Τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου χτύπησε το πρώτο κουδούνι στα σχολεία όλης της χώρας. Παράλληλα οι μαθητές της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θέλοντας να εμπλουτίσουν ακόμα περισσότερο τις γνώσεις τους ξεκίνησαν τις εγγραφές τους στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών.

Ποια είναι όμως τα σωστά κριτήρια επιλογής ενός  Κ.Ξ.Γ.;

Οι “Ορίζοντες” επισκέφτηκαν στην Καστοριά και στο  Άργος τα Κ.Ξ.Γ. Dynamic & Dynamic Beavers προκειμένου  να μιλήσουν με τις Διευθύντριες Σπουδών Βάσω Μαλέα και Έλενα Γιάκα και να ενημερωθούν σχετικά με τα προγράμματα σπουδών, το πόσο χρήσιμο είναι να γνωρίζει ο κάθε άνθρωπος μια ξένη γλώσσα, αλλά και για τον “πόλεμο” των τιμών.

Συνέντευξη στη Χρύσα Κοσμίδου

Αρχικά, θα θέλαμε να μας πείτε λίγα λόγια για την απόφαση να ιδρύσετε και να λειτουργήσετε ένα  «Σχολείο Ξένων Γλωσσών». Πόσα χρόνια είστε στο χώρο και ποια είναι η πορεία που έχετε διαγράψει; 

Η αλήθεια είναι πως η διδασκαλία είναι κάτι που αγαπάμε και οι δυο. Μας εκφράζει και μας ολοκληρώνει ως προσωπικότητες. Επιπλέον, λειτουργεί ως δίαυλος και μας επιτρέπει να μεταδώσουμε την αγάπη και τις γνώσεις μας για την ξένη γλώσσα, τόσο σε μικρούς μαθητές που είναι το μέλλον του τόπου μας, όσο και σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας που επιθυμούν να γνωρίσουν την ξένη γλώσσα, να επικοινωνήσουν με άνεση και αυτοπεποίθηση και να τη νιώσουν κτήμα τους.

Είμαστε στο χώρο σχεδόν 25 χρόνια και καταφέραμε με μεράκι και σκληρή δουλειά, να εδραιωθούμε και να αναδείξουμε ανεξάρτητους και επιτυχημένους χρήστες της ξένης γλώσσας, σε οποιοδήποτε διεθνές περιβάλλον, όχι απλά πτυχιούχους, με πιστοποιητικά που αναγνωρίζονται στην Ελλάδα, αλλά δεν είναι καν γνωστά σε οποιαδήποτε χώρα του εξωτερικού.

 

Ποια είναι τα ποσοστά των επιτυχιών σας; Πώς νιώθετε που η συντριπτική πλειοψηφία των μαθητών σας  φεύγουν από εδώ με “ένα χαρτί στο χέρι”, και πραγματικοί γνώστες μιας ξένης γλώσσας;

Τα ποσοστά των επιτυχιών μας είναι πολύ ενθαρρυντικά, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των μαθητών μας κατάφεραν να ανταπεξέλθουν σε δύσκολες και απαιτητικές εξετάσεις και να αποκτήσουν διακεκριμένα πτυχία, τα οποία δεν είναι απλά «χαρτιά», αλλά αξιόπιστα πιστοποιητικά αναγνωρισμένα από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτό λοιπόν μας κάνει πολύ περήφανους και μας δίνει δύναμη για τη συνέχεια.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς, λειτουργούν αρκετά φροντιστήρια ξένων Γλωσσών. Σε ποια σημεία πιστεύετε ότι κάνετε τη διαφορά και ποια είναι η μέθοδος διδασκαλίας που ακολουθείτε;

Στα Κ.Ξ.Γ. Dynamic & Dynamic Beavers διδάσκουμε πρωτίστως την Αγγλική Γλώσσα, δεν επικεντρωνόμαστε αποκλειστικά στην απόκτηση ενός πτυχίου, καθώς μας ενδιαφέρει ο μαθητής να χειρίζεται και να χρησιμοποιεί δια βίου την ξένη γλώσσα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Πυρήνας της μεθοδολογίας μας είναι η προσαρμογή της διδασκαλίας στις ανάγκες του κάθε μαθητή, σύμφωνα με τη μέθοδο διδασκαλίας VAK (Visual-Auditory-Kinaesthetic) που συνδυάζει οπτικοακουστικά και κινητικά ερεθίσματα.

Δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στη βιωματική εκπαίδευση οργανώνοντας εκδηλώσεις, projects και ταξίδια εκπαιδευτικού χαρακτήρα στην Αγγλία, για να εκθέσουμε τους μαθητές μας σε πραγματικές συνθήκες χρήσης της ξένης γλώσσας.

Αντιμετωπίζουμε την εκπαίδευση υπεύθυνα και με απόλυτη συνείδηση πως πρόκειται για ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΖΩΗΣ, οπότε και δεν υποστηρίζουμε κάτι αντιεκπαιδευτικό και μάλιστα σε έναν χώρο όχι σωστά οργανωμένο για μάθημα.

Το συγκριτικό μας πλεονέκτημα είναι ότι συμμετέχουμε σε εξετάσεις Γλωσσομάθειας Πανελλήνιας, και όχι μόνο, εμβέλειας και οι μαθητές μας που θα συμμετέχουν στις εξετάσεις PALSO, θα λαμβάνουν το Ευρωπαϊκό Χαρτοφυλάκιο Γλωσσών, που θα περιλαμβάνει όλες τις βεβαιώσεις γνώσεων από εξετάσεις γλωσσομάθειας, πιστοποιητικά για άλλες γνώσεις π.χ. υπολογιστές, αλλά και την εργασιακή τους εμπειρία, όπως επίσης στοιχεία –βεβαιώσεις γενικής μόρφωσης.

 

Θα μπορούσατε να μας πείτε συνοπτικά ποιες είναι οι παροχές στα Κ.Ξ.Γ. σας;

Στα Κ.Ξ.Γ. Dynamic & Dynamic Beavers παρέχουμε ολοκληρωμένα προγράμματα σπουδών, όποιο και αν είναι το πτυχίο που σας ενδιαφέρει, καθώς επίσης και προετοιμασία για το ειδικό μάθημα των Πανελλαδικών εξετάσεων. Μαζί μας ξεκινάτε από το σημείο που βρίσκεστε και προχωράτε στην επίτευξη του στόχου σας.

Συνδυάζοντας τον παραδοσιακό τρόπο εκμάθησης της γλώσσας με την τεχνολογία, η διδασκαλία των μαθημάτων γίνεται σε σύγχρονες αίθουσες, πλήρως εξοπλισμένες με διαδραστικούς πίνακες και σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους- computer labs.

Επιπλέον, παρέχουμε ταχύρρυθμα τμήματα ενηλίκων – 14 ειδικότητες επαγγελματικής ορολογίας, όπως Ιατρικά, Ξενοδοχειακά, Χρηματοοικονομικά, Εμπορικά κ.α. ώστε να ξεκινήσετε την εκμάθηση ή να εξελίξετε τις γνώσεις σας.

Από φέτος στα Κ.Ξ.Γ. παρέχεται επίσης η δυνατότητα διδασκαλίας της Ρωσικής γλώσσας για όλα τα επίπεδα.

Ας περάσουμε τώρα σε ένα άλλο θέμα, το οποίο καίει όλους τους ιδιοκτήτες φροντιστηρίων. Βλέπουμε ότι υπάρχει έντονος ανταγωνισμός, από άτομα τα οποία παραδίδουν ιδιαίτερα μαθήματα κατ’ οίκον. Μάλιστα αρκετά φορές, χωρίς να έχουν καν επάρκεια αναλαμβάνουν το ρόλο του εκπαιδευτή. Παράλληλα, μέσα από αυτή την κατάσταση, βλέπουμε έναν έντονο πόλεμο τιμών. Περιγράψτε μας την κατάσταση μέσα από τη δική σας οπτική γωνία.

