Στο πλαίσιο της νέας ανακοίνωσης της ΟΜ.Υ.Λ.Ε. για συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων, που έχουν διαρκέσει ήδη 23 ημέρες, προκαλώντας τεράστια προβλήματα στο εισαγωγικό και εξαγωγικό εμπόριο, αλλά και στο θαλάσσιο τουρισμό, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ και του ΕΒΕΠ κ. Βασίλης Κορκίδης, δήλωσε:

«…Τα προβλήματα στην αγορά, που έχει φτάσει στα όριά της, συνεχίζονται, αφού εκτός από την κρουαζιέρα, που την προσεχή Δευτέρα 20/6 αναμένει στον Πειραιά το “Carnival Vista” των 5.000 επιβατών και το Car Terminal, που έχει να υποδεχθεί πλοίο πάνω από δυο εβδομάδες, σοβαρά είναι τα ζητήματα και στη Ναυπηγοεπισκευή, αφού οι μοναδικές σχεδόν διαθέσιμες πλωτές δεξαμενές, αυτές του Ο.Λ.Π., παραμένουν ανενεργές, λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων με αποτέλεσμα να έχουν πέσει κάθετα οι ρυθμοί των ναυτιλιακών εργασιών και υπηρεσιών. Το ερώτημα που εύλογα προκύπτει, επομένως, είναι πόσο μακριά θα πάει αυτή η «βαλίτσα», ιδιαίτερα, εάν αναλογιστούμε ότι, διανύουμε  μία δύσκολη χρονιά, όπου τα σημάδια για την τουριστική κίνηση δεν είναι τα αναμενόμενα; Απ’ ότι φαίνεται, εάν δεν αλλάξει κάτι τώρα, η κρουαζιέρα θα «ταξιδέψει» για άλλους προορισμούς, με ό, τι αυτό συνεπάγεται για την τοπική και εθνική μας οικονομία. Το Σαββατοκύριακο αναμένονται στον Πειραιά τέσσερα κρουαζιερόπλοια με συνολικά 6.260 επιβάτες, η εξυπηρέτηση των οποίων είναι άγνωστο πώς θα πραγματοποιηθεί. Σημειώνεται, επίσης, πως στο car terminal βρίσκονται εγκλωβισμένα 2.500 αυτοκίνητα, τα 500 εκ των οποίων αφορούν την ελληνική αγορά, ενώ υπολογίζεται πως έχουν χαθεί περισσότερες από 20.000 κινήσεις εκφόρτωσης/φόρτωσης οχημάτων το τελευταίο διάστημα εξαιτίας της απεργίας, αφού οι εταιρείες διαμεταφοράς τους, επέλεξαν άλλα λιμάνια. Λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη την αντιμετώπιση του προβλήματος με την προσφυγή σε ένδικα μέσα, προκύπτει αφενός η απεργία των δικηγόρων και αφετέρου το γεγονός ότι από το 2008 σε τρεις περιπτώσεις η πρωτόδικη απόφαση των δικαστηρίων Πειραιά για ανάλογη απεργία των υπαλλήλων του ΟΛΠ κρίθηκε «μη καταχρηστική», πριν ανατραπεί η απόφαση από το Εφετείο, όταν όμως ήταν πλέον αργά. Ο εμπορικός κόσμος κάνει έκκληση σε Κυβέρνηση και εργαζόμενους σε ΟΛΠ και ΟΛΘ να επανεξετάσουν τη θεσμική κατοχύρωσή τους με τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που ισχύει σήμερα, μέχρι νεωτέρας. Το ζητούμενο προς άμεσο όφελος όλων είναι μια συμβιβαστική λύση, ώστε να επανέλθουν τα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης σε συνθήκες εργασιακής ειρήνης το συντομότερο δυνατό…»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Δωρεάν σπίτια σε νέα ζευγάρια και ανέργους – Ριζικές αλλαγές του ΟΑΕΔ με νέο όνομα

Δωρεάν σπίτια σε νέα ζευγάρια και ανέργους – Ριζικές αλλαγές του ΟΑΕΔ…

Πώς θα καταβληθεί το Δώρο Χριστουγέννων στους εργαζόμενους, τι είπε ο Βρούτσης

  Πώς θα καταβληθεί το Δώρο Χριστουγέννων στους εργαζόμενους, τι είπε ο…

Νέοι φόροι σε τσιγάρα, μπύρα, καύσιμα, καφέ, Ι.Χ., συνδρομητική, διαδίκτυο, ξενοδοχεία!

Ένα δεύτερο πακέτο μέτρων ύψους 1,8 δισ. ευρώ, με αυξήσεις στους περισσότερους…

Συνεχίζονται οι αιτήσεις για το Market Pass 2- Ποιοι θα πληρωθούν πρώτοι

Πόσα χρήματα δικαιούστε

Ποιες πράξεις γίνονται στα γκισέ των τραπεζών

Επιπλέον τραπεζικές πράξεις μπορούν να πραγματοποιούνται στα γκισέ των τραπεζών σύμφωνα με την Πράξη…

Πρεμιέρα για τις ηλεκτρονικές μεταβιβάσεις ακινήτων

Πρεμιέρα για τις ηλεκτρονικές μεταβιβάσεις ακινήτων

Αποσύρεται από την Ελλάδα η τουρκική English Home Πηγή: Reporter.gr

Την απόφαση να σταματήσει τη δραστηριότητά της στην Ελλάδα έλαβε η τουρκική αλυσίδα ειδών σπιτιού English Home. Την απόφαση να σταματήσει τη δραστηριότητά της στην Ελλάδα έλαβε η τουρκική αλυσίδα ειδών σπιτιού English Home.

Αντίστροφη μέτρηση για τη διπλή αύξηση του κατώτατου μισθού

Αντίστροφη μέτρηση για τη διπλή αύξηση του κατώτατου μισθού

Έρχονται μεγαλύτερα πρόστιμα και αυστηρότερες ποινές για τους φοροφυγάδες

Μεγαλύτερα πρόστιμα και αυστηρότερες κυρώσεις για τους παραβάτες της φορολογικής νομοθεσίας σχεδιάζει…