Μίμης Δημητριάδης: Κατατέθηκε στη Βουλή το σχέδιο νόμου για την φαρμακευτική κάνναβη

Την Τετάρτη 07 Φεβρουαρίου 2018 κατατέθηκε στη Βουλή το Σχέδιο Νόμου «Διατάξεις για την Παραγωγή Τελικών Προϊόντων Φαρμακευτικής Κάνναβης» το οποίο ρυθμίζει το πεδίο παραγωγής, ελέγχου και διάθεσης των σκευασμάτων που περιέχουν  φαρμακευτική κάνναβη με σκοπό να προωθηθούν παραγωγικές επενδύσεις στον τομέα αυτό και να προκύψουν αναπτυξιακά οφέλη στην οικονομία και το κράτος.

 

Η νομοθετική αυτή ρύθμιση προσθέτει   θετικό πρόσημο  στην ελληνική οικονομία, καθώς δίνει πνοή στην ίδρυση μιας νεοφυούς βιομηχανίας, που θα εντάσσεται στο πλαίσιο της λεγόμενης «πράσινης ανάπτυξης».

 

Με την προτεινόμενη νομοθετική ρύθμιση, λοιπόν, τα οφέλη είναι αρκετά.

 

  • Πρώτα από όλα στοχεύουμε στο να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, οι οποίες θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη της οικονομίας

 

  • Κατά δεύτερον στόχος μας είναι να υπάρξουν οικονομικά οφέλη για το κράτος από τις εξαγωγές τελικών προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης και τη φορολογία των οικονομικών δραστηριοτήτων του κλάδου.

 

Αξίζει να σημειωθεί  ότι θα υπάρξουν πολλαπλές θετικές επιδράσεις στην ελληνική οικονομία, αφού τα επενδυτικά σχέδια θα αφορούν την καλλιέργεια, την επεξεργασία, τη συσκευασία και την εξαγωγή των παραγόμενων προϊόντων. Επιπλέον θα ανοίξουν νέοι δρόμοι για την ιατρική έρευνα, οι οποίοι πέραν από τα προφανή οφέλη στον ιατρικό κλάδο, θα επιφέρει σημαντικά οφέλη και στην οικονομία.

 

Πιο συγκεκριμένα, με το προτεινόμενο Σχέδιο Νόμου δίνεται η δυνατότητα:

α) ευχερούς πρόσβασης των ασθενών της χώρας μας σε τελικά προϊόντα φαρμακευτικής κάνναβης ,εγχώριας παραγωγής.

β) σε φυσικά και νομικά πρόσωπα να καλλιεργούν  ποικιλίες κάνναβης και να δημιουργούν μεταποιητικές μονάδες για την επεξεργασία των πρώτων υλών.

γ)  προώθησης επενδυτικών πρωτοβουλιών, και δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας  στους τομείς της καλλιέργειας, μεταποίησης, ελέγχου ποιότητας και εξαγωγής προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης, αξιοποιώντας τις ευνοϊκές κλιματολογικές συνθήκες και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας.

δ) να υπάρξουν οικονομικά οφέλη για το κράτος από τις εξαγωγές τελικών προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης.

ε) διεύρυνσης της παραγωγικής βάσης για τους έλληνες αγρότες, ειδικά μέσω συνεταιριστικών σχημάτων, δημιουργίας ευκαιριών και για άλλες καλλιέργειες για παραγωγή καινοτόμων προϊόντων.

 

Με αυτόν τον νόμο ολοκληρώνεται το θεσμικό πλαίσιο παραγωγής βιομηχανικής και φαρμακευτικής κάνναβης στην χώρα μας. Ένας  ραγδαία ανερχόμενος τομέας με ιδιαίτερο επενδυτικό και αναπτυξιακό πρόσημο, στον οποίον η χώρα μας εντάσσεται έγκαιρα.

 

Σε αυτή την επενδυτική προσπάθεια θα πρέπει να έχει μεγάλη συμβολή και η περιοχή μας. Με την εφαρμογή της αγροτικής καλλιέργειας βιομηχανικής κάνναβης σε αυξημένη κλίμακα μέχρι τις μεταποιητικές επενδύσεις αυτής, καθώς και τις επενδύσεις σε προϊόντα της φαρμακευτικής που είναι πολύ σημαντικές για την οικονομική ανάπτυξη.

 

Αξίζει να σημειωθεί επίσης πως η καλλιέργεια της βιομηχανικής κάνναβης ενδείκνυται ιδανικά για την εδαφική αποκατάσταση των λιγνιτικών πεδίων Δυτ. Μακεδονίας, οπότε η αναμενόμενη καλλιέργεια της, προσθέτει, ευκαιρίες και πολλές νέες δυνατότητες απασχόλησης.

 

You May Also Like

Τα έργα ΠΕΠ του Δήμου Καστοριάς, προϋπολογισμού 33.475.443 ευρώ

Στο επίκεντρο ευρείας σύσκεψης Δήμου και Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας

ΜΟΛΙΣ 7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΟΥΣΙΚΟ & ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ I 3 – 7 Αυγούστου 2016

Table of Contents Hide Το μεγαλύτερο, ιστορικότερο και μακροβιότερο μουσικό και κατασκηνωτικό φεστιβάλ της Ελλάδας…

Η υπ. Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Αντωνίου στο Κέντρο Υγείας, στο ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ.,στο Αστυνομικό Τμήμα και στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Άργους Ορεστικού

«Βρισκόμαστε σταθερά δίπλα σε δομές που είναι απαραίτητες και συμβάλλουν στην καλύτερη ποιότητα ζωής και την ασφάλεια των συμπολιτών μας»

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Καστοριάς καταδικάζει την επίθεση που δέχθηκαν η πρόεδρος και σύνεδροι του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κατερίνης

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Καστοριάς καταδικάζει την επίθεση που δέχθηκαν η πρόεδρος και…

Την Κυριακή 6 Μαΐου η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του 1ου Κυνηγετικού Συλλόγου Καστοριάς

Την Κυριακή 6 Μαΐου η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του 1ου Κυνηγετικού…

Μαρία Αντωνίου: «Αδυναμία πραγματοποίησης πτήσεων από και προς τον Κρατικό Αερολιμένα Καστοριάς “Αριστοτέλης” λόγω απουσίας εκχιονιστικού μηχανήματος παρά τις προεκλογικές εξαγγελίες σας για δήθεν αναβάθμιση του»

Μαρία Αντωνίου: «Αδυναμία πραγματοποίησης πτήσεων από και προς τον Κρατικό Αερολιμένα Καστοριάς…

Σκληρή απάντηση ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς στη Μαρία Αντωνίου: ‘’ Διαγράψτε το στέλεχος σας που κάνει μπίζνες με τους πρόσφυγες για να είστε συνεπής ‘’

Νύχτα και κρυφά, στέλεχος και πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας, φρόντισε να εγγράψει…