Τα Κ.Ξ.Γ. Dynamic & Dynamic Beavers υπερέχουν έναντι του ιδιαίτερου γιατί διαθέτουν ένα δομημένο πρόγραμμα σπουδών. Αυτό σημαίνει ότι ο μαθητής ακολουθεί ένα αυστηρά διαμορφωμένο πρόγραμμα και δεν μένει πίσω στην ύλη, όπως σε ένα ιδιαίτερο μάθημα που ο διδάσκων προσαρμόζεται στις «χαλαρές» απαιτήσεις του παιδιού και ακυρώνει το μάθημα πιο εύκολα.

Όλα τα βιβλία που χρησιμοποιούμε  είναι σχεδιασμένα για να λειτουργούν στην τάξη και όχι στην κουζίνα. Έχουν λογισμικό για διαδραστικό πίνακα, ομαδικές εργασίες, ασκήσεις για 2 ή περισσότερους μαθητές, που αναγκαστικά στο ιδιαίτερο ο καθηγητής δεν μπορεί να τα προσφέρει.

Στην ομαδική διδασκαλία ο μαθητής αναπτύσσει την ικανότητα να μαθαίνει , όχι μόνο από τον δάσκαλο, αλλά και από τους συμμαθητές του.

Στα Κ.Ξ.Γ. ο δάσκαλος είναι πιστοποιημένος, εξιδεικευμένος και αξιολογημένος, ενώ στο ιδιαίτερο μάθημα είναι δύσκολο να ελεγχθούν τα τυπικά προσόντα.

Μιας και αναφερθήκαμε στο οικονομικό κομμάτι, γνωρίζετε και εσείς πολύ καλά ότι οι καιροί είναι πολύ δύσκολοι με αποτέλεσμα ο κόσμος να προσπαθεί να περικόψει από όπου μπορεί. Ωστόσο, είναι σπάνιο ένας γονιός να περικόψει κάτι από τη μόρφωση του παιδιού του. Εσύ ως ένα Κ.Ξ.Γ., διαθέτεται οικονομικά πακέτα για τις ευπαθείς ομάδες;

Διαθέτουμε οικονομικά πακέτα προσαρμοσμένα στις δυσκολίες της σημερινής εποχής, χωρίς όμως να επηρεάζεται η ποιότητα των μαθημάτων μας. Και επειδή πιστεύουμε ότι κανείς δεν πρέπει να υστερεί των ευκαιριών, προσφέρουμε ένα ειδικά διαμορφωμένο πακέτο για ανέργους και παιδιά μονογονεϊκών οικογενειών

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Ο Δήμος Καστοριάς πιο χαμηλά…

Ο Δήμος Καστοριάς υπέβαλε 3.5.2017 στο Υπουργείο Εσωτερικών, αίτημα έγκρισης έκτακτης επιχορήγησης…

“ΕΛΠΙΔΑ” ΕΣΠΑ: Εκεί που μας χρωστούσαν μας πήραν και το …βόδι!

“ΕΛΠΙΔΑ” ΕΣΠΑ: Εκεί που μας χρωστούσαν μας πήραν και το …βόδι!

«Ο Βωμός των Πέντε Βουνών», και η συγγραφέας Ανδρομάχη Κάρτζου στη 13η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου στη Θεσσαλονίκη

Το κορυφαίο ετήσιο σημείο συνάντησης για εκδότες, συγγραφείς, βιβλιόφιλους και επαγγελματίες του…

Χ. Καραταγλίδης: «Θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις για να συμβάλλω στην επανεκκίνηση της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς»

Χ. Καραταγλίδης: «Θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις για να συμβάλλω στην…

Τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα (από 12-09-2016 έως 18-09-2016)

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα (από 12 Σεπτεμβρίου έως 18 Σεπτεμβρίου)…

Ενημερωτική Συνάντηση σχετικά με τη βελτίωση των υποδομών πρόσβασης σε άτομα με κινητικά προβλήματα

Την Τρίτη 12 Απριλίου 2016, ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Σωτήρης Αδαμόπουλος, ανταποκρινόμενος σε…

Ι.Μ. Καστοριάς: Έναρξη Κοινωνικού Φροντιστηρίου για το έτος 2020-2021

  Ι.Μ. Καστοριάς: Έναρξη Κοινωνικού Φροντιστηρίου για το έτος 2020-2021

Απολυμάνσεις από την υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Γρεβενών

Απολυμάνσεις από την υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Γρεβενών