγική. Τα self test μπορεί να κάνουν τα πράγματα δυσκολότερα (video)

Αυστηρή προειδοποίηση στους κυβερνώντες να αλλάξουν στρατηγική και να προχωρήσουν σε μια…

Θανάσιμος Τραυματισμός Οπλίτη Θητείας του Στρατού Ξηράς

Θανάσιμος Τραυματισμός Οπλίτη Θητείας του Στρατού Ξηράς

Τέλος στην ταλαιπωρία χιλιάδων αγροτών για το θέμα των δασικών χαρτών

Τέλος στην ταλαιπωρία χιλιάδων αγροτών για το θέμα των δασικών χαρτών

Ελεύθερες από σήμερα οι μετακινήσεις στην ηπειρωτική χώρα-Τι ισχύει

Ελεύθερες από σήμερα οι μετακινήσεις στην ηπειρωτική χώρα-Τι ισχύει

ΟΑΕΔ: Ξεκινά το νέο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας σε 56 δήµους και 37 περιβαλλοντικούς φορείς

  ΟΑΕΔ: Ξεκινά το νέο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας σε 56 δήµους και…

Υπουργείο Παιδείας: Ο κύβος ερρίφθη -Αυτή είναι η ημερομηνία που ανοίγουν τα σχολεία

Υπουργείο Παιδείας: Ο κύβος ερρίφθη -Αυτή είναι η ημερομηνία που ανοίγουν τα…

Κ. Πιερρακάκης: Κλείστηκαν τα πρώτα 60.000 ραντεβού για εμβόλιο στις ηλικίες 30–39

Άνοιξε η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των πολιτών 30-39 ετών και ήδη κλείστηκαν τα πρώτα…