Συνάντηση με εκπροσώπους των Επιστημόνων και Ελεύθερων Επαγγελματιών της περιοχής μας είχε την Δευτέρα 25 Ιανουαρίου, στο Πολιτικό της Γραφείο η Μαρία Αντωνίου, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους για το Ασφαλιστικό.

Η συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε σε πολύ φιλικό κλίμα, ήταν σε συνέχεια της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας που οργάνωσαν οι Φορείς την περασμένη Πέμπτη και του Ψηφίσματος που εξέδωσαν, καλώντας την κυβέρνηση να αποσύρει άμεσα το προσχέδιο Νόμου για το ασφαλιστικό σύστημα.

Οι Φορείς δικαιολόγησαν την στάση τους και εξήγησαν επακριβώς τους λόγους για τους οποίους απορρίπτουν, με κατηγορηματικό μάλιστα τρόπο, το προσχέδιο νόμου της κυβέρνησης, λέγοντας χαρακτηριστικά πως “οδηγεί σε εξόντωση της συντριπτικής πλειονότητας των συναδέλφων τους και ότι πρόκειται για καθαρά υφεσιακό και όχι αναπτυξιακό νόμο”.

Αντιλαμβάνομαι πλήρως τους λόγους αντίδρασης και διαμαρτυρίας σας” είπε από την πλευρά της η Μαρία Αντωνίου, προς τους Εκπροσώπους των Φορέων, ευχαριστώντας τους ταυτόχρονα για την επίσκεψη και την ενημέρωση. “Η κυβέρνηση πολεμά την ανάπτυξη και τιμωρεί τους πολίτες χρεώνοντάς τους το τίμημα των ελλειμμάτων και της ύφεσης που η ίδια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έφερε. Αυτά προσπαθεί να τα αντισταθμίσει με μειώσεις κύριων και επικουρικών συντάξεων, μειώσεις μισθών και εξοντωτική αύξηση εισφορών”, ανέφερε η              κ. Αντωνίου στην συνάντηση. Υπογράμμισε δε το παράδοξο ότι “η Ελλάδα καθίσταται ολοταχώς η μοναδική Ευρωπαϊκή χώρα δίχως σύγχρονο σύστημα κοινωνικής προστασίας και συνοχής και βαδίζουμε ολοταχώς προς φτωχοποίηση μεγάλων στρωμάτων της ελληνικής κοινωνίας, προσθέτοντας ότι η Νέα Δημοκρατία θα παρουσιάσει σύντομα το εναλλακτικό σχέδιό της για το ασφαλιστικό”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Ο Δήμαρχος Γρεβενών Γιώργος Δασταμάνης στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για την 102η Επέτειο της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

    Ο Δήμαρχος Γρεβενών Γιώργος Δασταμάνης στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης…

Κορονοϊός: Μπάχαλο με τα τεστ στους μαθητές – Από την τσέπη τους πληρώνουν οι γονείς

Κορονοϊός: Μπάχαλο με τα τεστ στους μαθητές – Από την τσέπη τους…

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Μετατίθεται η ημερομηνία της εκδήλωσης

Οι σκέψεις όλων μας αυτές τις στιγμές, είναι σε όσους χάθηκαν και όσους παλεύουν για την ζωή τους!

Υπεγράφη η δέσμευση του ποσού των 2.123.000 € για το «Εσωτερικό Δίκτυο Αποχέτευσης Ακαθάρτων Νέου Κομάνου»

Υπεγράφη η δέσμευση του ποσού των 2.123.000 €  για το «Εσωτερικό Δίκτυο…

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η συλλογή σχολικών ειδών

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η δράση του Συλλόγου μας κατά την οποία έγινε…

Δήμος Καστοριάς: Ανακοίνωση για την κατανεμηθείσα έκταση βοσκήσιμης γαίας έτους 2017

Δήμος Καστοριάς: Ανακοίνωση για την κατανεμηθείσα έκταση βοσκήσιμης γαίας έτους 2017

Το Πρόγραμμα Εορτασμού Μακεδονικού Αγώνα στην Π.Ε. Καστοριάς

Το Πρόγραμμα Εορτασμού Μακεδονικού Αγώνα στην Π.Ε. Καστοριάς