Μαζική συμμετοχή στις ηλιόλουστες Πολιτιστικές Διαδρομές στην Καστοριά!

Με μεγάλη επιτυχία συνεχίστηκαν χθες Σάββατο και σήμερα Κυριακή οι Πολιτιστικές Διαδρομές της Αντιδημαρχίας Τουρισμού – Πολιτισμού σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Καστοριάς!

Με καλοκαιρινό καιρό, πολίτες και επισκέπτες είχαν την ευκαιρία, το Σάββατο, με αφετηρία τα Ιουστινιάνεια Τείχη (6ος αι.), να διασχίζουν την παραδοσιακή γειτονιά του Απόζαρι, στην οποία σώζονται πολλά παλιά αρχοντικά και νεοκλασικά σπίτια καθώς και σημαντικός αριθμός βυζαντινών και μεταβυζαντινών ναών. Η διαδρομή περιελάμβανε τους ναούς: Ταξιάρχες (17ος αι.), Άγιος Νικόλαος του Τζώτζα (14οςαι.) Εισόδια της Θεοτόκου (17ος αι.) και Άγιοι Ανάργυροι (10ου αι.) με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική και σπάνια μαρμάρινα ανάγλυφα. Η διαδρομή έκλεισε με επίσκεψη στο αρχοντικό Τσιατσιαπά, όπου και προβλήθηκε το ντοκιμαντέρ «Αθανάσιος Χριστόπουλος: Ένας λησμονημένος ποιητής» (2001) σε σκηνοθεσία Σταμάτη Τσαρουχά.

Την Κυριακή, με αφετηρία την πλατεία Ομονοίας, η περιήγηση περιλάμβανε τους βυζαντινούς ναούς: Παναγία Κουμπελίδικη (10ος αι.), Άγιος Νικόλαος του Κασνίτζη (12ος αι.), Άγιος Αθανάσιος του Μουζάκη (14ος αι.) και Ταξιάρχης Μητροπόλεως (10ος αι.) όπου βρίσκεται ο τάφος του Μακεδονομάχου Παύλου Μελά και της γυναίκας του Ναταλίας Δραγούμη.

Η διαδρομή έκλεισε με επίσκεψη στο αρχοντικό Βέργου και την έκθεση φωτογραφίας του Καστοριανού φωτογράφου Λεωνίδα Παπάζογλου, όπου και προβλήθηκε βίντεο για τη δράση και τις τεχνικές του φωτογράφου.

Μείνετε συντονισμένοι για επόμενες δράσεις!

 

You May Also Like

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις από την ΠΔΜ – Τμήμα Μηχανολογικού Εξοπλισμού της Π.Ε. Καστοριάς που αφορούν, κοπή κλαδιών, χόρτων και καθαρισμό βλάστησης

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις που πραγματοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, με το ανθρώπινο…

Εργαστήριο Παραδοσιακής Δόμησης στα Κορέστεια Καστορίας

Πρόσκληση Συμμετοχής ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΔΟΜΗΣΗΣ ΣΤΑ ΚΟΡΕΣΤΙΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ…

Παναγία, “Η Οδηγήτρια των Οδηγών” (!). Η μοναδική εικόνα της (16ος αιών;) στην Καστοριά Του Γιώργου Τ. Αλεξίου

Παναγία, “Η Οδηγήτρια των Οδηγών” (!). Η μοναδική εικόνα της (16ος αιών;)…

Τραγωδία με τροχαίο στην Ιόνια Οδό: Νεκρό ζευγάρι μπροστά τα μάτια του δεκάχρονου παιδιού τους

Σοβαρό τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε στην Ιόνια Οδό, κοντά στα διόδια Τερόβου στο ρεύμα…

Νίκος Παρούσης: Ο ήρωας πιλότος που θυσιάστηκε για να σώσει εκατοντάδες παιδιά από βέβαιο θάνατο

Table of Contents Hide Έντρομοι είδαν το ΜιράζΑνέφερε βλάβη στο πηδάλιο«Πάνω από…