Μέριμνα από το Δήμο Καστοριάς για τους επαγγελματίες αγρότες και καθημερινή φροντίδα για τους κατοίκους της Δημοτικής Ενότητας Μεσοποταμίας

 

Στη νέα Απόφαση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (Γ.Γ.Π.Π.) για παράταση της Κατάστασης Έκτακτης Ανάγκης στη Δημοτική Ενότητα Μεσοποταμίας, προστίθεται και το μέτρο της λήψης μέριμνας για την εξασφάλιση της ελάχιστης απαραίτητης δραστηριότητας των αγροτών στο πλαίσιο των αναγκαίων για την εποχή γεωργικών δραστηριοτήτων. Κάτι, που με την πρώτη Απόφαση ίσχυε μόνο για τους κτηνοτρόφους της περιοχής.

Σύμφωνα με τις διευκρινήσεις και τις οδηγίες που δόθηκαν από τη Γ.Γ.Π.Π, το μέτρο αφορά μόνο τους αποδεδειγμένα επαγγελματίες αγρότες της συγκεκριμένης περιοχής, οι οποίοι, σε συνεννόηση με τους κατά τόπους Προέδρους των Τοπικών Συμβουλίων, υποβάλλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά για να λάβουν τη Βεβαίωση από την Αντιδημαρχία Αγροτικής Ανάπτυξης & Επιχειρηματικότητας του Δήμου Καστοριάς.

Ο Δήμαρχος Καστοριάς, Γιάννης Κορεντσίδης, σχολιάζοντας όλες τις τελευταίες εξελίξεις, ανέφερε ότι οι σημερινές δηλώσεις του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, κ. Γιώργου Κασαπίδη, ο οποίος ξεκαθάρισε πλήρως για το ποιοι και πως λαμβάνουν τις Αποφάσεις και το ποιοι και πως εκτελούν τις ρητές εντολές, τον καλύπτουν απόλυτα.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι, όλο αυτό το διάστημα, υπάρχει άμεση και πολύ καλή συνεργασία με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, εφαρμόζοντας ως Δήμαρχος τις αποφάσεις και τις εντολές των αρμοδίων θεσμικών φορέων που κατοχυρώνονται με επίσημα έγγραφα. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο εστάλη χθες και η επιστολή προς το αρμόδιο Υπουργείο.

Παράλληλα, τόνισε τη σημαντική και στενή συνεργασία που έχει με τον Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς, Δημήτρη Σαββόπουλο, με τον οποίο καταγράφουν και επιλύουν καθημερινά πάμπολλα προβλήματα συνδημοτών μας, μέσω των υπηρεσιών τους, ενώ υπενθύμισε για μία ακόμη φορά το τεράστιο βάρος που έχει επωμισθεί ο Δήμος Καστοριάς για την διαρκή φροντίδα 5.500 κατοίκων, σε 6 διαφορετικές κοινότητες. Κάτι που γίνεται χωρίς καμία προετοιμασία και βοήθεια για τέτοιου είδους καταστάσεις. Και κυρίως, αθόρυβα και διακριτικά.

 

Η ίδια ακριβώς μέριμνα και με τον ίδιο τρόπο θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες που πλησιάζουμε στο Πάσχα για να μη μείνει κανένας συνδημότης μας απροστάτευτος και αβοήθητος και να μη λείψει τίποτε αναγκαίο από κανέναν συνάνθρωπό μας.

 

You May Also Like

ΚΤΕΛ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Διέλευση Υπεραστικών Δρομολογίων μέσω παλαιάς εθνικής οδού Καστοριάς – Θεσσαλονίκης (μέσω Κωσταραζίου).

Η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Καστοριάς

Η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Καστοριάς

Να επισπευθούν οι διαδικασίες για εκκρεμείς πληρωμές αποζημιώσεων προηγούμενων ετών ζητά ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας

Να επισπευθούν οι διαδικασίες για εκκρεμείς πληρωμές αποζημιώσεων προηγούμενων ετών ζητά ο…

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα (από 30-05-2022 έως 05-06-2022)

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα (από…

Ερώτηση Ολυμπίας Τελιγιορίδου σχετικά με τα μέτρα για εργαζόμενους που δεν μπορούν να μεταβούν στην εργασία τους λόγω καραντίνας στη Δ.Ε. Μεσοποταμίας Καστοριάς

Ερώτηση Ολυμπίας Τελιγιορίδου σχετικά με τα μέτρα για εργαζόμενους που δεν μπορούν…

Εταιρία Τουρισμού Δυτικής Μακεδονίας: Αλλαγή του τόπου διεξαγωγης της ενημερωτικής ημερίδας λόγω των καιρικών συνθηκών

Εταιρία Τουρισμού Δυτικής Μακεδονίας: Αλλαγή του τόπου διεξαγωγης της ενημερωτικής ημερίδας λόγω…

Συνελήφθησαν δύο διακινητές στην Κρυσταλλοπηγή Φλώρινας, για μεταφορά τεσσάρων παράτυπων μεταναστών

Συνελήφθησαν δύο διακινητές στην Κρυσταλλοπηγή Φλώρινας, για μεταφορά τεσσάρων παράτυπων μεταναστών

Ο Δήμαρχος κ. Ανέστης Αγγελής υποδέχθηκε στο γραφείο του τον νέο Δήμαρχο κ. Γιάννη Κορεντσίδη

Ο Δήμαρχος κ. Ανέστης Αγγελής υποδέχθηκε στο γραφείο του τον νέο Δήμαρχο κ. Γιάννη Κορεντσίδη