Έφτασε  το  πρωί της Τρίτης ( 29/3 )  από την γειτονική Φλώρινα στην πόλη της Καστοριάς η φλόγα της 1ης Μαθητιάδας η οποία θα παραμείνει στην περιοχή μας δύο μέρες και στη συνέχεια θα συνεχίσει  το μεγάλο ταξίδι της.

Για πρώτη φορά φέτος, θα ταξιδέψει σε 40 πόλεις και χωριά της Μακεδονίας και της Θράκης , μεταφέροντας το μήνυμα της Μαθητιάδας που φέτος είναι «Αγωνιζόμαστε Μαζί».

Οι εκδηλώσεις σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα θα πραγματοποιηθούν σε συνεργασία με τους κατά τόπους Δήμους και τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Μια από τις  ομορφότερες στιγμές της πρώτης ημέρας της λαμπαδηδρομίας  (29-3-2016) της 12ης Μαθητιάδας ήταν όταν ο   πηδαλιούχος της οκτάκωπου  της Εθνικής ανδρικής ομάδας της Ρωσίας παρέδωσε  τη δάδα σε αθλήτρια του Ναυτικού Ομίλου Μαυροχωρίου Καστοριάς εντός της λίμνης της Καστοριάς. Τη διαδρομή για τη μεταφορά της φλόγας  Μαυροχωρίου  – Μονή Παναγίας Μαυριώτισσας τη μοιράστηκαν οι δύο οκτάκωποι, και η αλλαγή έγινε στα μισά της λίμνης Ορεστιάδας.

Αξίζει να σημειωθεί πως η 1η  Μαθητιάδα Δυτικής Μακεδονίας θα πραγματοποιηθεί στις 6 και 7 Απριλίου στην Κοζάνη και  οι μαθητές και μαθήτριες της Δυτικής Μακεδονίας  θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τα Ολυμπιακά και Παραολυμπιακά αθλήματα και να συμμετέχουν σε παράλληλες βιωματικές δράσεις.

Η ιστορία της Μαθητιάδας ξεκίνησε το χειμώνα του 2001 στις Σέρρες, όταν ένας εκπαιδευτικός φυσικής αγωγής, επηρεασμένος από το σχολικό περιβάλλον και από τα προβλήματα των παιδιών (κυρίως του Γυμνασίου) συνέλαβε την ιδέα να διοργανώσει μια εκδήλωση, η οποία βασίστηκε κύρια στα θετικά σημεία των Ολυμπιακών Αγώνων και αποσκοπούσε στο να μάθει το μαθητή βιωματικά να αγωνίζεται και να ξεπερνάει τα προβλήματά του.

Η πρώτη εκδήλωση διεξήχθη το Μάιο του 2002 με συμμετοχές γυμνασίων από κάθε νομό της Ελλάδας αλλά και από το εξωτερικό και πρόκειται για τη μεγαλύτερη βιωματική εκπαιδευτική διοργάνωση μέσω του Αθλητισμού και του Πολιτισμού, που φέτος θα διεξάγει τη 12η Μαθητιάδα στο διάστημα από 13-17 Μαΐου 2016, ενώ η έναρξη του προγράμματος «shape ur future-from Athens to Rio» προγραμματίζεται για τις αρχές Απριλίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

“Καταγράφουμε την ιστορία σήμερα για να μην μας διαγράψει αύριο”

Γράφει Ο Λεωνίδας Θ. Πουλιόπουλος Έχω ασχοληθεί με αρκετές βιβλιοπαρουσιάσεις, μονογραφίες, έρευνες…

ΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΣΤΟΝ Α.Σ. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

ΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΣΤΟΝ Α.Σ. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Η Τελική φάση του Πρωταθλήματος Εφήβων της Ε.ΚΑ.Σ.ΔΥ.Μ. έφτασε.

Η Τελική φάση του Πρωταθλήματος Εφήβων της Ε.ΚΑ.Σ.ΔΥ.Μ. έφτασε.

Συμμετοχή του Α.Σ. Καστοριάς στους αγώνες Special Olympics

Ένα πολύ όμορφο Κυριακάτικο πρωινό είχαν τη χαρά να απολαύσουν οι αθλητές…

Το νέο Δ.Σ. του Α.Σ. Άργους Ορεστικού. Πρόεδρος ο Βίκτωρας Χαριζόπουλος

Το νέο Δ.Σ. του Α.Σ. Άργους Ορεστικού. Πρόεδρος ο Βίκτωρας Χαριζόπουλος