Λαμπρός εορτασμός των Αγίων Πάντων στην Καστοριά

Με ξεχωριστή λαμπρότητα τιμήθηκε η εορτή των Αγίων Πάντων στην Καστοριάς, με επίκεντρο του εορτασμού τον ομώνυμο Ιερό Ναό της πόλεως Καστοριάς.

Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο.

Πλήθος Ιερέων της Μητροπόλεως και εκατοντάδες πιστοί συμμετείχαν στην Ακολουθία του Εσπερινού, ενώ είχαν την ευκαιρία να προσκυνήσουν πολλά τεμάχια Ιερών Λειψάνων Αγίων της Εκκλησίας μας.

Ανήμερα της εορτής το πρωί τελέσθηκε ο Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Μητροπολίτου κ. Σεραφείμ.

Στο λόγο του ο Σεβασμιώτατος μίλησε για την εορτή των Αγίων Πάντων και τόνισε πως θα πρέπει ως ορθόδοξοι χριστιανοί να τιμούμε τους Αγίους μιμούμενοι τη ζωή τους.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε δέηση υπέρ των αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας και διαβάστηκε η διαταγή του Αρχηγού της ελληνικής Αστυνομίας.

Ο Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ ευχαρίστησε και συνεχάρη τους Εφημερίους του Ιερού Ναού και τα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου για την άψογη συνεργασία και διοργάνωση της πανηγύρεως του Ιερού Ναού.

 

You May Also Like

Παναγία, “Η Οδηγήτρια των Οδηγών” (!). Η μοναδική εικόνα της (16ος αιών;) στην Καστοριά Του Γιώργου Τ. Αλεξίου

Παναγία, “Η Οδηγήτρια των Οδηγών” (!). Η μοναδική εικόνα της (16ος αιών;)…

Ξεκίνησαν οι Μικροβιολόγοι την σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ.

Ξεκίνησαν οι Μικροβιολόγοι την σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ.

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις από την ΠΔΜ – Τμήμα Μηχανολογικού Εξοπλισμού της Π.Ε. Καστοριάς που αφορούν, κοπή κλαδιών, χόρτων και καθαρισμό βλάστησης

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις που πραγματοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, με το ανθρώπινο…

Μπουζέρια: “παγκόσμιο” πρωτάθλημα τσιπουρο-γευσιγνωσίας

Τα ”Μπουζέρια”, η τρελογιορτή των Τσιπουράδων, σας προσκαλεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Τσιπουρογευσιγνωσίας όλο τον κόσμο

Εργαστήριο Παραδοσιακής Δόμησης στα Κορέστεια Καστορίας

Πρόσκληση Συμμετοχής ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΔΟΜΗΣΗΣ ΣΤΑ ΚΟΡΕΣΤΙΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ…