Σκοπός της έρευνας είναι να εξετάσει ενδεχόμενη διάπραξη πειθαρχικών αδικημάτων, για παροχή πληροφοριών σε Ρώσους

Με σκοπό να εξετάσει ενδεχόμενη διάπραξη πειθαρχικών αδικημάτων από την ανώτερη εισαγγελέα Ελένη Λοϊζίδου, μετά τη δημοσιοποίηση πληροφοριών ότι παρείχε πλρηφορίες σε Ρώσσους συναδέλφους της πέραν των ορίων των καθηκόντων της, το Υπουργικό Συμβούλιο διόρισε σήμερα ερευνώντα λειτουργό.

Η κ. Λοιζίδου, που ιεραρχικά ήταν δεύτερη τη τάξη μετά το γενικό εισαγγελέα, ήταν υπεύθυνη του τμήματος έκδοσης φυγοδίκων μέχρι χθες, οπότε μετακινήθηκε από το γενικό εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη, σε άλλη θέση. Σύμφωνα με ισχυρισμούς, για την επικοινωνία της με Ρώσσο εισαγγελέα, στον οποίο έδιδε πληροφορίες, χρησιμοποιούσε τον ιδιωτικό της λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Τη διεξαγωγή της πειθαρχικής έρευνας ζήτησε ο κ. Κληρίδης μετά τη δημοσίευση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας της κ. Λοϊζίδου στην οποία φέρεται να έδιδε πληροφορίες σε Ρώσσο συνάδελφό της που σύμφωνα με τον γενικό εισαγγελέα ήταν πέραν της τυπικής πληροφόρησης για την πορεία αιτημάτων δικαστικής αρωγής της Ρωσικής Εισαγγελίας. Η κ. Λοιζίδου φέρεται επίσης να επέκρινε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου για κάποιες αποφάσεις του Δικαστηρίου. Ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος, ανακοινώνοντας το διορισμό του διευθυντή του τμήματος τελωνείων, Δημήτρη Χατζηκωστή, ως ερευνώντα λειτουργού, δήλωσε ότι η Κυβέρνηση, πέραν της απόφασής της, δεν έχει να πεί ό,τιδήποτε.

Παράλληλα, με το διορισμό ερευνώντος λειτουργού για ενδεχόμενα πειθαρχικά αδικήματα, ο γενικός εισαγγελέας ζήτησε από τον αρχηγό της Αστυνομίας τη διερεύνηση του ενδεχομένου διάπραξης ποινικών αδικημάτων που αφορούν υποκλοπή και δημοσίευση των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων της κ. Λοϊζίδου.

Ο εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης δήλωσε ότι αμέχως μετά την παραλαβή του γραπτού αιτήματος και της σχετικής αλληλογραφίας από το γενικό εισαγγελέα, ο αρχηγός της Δύναμης έδωσε οδηγίες να αρχίσει η διερεύνηση του θέματος. Η κ. Λοϊζίδου αρνήθηκε ότι ήταν ιδιαίτερα φιλική με το Ρώσσο συνάδελφό της με τον οποίο επικοινωνούσε, λέγοντας ότι ήταν εξ ίσου φιλική με τους Αμερικανούς και Βρετανούς συναδέλφους της.

You May Also Like

Πότε θα πραγματοποιηθεί η πρώτη πληρωμή Επιδόματος Στέγασης

Πότε θα πραγματοποιηθεί η πρώτη πληρωμή Επιδόματος Στέγασης

Κοινωφελής: Πότε πιάνουν δουλειά οι 24.251 δικαιούχοι στους 274 δήμους

Μετά την ανάρτηση των οριστικών πινάκων με τα αποτελέσματα της κοινωφελούς εργασίας…

Αναγκαία η αυστηροποίηση του θεσμικού πλαισίου για τις λέμβους – Τι αλλαγές προτείνονται με αφορμή τον τραγικό θάνατο 26χρονου στη Χαλκιδική

Αναγκαία η αυστηροποίηση του θεσμικού πλαισίου για τις λέμβους – Τι αλλαγές…

ΟΑΕΔ: Σε 1.013.163 ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων τον Μάιο

  ΟΑΕΔ: Σε 1.013.163 ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων τον Μάιο

ΑΣΕΠ: Ξεκινούν οι αιτήσεις για 68 μόνιμες θέσεις Π.Ε, Τ.Ε & Δ.Ε στην προκήρυξη 1Κ/2021

ΑΣΕΠ: Ξεκίνησαν  οι αιτήσεις για 68 μόνιμες θέσεις Π.Ε, Τ.Ε & Δ.Ε…

Δίπλωμα οδήγησης: Με επίδομα στους εξεταστές προσπαθεί το υπουργείο να ξεμπλοκάρει την αποχή

«Φρένο» στην αποχή των εξεταστών οδήγησης επιχειρεί να βάλει το υπουργείο Υποδομών…

Ο Λ. Αυγενάκης συμμετείχε στην άτυπη τηλεδιάσκεψη των 26 Υπουργών Αθλητισμού της ΕΕ για την ασφαλή διεξαγωγή αγώνων και διοργανώσεων

Ο Λ. Αυγενάκης συμμετείχε στην άτυπη τηλεδιάσκεψη των 26 Υπουργών Αθλητισμού της…

Κάπνισμα: Πρόστιμα έως και 3.000 ευρώ. Σε ποιους χώρους απαγορεύεται;

Κάπνισμα: Πρόστιμα έως και 3.000 ευρώ. Σε ποιους χώρους απαγορεύεται;

Τέλος στην αγωνία! Σήμερα Τετάρτη, στις 10 το πρωί, ανακοινώνονται οι βάσεις

Σήμερα, Τετάρτη, στις 10 το πρωί λαμβάνει τέλος η αγωνία για χιλιάδες…

Προχωρά στη Βουλή το Νομοσχέδιο για τις άδειες οδήγησης

Προχωρά στη Βουλή το Νομοσχέδιο για τις άδειες οδήγησης