Λάχανοντολμάδες με γεύση από τα παιδικά μας χρόνια – φοβερή νοστιμιά
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Argentina Gutu -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
2 λάχανα φουσκωμένα
1 kg χοιρινό ψιλοκομμένο
3 μεγάλα κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
4 μεγάλα καρότα τριμμένα στον τρίφτη
1 kg ρύζι Καρολίνα
4 κ σ πελτέ ντομάτας
2 λεμόνια
3 κούπες τσαγιού ζωμό λαχανικών
1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση :
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το νερό ρίχνουμε το χυμό από τα λεμόνια και ζεματαμε το λάχανο φίλο φίλο .
Σε ένα βαθύ τηγάνι τσιγαρειζουμε ξεχωριστά τό κρέας τό κρεμμύδι τά καρότα . Ύστερα τά ανακατεύουμε όλα μαζί και προσθέτουμε το ρύζι τί πελτέ τό αλάτι ,πιπέρι .
Τυλίγουμε τους λάχανο ντολμάδες σέ στρώση στην γάστρα ή σέ κατσαρόλα ότι έχουμε , ύστερα ρίχνουμε 1 ποτήρακη κρασιού ελαιόλαδο καί 3 κούπες τσαγιού ζωμό το σκεπάζουμε μετά λίγα φύλλα πού περισσέψαν ή χάλασαν στο τύλιγμα καί κλίνουμε τό καπάκι, τα βάζουμε σε προθέρμανση μένω φούρνο πανό κάτω στους 170 βαθμούς για 2 ώρες
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Argentina Gutu -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”