Είναι γεγονός ότι στο πέρασμα των αιώνων η Γυναίκα κατείχε πάντοτε μια εξέχουσα θέση στη ζωή των ανθρώπων και στη κοινωνία.

Υπήρξαν δυστυχώς και χρονικοί περίοδοι, όπου πολιτικά και κοινωνικοοικονομικά συστήματα, με τους εκφραστές τους, επιδίωξαν, μέσω μιας τεχνητής δημιουργίας χάσματος στα δύο φύλα, να προκαλέσουν την υποβάθμιση και την απαξίωσή της.

Σήμερα, τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά. Ο σύγχρονος πολιτισμός αποδίδει στη Γυναίκα τις τιμές που της αξίζουν. Οι ρόλοι της επανεξετάστηκαν, εμπλουτίστηκαν, αναβαθμίστηκαν.

Η γυναίκα έχει κερδίσει μέσα στην κοινωνία τη θέση που της αξίζει. Με τους αδιάκοπους αγώνες της, την ατέρμονη εσωτερική της αναζήτηση, την τόλμη και την αποφασιστικότητά της, σε όλους τους τομείς, σε όλους τους χώρους.

Η κάθε μία από εμάς, με τη δική της τόλμη, δύναμη και ιδιοσυγκρασία, ευελπιστώ ότι θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για όσα δικαιούται η γυναίκα, ως σύντροφος, ως μητέρα, ως επιστήμονας ως εργαζόμενη και κυρίως ως άνθρωπος, στη σημερινή άκρως ανταγωνιστική κοινωνία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Παναγία, “Η Οδηγήτρια των Οδηγών” (!). Η μοναδική εικόνα της (16ος αιών;) στην Καστοριά Του Γιώργου Τ. Αλεξίου

Παναγία, “Η Οδηγήτρια των Οδηγών” (!). Η μοναδική εικόνα της (16ος αιών;)…

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις από την ΠΔΜ – Τμήμα Μηχανολογικού Εξοπλισμού της Π.Ε. Καστοριάς που αφορούν, κοπή κλαδιών, χόρτων και καθαρισμό βλάστησης

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις που πραγματοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, με το ανθρώπινο…

Ξεκίνησαν οι Μικροβιολόγοι την σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ.

Ξεκίνησαν οι Μικροβιολόγοι την σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ.

Μπουζέρια: “παγκόσμιο” πρωτάθλημα τσιπουρο-γευσιγνωσίας

Τα ”Μπουζέρια”, η τρελογιορτή των Τσιπουράδων, σας προσκαλεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Τσιπουρογευσιγνωσίας όλο τον κόσμο

Εργαστήριο Παραδοσιακής Δόμησης στα Κορέστεια Καστορίας

Πρόσκληση Συμμετοχής ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΔΟΜΗΣΗΣ ΣΤΑ ΚΟΡΕΣΤΙΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ…