Ο πατριάρχης της Μόσχας δικαιολόγησε τον πόλεμο κατά της Ουκρανίας και με επιχειρήματα περί χριστιανικού αγώνα κατά των αμαρτωλών τρόπων ζωής

Επειτα από αρκετές ημέρες και κατόπιν πιέσεων των επισκόπων του, ο πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος δικαιολόγησε την επίθεση της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας εκφωνώντας κήρυγμα στη μητρόπολη του Σωτήρος Χριστού, την περασμένη Κυριακή.

Με το άνοιγμα της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, ο Κύριλλος είπε ότι ο πόλεμος κατά της Ουκρανίας σημαίνει και τον πόλεμο εναντίον των αντίχριστων και αμαρτωλών τρόπων ζωής και έφερε σαν παράδειγμά τους το Gay Pride, δηλαδή την παρέλαση των ομοφυλοφίλων. Παράλληλα ανέφερε ότι επί οκτώ έτη εκδηλώθηκαν από ουκρανικής πλευράς προσπάθειες να καταστραφεί το ρωσόφωνο Ντονμπάς.

Σε ό,τι αφορά τις παρελάσεις ομοφυλοφίλων, ο δεσπότης της Μόσχας τις χαρακτήρισε αμαρτία που καταδικάζεται από τον Λόγο του Θεού και τεστ πίστεως στις αξίες της Δύσης. Οποια χώρα δεν τις ενστερνίζεται, μένει εκτός του νυμφώνος της Δύσης. Ετσι προέτρεψε σε αντίσταση κατά των «αξιών που προωθούνται από το λόμπι των ομοφυλοφίλων».

Ο πόλεμος στο ουκρανικό έδαφος δεν έχει μόνο πολιτική σημασία για αυτόν, αλλά «είναι ζήτημα σωτηρίας, αφορά το πού θα καταλήξει η ανθρωπότητα». Με την ευκαιρία, η Corriere della Sera έθιξε το ζήτημα του σχίσματος στους κόλπους της Ρωσικής Εκκλησίας, έτσι ανέφερε την ανακήρυξη του αυτοκεφάλου της Ουκρανικής Εκκλησίας το 2018 και την αναγνώριση που της παρέσχε το Φανάρι.

Επίσης έγραψε ότι στην Ουκρανία δραστηριοποιείται και η λεγόμενη Ελληνοκαθολική Εκκλησία, η οποία είναι ουνίτικη, δηλαδή αναγνωρίζει τον πάπα της Ρώμης ως επικεφαλής της. Κατά το ιταλικό Μέσο, υπάρχει υπόγεια σύγκρουση μεταξύ της Μόσχας και του Φαναρίου, και για αυτόν τον λόγο η Μόσχα έχει λάβει μέτρα: θέλοντας να αντιμετωπίσει την αυτοκέφαλη Εκκλησία το 2018, το ρωσικό πατριαρχείο παρεχώρησε μεγαλύτερη αυτονομία στον πατριάρχη του Κιέβου ο οποίος παρέμεινε πιστός στη Ρωσία, έτσι του επέτρεψε και τη χρήση της ουκρανικής γλώσσας στις λειτουργίες. Και η Corriere κατέληξε σημειώνοντας ότι ένας από τους στόχους του Πούτιν στην Ουκρανία είναι και η διάλυση του σχίσματος.

Πηγή: Protagon.gr

You May Also Like

ΣΚΩΤΙΑ: Η Βουλή εξετάζει σχέδιο νόμου για την ευθανασία

Θετική εμφανίζεται η κοινή γνώμη!

ΕΚΑΣ 2019: Προϋποθέσεις χορήγησης και τα ποσά πληρωμής

ΕΚΑΣ 2019:  Προϋποθέσεις χορήγησης και τα ποσά πληρωμής

Κορωνοϊός: Nέα άδεια 5 ημερών για τους εργαζόμενους με παιδιά που νοσούν

Με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή λύθηκε το πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί…

Τέλος το sms στο 13033 και στη γραπτή άδεια μετακίνησης από τις 4 Μαΐου

Τέλος το sms στο 13033 και στη γραπτή άδεια μετακίνησης από τις…

«Αντάρτικο» Μητροπολιτών: Σκέφτονται να ανοίξουν τους ναούς, παρά τα μέτρα -Χωρισμένη στα δύο η Ιερά Σύνοδος

«Αντάρτικο» Μητροπολιτών: Σκέφτονται να ανοίξουν τους ναούς, παρά τα μέτρα -Χωρισμένη στα…

Μουντιάλ 2022: Ενταση και επεισόδια στο Βέλγιο μετά την ήττα από το Μαρόκο

Η κατάσταση ξέφυγε από κάθε έλεγχο, καθώς υπήρξαν συγκρούσεις μεταξύ Μαροκινών και…

Κτηνωδία – Όρος Πεταλά:Άγνωστοι πυροβολούν και σκοτώνουν άλογα όταν κατεβαίνουν στον κάμπο

Στην περιοχή και συγκεκριμένα στο όρος Πεταλά ζουν άγρια άλογα