Μαθητές, εκπαιδευτικοί και οικογένεια σε μια εβδομάδα εθελοντισμού για όλη την Ελλάδα!

Μια μεγάλη εθελοντική συμμαχία μόλις ξεκίνησε! Για μία ακόμα χρονιά μαθητές, εκπαιδευτικοί, οικογένεια και φίλοι εθελοντές, δίνουμε τα χέρια, καθώς όλη η πρώτη εβδομάδα του Απριλίου είναι αφιερωμένη στον εθελοντισμό, σε όλα τα σχολεία της πατρίδας μας, στα οποία ετοιμάζονται εντυπωσιακές δράσεις σε τέσσερις κύριους άξονες: Περιβάλλον, Συνάνθρωπος, Κοινότητα, Φιλοζωΐα.

Για πρώτη φορά, το «Let‘s do it Greece», η μεγαλύτερη ταυτόχρονη εθελοντική δράση της χώρας και το «Νοιάζομαι και Δρω», το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τον εθελοντισμό και τον ενεργό πολίτη που υλοποιούν το Μη-Κερδοσκοπικό Σωματείο Δεσμός και το Ίδρυμα Λαμπράκη, ενώνουν τις δυνάμεις τους οργανώνοντας κοινή Σχολική Εβδομάδα Εθελοντισμού.

Πρόκειται για την εβδομάδα από 1 έως 7 Απριλίου 2019, όπου το κάθε σχολείο μπορεί να οργανώσει τις δικές του δράσεις, να προσκαλέσει και άλλα σχολεία, και να συνεργαστεί με τους φορείς και τις ομάδες της περιοχής του, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα εθελοντισμού και προσφοράς σε κάθε γωνιά της χώρας.

Για την πραγματοποίηση του μεγάλου αυτού εθελοντικού εγχειρήματος έχει δοθεί και φέτος σχετική έγκριση από το Υπουργείο Παιδείας, ενώ ήδη ο πανελλαδικός χάρτης της δράσης έχει αρχίσει να γεμίζει με σχολεία τόσο της πρωτοβάθμιας όσο και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στις σελίδες  www.letsdoitgreece.org και www.noiazomaikaidrw.gr καθώς επίσης και στο κοινό mini site www.volunteer4schools.gr  που δημιουργήθηκε για να αποτυπώνονται συγκεντρωτικά οι δράσεις των σχολείων.

Το δικό σου το σχολείο, είναι μέσα;

 

You May Also Like

Ν. Δένδιας: Υπεγράφη η επιστολή αποδοχής για τα F-35

Σε δήλωσή του κατά την επίσκεψή του στην 112 Πτέρυγα Μάχης στηνΕλευσίνα ο Νίκος Δένδιας ανακοίνωσε την υπογραφή της επιστολής αποδοχής LOA προς την αμερικανική πλευρά για την προμήθεια των F-35.

Ίδρυση Συνδέσμου Οργανωτών & Κατασκευαστών Εκθέσεων Ελλάδος (ΣΟΚΕΕ)

”Ο κλάδος μας είναι νευραλγικής σημασίας για σημαντικούς πυλώνες της ελληνικής οικονομίας”

Σκαρμούτσος: Το «ακορντεόν» θα ήταν ο θάνατος της εστίασης

Δημήτρης Σκαρμούτσος: Η κατάσταση στο χώρο της εστίασης και η εκτίμηση του…

Εξοικονόμηση κατ’ οίκον: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων;

Εξοικονόμηση κατ’ οίκον: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων;

Εμβολιασμοί: Ανατροπή με το πρόστιμο των 100 ευρώ στους μη εμβολιασμένους άνω των 60 από 16/01

Εμβολιασμοί: Ανατροπή με το πρόστιμο των 100 ευρώ στους μη εμβολιασμένους άνω…

Ακρίβεια: Παγιδευμένα νοικοκυριά και επαγγελματίες – Οι σκέψεις του ΥΠΟΙΚ για έκτακτο δώρο Πάσχα

Νοικοκυριά και επαγγελματίες εγκλωβισμένοι στη δίνη της ακρίβειας λόγω της εκτόξευσης του ενεργειακού…

Το Πρόγραμμα επίσκεψης του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη  στη Θεσσαλονίκη ενόψει της 84ης ΔΕΘ

Το Πρόγραμμα επίσκεψης του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη  στη Θεσσαλονίκη ενόψει της 84ης…

ΠΟΠΕΚ: Μονόδρομος η μείωση της φορολογίας στα καύσιμα

ΠΟΠΕΚ: Μονόδρομος η μείωση της φορολογίας στα καύσιμα

4.350 νέες θέσεις εργασίας δημιουργήθηκαν τον Νοέμβριο μέσω των ενισχυμένων προγραμμάτων απασχόλησης του ΟΑΕΔ, σημειώνοντας ετήσια αύξηση 180%

4.350 νέες θέσεις εργασίας δημιουργήθηκαν τον Νοέμβριο μέσω των ενισχυμένων προγραμμάτων απασχόλησης…

Εγκρίθηκαν 25 εκατ. ευρώ για την ιατρική στήριξη εγκαταστάσεων υποδοχής μεταναστών στην Ελλάδα

Εγκρίθηκαν 25 εκατ. ευρώ για την ιατρική στήριξη εγκαταστάσεων υποδοχής μεταναστών στην…