Κορωνοϊός: 103 νέα κρούσματα στην Ελλάδα-Συνολικά 331 κρούσματα

Συνολικά νέα 103 κρούσματα του κορωνοϊού καταγράφηκαν στην Ελλάδα. Ο αριθμός των κρουσμάτων έφτασε τα 331.

Τι είπε ο λοιμωξιολόγος και επικεφαλής της επιτροπής του Υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας.

Συνολικά νέα 103 κρούσματα του κορωνοϊού καταγράφηκαν στην Ελλάδα, εκ των οποίων τα 49 επιβεβαιώθηκαν το τελευταίο 24ωρο και 54 νέα κρούσματα που επιβεβαιώθηκαν τα προηγούμενα 24ωρα αλλά τα στοιχεία εστάλησαν τώρα λόγω του φόρτου εργασίας στο ιατρικό σύστημα. Ο αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα μας έφτασε τα 331.

Όπως ανέφερε ο λοιμωξιολόγος και επικεφαλής της επιτροπής του Υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας από τα 103 νέα κρούσματα τα 44 κρούσματα αφορούν πιθανή εγχώρια μετάδοση, δηλαδή δεν έχουν ταξιδιωτικό ιστορικό και γνωστή επιδημιολογική σύνδεση με άλλο κρούσμα. Μέχρι στιγμής 51 άνθρωποι νοσηλεύονται, εκ των οποίων οι 8 διασωληνωμένοι σε νοσοκομεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας και παίρνουν όλοι αντιική θεραπεία.

Συνολικά 10 άνθρωποι έχουν αναρρώσει από τον κορωνοϊό και έχουν πάρει εξιτήριο από τα νοσοκομεία. Μέχρι στιγμής έχουν ληφθεί και ελεγχθεί 4.000 δείγματα για πιθανή μόλυνση από τον κορωνοϊό.

Ο κ. Τσιόδρας τόνισε ότι υπάρχει ισχυρή σύσταση για επιτήρηση της υγείας και κατά το δυνατόν περιορισμό των επαφών όποιου επιστρέφει από το εξωτερικό. Ο κύριος τρόπος μετάδοσης εξακολουθεί να είναι μέσω αεροσταγονιδίων και όχι αερογενής όπως ακούστηκε χθες.

skai.gr

 

 

You May Also Like

ΑΣΕΠ: Έρχονται μόνιμες θέσεις στα υπουργεία Περιβάλλοντος και Τουρισμού

ΑΣΕΠ: Έρχονται μόνιμες θέσεις στα υπουργεία Περιβάλλοντος και Τουρισμού

Κουτσούμπας σε Μητσοτάκη για ακρίβεια: «Το πιτόγυρο πήγε 3,5€, σουβλάκια δεν τρώτε, βενζίνη δεν βάζετε;»

«Το ΚΚΕ είναι η μοναδική δύναμη που μπορεί και δίνει απαντήσεις στα…

Μία θέση εργασίας (6μηνης διάρκειας), στον εθελοντικό οργανισμό «Κέλετρον Αγάπη για το Παιδί»

Μία θέση εργασίας (6μηνης διάρκειας), στον εθελοντικό οργανισμό «Κέλετρον Αγάπη για το…

Θ. Καράογλου: «Έχουμε σχέδιο για την εμπορική ανάπτυξη της Μακεδονίας και της Θράκης»

Θ. Καράογλου: «Έχουμε σχέδιο για την εμπορική ανάπτυξη της Μακεδονίας και της…

ΓΟΥΡΟΥΝΑ “ΚΑΝΕΙ ΜΠΑΝΙΟ” ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΥΛΟΥΣ ΤΗΣ ΜΥΚΟΝΟΥ

ΓΟΥΡΟΥΝΑ “ΚΑΝΕΙ ΜΠΑΝΙΟ” ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΥΛΟΥΣ ΤΗΣ ΜΥΚΟΝΟΥ

Κοινωνικό μέρισμα: Πάνω από 53.000 αιτήσεις περιμένουν την τελευταία κίνηση

Τα πολύ ενδιαφέροντα ευρήματα που αποκαλύπτουν οι αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα…

Κορωνοϊός: Remdesivir – Το φάρμακο που έσωσε 17 ασθενείς στο Diamond Princess και αποτελεί την ελπίδα για θεραπεία

Ένα φάρμακο που αρχικά είχε αναπτυχθεί για τον Έμπολα χρησιμοποιείται σε κλινικές…

Ανοίγει ξανά από 27 έως 31 Ιουλίου η πλατφόρμα τη χορήγηση του φοιτητικού στεγαστικού επιδόματος

Ανοίγει ξανά από 27 έως 31 Ιουλίου η πλατφόρμα τη χορήγηση του…

Τσίπρας: Αυτό που βλέπουμε στο σούπερ μάρκετ πλέον δεν είναι ακρίβεια, είναι ληστεία

«Η κυβέρνηση θα λογοδοτήσει για την αισχροκέρδεια και τη δημοκρατική εκτροπή» τόνισε…

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα στηρίζει την Ουκρανία ώστε να διαπραγματευτεί από θέση αυτοπεποίθησης και όχι αδυναμίας – Να συνεχίσει η Φον ντερ Λάιεν στην Κομισιόν

Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ ο πρωθυπουργός τόνισε ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν επηρεάζει μόνο την Ευρώπη αλλά όλον τον κόσμο