Κορονοϊός – Νέα μέτρα: Τι ισχύει για γυμναστήρια και αθλητικές δραστηριότητες

Το δεύτερο κύμα της πανδημίας είναι σε πλήρη εξέλιξη, με τον αριθμό των νέων κρουσμάτων να παρουσιάζει εκθετική αύξηση, τόνισε ο Νίκος Χαρδαλιάς, αναφερόμενος στα νέα μέτρα, μεταξύ αυτών και αυτά που θα ισχύσουν από την Τρίτη για τον αθλητισμό και τα γυμναστήρια.

«Προσαρμόζουμε τη στρατηγική μας, ώστε να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τη νέα επίθεση του ιού. Γιατί τα μέτρα που λαμβάνουμε είναι δυναμικά, προσαρμόζονται δηλαδή σε κάθε αλλαγή των δεδομένων και έρχονται να ανταποκριθούν στις όποιες επιδημιολογικές εξελίξεις», σημείωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Στον αθλητισμό, στο επίπεδο Α’ προβλέπονται:

Προπονήσεις και αγώνες χωρίς θεατές και
Μείωση στο 75% του μέγιστου αριθμού των αθλουμένων ανά εγκατάσταση.
Επίσης, ισχύουν οι εξειδικευμένες Οδηγίες και Υγειονομικά πρωτόκολλα για τις προπονήσεις και τους αγώνες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Στο επίπεδο Β’ προβλέπεται:

Αναστολή κάθε αθλητικής δραστηριότητας.

Επιτρέπεται η ατομική άσκηση μόνο σε εξωτερικούς δημόσιους χώρους (χωρίς προπονητή).

Επιτρέπεται η ατομική άθληση μόνο σε ανοιχτές αθλητικές εγκαταστάσεις και σε συγκεκριμένα αθλήματα όπως αντισφαίριση, σκοποβολή, τοξοβολία, ιστιοπλοΐα (με μονομελές πλήρωμα), κωπηλασία (με μονομελές πλήρωμα), κανόε καγιάκ (με μονομελές πλήρωμα), θαλάσσιο σκι, στίβος, κολύμβηση (σε ανοιχτή μόνο θάλασσα), ποδηλασία, γκολφ, ιππασία και μηχανοκίνητος αθλητισμός.

Επιτρέπεται, επίσης, η διεξαγωγή αγώνων μόνο της Α’ Εθνικής ποδοσφαίρου (Super League) και της Α1 Εθνικής κατηγορίας καλαθοσφαίρισης (Basket League), καθώς και ευρωπαϊκών αγώνων (Champions League & Europa League) σύμφωνα με τα ειδικά πρωτόκολλα της FIFA και της FIBA.

Όσον αφορά στα γυμναστήρια, στο επίπεδο Α’ προβλέπεται:

Υποχρεωτική χρήση μάσκας στο προσωπικό, κατά την αναμονή σε χώρους του γυμναστηρίου και σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους του γυμναστηρίου καθώς και στην ομαδική άσκηση.

Εξαιρείται από τη χρήση μάσκας η ατομική άσκηση (π.χ. διάδρομος, βάρη) με τήρηση απόστασης 2μ.
Επίσης, θα πρέπει να τηρείται η αναλογία 1 άτομο ανά 10 τ.μ.

Στο επίπεδο Β’ (κόκκινο), αναστέλλεται κάθε λειτουργία των γυμναστηρίων.

dikaiologitika.gr

You May Also Like

Σαν σήμερα τραυματίστηκε θανάσιμα ο Καστοριανός Αστυφύλακας Ζαρομυτιδης Δημήτριος.

Τραυματίστηκε θανάσιμα από πυρά, κατά την διάρκεια καταδίωξης υπόπτου αυτοκινήτου Α Θ Α Ν Α Τ Ο Σ

Ο. Τελιγιορίδου: «Δόθηκε μια πραγματική “ανάσα” σε 23.000 αγρότες»

Ο. Τελιγιορίδου: «Δόθηκε  μια πραγματική “ανάσα” σε 23.000 αγρότες»

Έκτακτη Γενική Συνέλευση από την Εταιρεία Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό Δ.Α.Δ. Ν. Καστοριάς

 Έκτακτη Γενική Συνέλευση από την Εταιρεία Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό Δ.Α.Δ. Ν.…

«Πράσινο φως» από τον Στέλιο Πέτσα στον Δήμαρχο Καστοριάς για την ένταξη έργων στο «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ»

«Πράσινο φως» από τον Στέλιο Πέτσα στον Δήμαρχο Καστοριάς για την ένταξη…

Πινγκ Πονγκ: Εξαιρετικές εμφανίσεις του Κένταυρου Καστοριάς στο 8ο Διεθνές Τουρνουά Φλώρινας

Πινγκ Πονγκ: Εξαιρετικές εμφανίσεις του Κένταυρου Καστοριάς στο 8ο Διεθνές Τουρνουά Φλώρινας

Συγχαρητήρια επιστολή απέστειλε ο Δήμαρχος Καστοριάς Γιάννης Κορεντσίδης, προς τον νέο Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγο Γεώργιο Κωστίδη.

«Η τοποθέτηση του Δημότη Καστοριάς Γεωργίου Κωστίδη στην ηγεσία του Γενικού Επιτελείου Στρατού, αποτελεί μεγάλη τιμή για τον Δήμο Καστοριάς και για όλους τους συνδημότες μας».

Την Έκθεση Ζωγραφικής «Τζένη Τσιμπισκάκη – Ζωγραφική Παρακαταθήκη» επισκέφτηκε ο Δήμαρχος Καστοριάς, Γιάννης Κορεντσίδης.

Οι συγγενείς της τίμησαν τον Δήμο Καστοριάς, προσφέροντας ένα από τα έργα της

Δυναμική η παρουσία του Δήμου Άργους Ορεστικού στην έκθεση «Ελλάδος Γεύση»

Δυναμική ήταν η παρουσία του Δήμου Άργους Ορεστικού στην έκθεση «Ελλάδος Γεύση»…