Λ. Παπαδόπουλος, Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Καστοριάς: «Η μάσκα είναι η πρώτη ασπίδα ενάντια στον κορωνοϊό»

Λίγες ημέρες πριν από το άνοιγμα των σχολείων, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καστοριάς Λάζαρος Παπαδόπουλος, επεσήμανε πως το τρίπτυχο για την ασφάλεια των μαθητών είναι η χρήση μάσκας, το τακτικό πλύσιμο των χεριών και η τήρηση των αποστάσεων. Παράλληλα ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε πως η μάσκα είναι η πιο σημαντική ασπίδα στη μάχη με τον κορωνοϊό.

Της Χρύσας Κοσμίδου

Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καστοριάς Λάζαρος Παπαδόπουλος, επεσήμανε για ακόμη μια φορά, με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς,  ότι η μάσκα συμβάλει σημαντικά κατά τη διασποράς του κορωνοϊού.  Επεσήμανε επίσης πως «μάσκα-πλύσιμο-απόσταση» είναι τα μέτρα που θα πρέπει να τηρούν όλοι «Η θέση των παιδιών είναι στο σχολείο. Το άνοιγμα των σχολείων είναι επιβεβλημένο, καθώς η μόρφωση είναι το άλφα και το ωμέγα για όλους μας. Θεωρώ ότι η μάσκα  είναι η πρώτη και πιο δυνατή ασπίδα  κατά της COVID-19 και για το λόγο αυτό είναι επιβεβλημένη και στα σχολεία».

 

Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καστοριάς, ξεκαθάρισε επίσης ότι όσα παιδιά αντιμετωπίζουν πρόβλημα υγείας με βεβαίωση ιατρού θα μπορούν να κάνουν μαθήματα εξ αποστάσεως «Ο αριθμός αυτών των παιδιών είναι πολύ μικρός. Θα ήθελα να συστήσω στους γονείς να μην πιέζουν τους γιατρούς, να τους δώσουν χαρτιά, με απώτερο σκοπό να μην πηγαίνουν τα παιδιά τους στο σχολείο».

Όσο για τους γονείς που αντιδρούν στη χρήση μάσκας των παιδιών τους στα σχολεία, ο κ. Παπαδόπουλος θέλησε να μιλήσει με παραδείγματα,  προκειμένου να καθησυχάσει τους γονείς, ότι τα παιδιά τους δεν θα αντιμετωπίσουν κάποιο πρόβλημα υγείας από τη χρήση της «Σε όλα τα ιδρύματα που υπάρχουν παιδιά με νεοπλασματικές παθήσεις, κυκλοφορούν εντός αυτών με μάσκα, για  όλο το 24ωρο. Αυτά τα παιδιά που έχουν και ένα υποκείμενο νόσημα, μπορούν να κάνουν χρήση της, ενώ τα δικά μας τα παιδιά που είναι υγιή δεν μπορούν;  Η Καστοριά πέρασε μια μεγάλη μπόρα. Οι πολίτες κατάλαβαν το τι πρέπει να κάνουν. Ο Καστοριανός πολίτης έχει μάθει πώς να λειτουργεί και για αυτό πλέον έχουμε ελάχιστα κρούσματα στην περιοχή μας. Σε αυτό το πνεύμα θα ήθελα να λειτουργήσουν και οι γονείς. Είναι πάρα πολύ καλό για τα παιδιά η άποψη που υπάρχει στο σπίτι, να είναι η ίδια με αυτή του  εκπαιδευτικού  στο σχολείο».

Τέλος ο κ. Παπαδόπουλος ενημέρωσε πως τα μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Καστοριάς, είναι διατεθειμένα, εάν τους ζητηθεί,  να πραγματοποιήσουν ενημερωτικές ημερίδες στους μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  σχετικά με τη σωστή χρήση της μάσκας και γενικότερα με θέματα που πρέπει να γνωρίζουν τα παιδιά γύρω από τον νέο ιό.

You May Also Like

Δήμος Καστοριάς: Αυτές τις γιορτινές μέρες όλα είναι διαφορετικά. Παραμένουν όμως γιορτές

Δήμος Καστοριάς: Αυτές τις γιορτινές μέρες όλα είναι διαφορετικά. Παραμένουν όμως γιορτές

Με 29 θέματα συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Καστοριάς την ερχόμενη Τρίτη

Με 29 θέματα συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Καστοριάς την ερχόμενη Τρίτη

Κορωνοϊός: Η εισήγηση των ειδικών σε Μητσοτάκη -Ποια θα είναι τα νέα μέτρα (λίστα)

Κορωνοϊός: Η εισήγηση των ειδικών σε Μητσοτάκη -Ποια θα είναι τα νέα…

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κοζάνης: Εργαστηριακό Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Μουσικού Θεάτρου για παιδιά

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κοζάνης οργανώνει ετήσιο εργαστηριακό πρόγραμμα εκπαίδευσης μουσικού θεάτρου για παιδιά…