Κορωνοϊός: Υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ: H νόσος δεν δημιουργήθηκε από τον άνθρωπο

Οι ΗΠΑ κατηγορούν την Κίνα για την εξάπλωση του κορωνοϊού λέγοντας ότι δεν έδρασε εγκαίρως

Εν μέσω «πολέμου» ανάμεσα σε Ουάσινγκτον και Πεκίνο για τη «γέννηση» του κορωνοίού, οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η νόσος δεν είναι «φτιαγμένη» από άνθρωπο, ωστόσο διεμήνυσαν ότι εξακολουθούν να εξετάζουν το ενδεχόμενο η προέλευση της πανδημίας να εντοπίζεται σε επαφή με μολυσμένα ζώα ή ατύχημα σε κινεζικό εργαστήριο.

Σύμφωνα με το Associated Press, η συγκεκριμένη τοποθέτηση εντοπίζεται σε δήλωση του Γραφείου του Διοικητή Εθνικών Πληροφοριών, την ώρα που η κυβέρνηση Τραμπ έχει οξύνει τη ρητορική της κατά της Κίνας, κατηγορώντας την ότι δεν έδρασε εγκαίρως για να σταματήσει η εξάπλωση του φονικού ιού.

Η δήλωση, όπως την μεταδίδει το «Associated Press» αναφέρει: «Η Κοινότητα Πληροφοριών συμφωνεί με την ευρεία επιστημονική συναίνεση ότι ο ιός Covid-19 δεν ήταν ανθρωπογενής ή γενετικά τροποποιημένος. Η Κοινότητα Πληροφοριών θα συνεχίσει να εξετάζει αυστηρά τις καινούργιες πληροφορίες για να προσδιορίσει εάν το ξέσπασμα της πανδημίας ξεκίνησε μέσω επαφής με μολυσμένα ζώα ή αν ήταν το αποτέλεσμα ατυχήματος σε εργαστήριο στη Γιούχαν».

Βέβαιος ότι η Κίνα δεν ενημέρωσε εγκαίρως για το ξέσπασμα του κορωνοϊού τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας εμφανίστηκε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο Πομπέο κατηγόρησε επίσης την Κίνα πως δεν ενημέρωσε για την μετάδοση του ιού από άνθρωπο σε άνθρωπο «για ένα μήνα έως ότου βρισκόταν σε κάθε επαρχία εντός Κίνας».

protothema.gr
You May Also Like

Υπ. Οικονομίας – Γιώργος Σταθάκης : ‘’ Η κυβέρνηση οφείλει να στηρίξει τον κλάδο της γούνας ‘’

Την πρόθεση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ να υποστηρίξει τον κλάδο της γούνας μετέφερε…

Αναπτυξιακή Καστοριάς: Παράταση του προγράμματος / LEADER μέχρι τέλος Ιουλίου

Αναπτυξιακή Καστοριάς: Παράταση του προγράμματος / LEADER μέχρι τέλος Ιουλίου

Επιστημονική Διαδικτυακή Ημερίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου και Εκστρατεία Ενημέρωσης & Ευαισθητοποίησης για τον Ιό των Ανθρωπίνων Θηλωμάτων H.P.V. 15 Απριλίου, 2021

  Επιστημονική Διαδικτυακή Ημερίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου και Εκστρατεία Ενημέρωσης &…

Επέστρεψε στο θρόνο της η Παναγία η Πορφύρα

Η θαυματουργή ιερά εικόνα της Παναγίας της Πορφύρας επέστρεψε στον Ιερό Μητροπολιτικό…

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας: Εναρκτήρια Συνάντηση στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος «Έξυπνη πλατφόρμα διαδικτύου-των-πραγμάτων διαχείρισης και αξιοποίησης ανακυκλούμενου νερού βιολογικού καθαρισμού για άρδευση σε καλλιέργειες στη γεωργία ακριβείας (ΑΥΓΕΙΑΣ)»

  Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας: Εναρκτήρια Συνάντηση στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος «Έξυπνη…

Ανακοίνωση της Μητρόπολης Καστοριάς για την προσηλυτιστική δραστηριότητα της νεοπροτεσταντικής οργάνωσης «Ελληνική Ιεραποστολική Ένωση»

Στην περιοχή του νομού Καστοριάς αλλά και σε γειτονικούς νομούς, τις ημέρες…

ΝΟΚ: Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι Διασυλλογικοί Αγώνες Κωπηλασίας

ΝΟΚ: Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι Διασυλλογικοί Αγώνες Κωπηλασίας

Μαρία Αντωνίου στην Επιτροπή Έρευνας & Τεχνολογίας: “Η Νέα Δημοκρατία υπέρ της στήριξης της έρευνας των διαστημικών εφαρμογών”

Μαρία Αντωνίου στην Επιτροπή Έρευνας & Τεχνολογίας: “Η Νέα Δημοκρατία υπέρ της…