Συνάντηση με εκπροσώπους των Επιστημόνων και Ελεύθερων Επαγγελματιών της περιοχής μας είχε την Δευτέρα 25 Ιανουαρίου, στο Πολιτικό της Γραφείο η Μαρία Αντωνίου, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους για το Ασφαλιστικό.

Η συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε σε πολύ φιλικό κλίμα, ήταν σε συνέχεια της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας που οργάνωσαν οι Φορείς την περασμένη Πέμπτη και του Ψηφίσματος που εξέδωσαν, καλώντας την κυβέρνηση να αποσύρει άμεσα το προσχέδιο Νόμου για το ασφαλιστικό σύστημα.

Οι Φορείς δικαιολόγησαν την στάση τους και εξήγησαν επακριβώς τους λόγους για τους οποίους απορρίπτουν, με κατηγορηματικό μάλιστα τρόπο, το προσχέδιο νόμου της κυβέρνησης, λέγοντας χαρακτηριστικά πως “οδηγεί σε εξόντωση της συντριπτικής πλειονότητας των συναδέλφων τους και ότι πρόκειται για καθαρά υφεσιακό και όχι αναπτυξιακό νόμο”.

Αντιλαμβάνομαι πλήρως τους λόγους αντίδρασης και διαμαρτυρίας σας” είπε από την πλευρά της η Μαρία Αντωνίου, προς τους Εκπροσώπους των Φορέων, ευχαριστώντας τους ταυτόχρονα για την επίσκεψη και την ενημέρωση. “Η κυβέρνηση πολεμά την ανάπτυξη και τιμωρεί τους πολίτες χρεώνοντάς τους το τίμημα των ελλειμμάτων και της ύφεσης που η ίδια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έφερε. Αυτά προσπαθεί να τα αντισταθμίσει με μειώσεις κύριων και επικουρικών συντάξεων, μειώσεις μισθών και εξοντωτική αύξηση εισφορών”, ανέφερε η              κ. Αντωνίου στην συνάντηση. Υπογράμμισε δε το παράδοξο ότι “η Ελλάδα καθίσταται ολοταχώς η μοναδική Ευρωπαϊκή χώρα δίχως σύγχρονο σύστημα κοινωνικής προστασίας και συνοχής και βαδίζουμε ολοταχώς προς φτωχοποίηση μεγάλων στρωμάτων της ελληνικής κοινωνίας, προσθέτοντας ότι η Νέα Δημοκρατία θα παρουσιάσει σύντομα το εναλλακτικό σχέδιό της για το ασφαλιστικό”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Ο. Τελιγιορίδου: «Υπογράφηκε από το Υπουργείο Υγείας, η έγκριση για την προκήρυξη από τα νοσοκομεία, συνολικά 768 θέσεων ειδικευμένων γιατρών του κλάδου ΕΣΥ. 6 θέσεις για το Γ.Ν. Καστοριάς»

Ο. Τελιγιορίδου: «Υπογράφηκε από το Υπουργείο Υγείας, η έγκριση για την προκήρυξη…

Συνεδρίαση της ΔΕΕΠ ΝΔ Καστοριάς  παρουσία της Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κα. Ζαχαράκη

Συνεδρίαση της ΔΕΕΠ ΝΔ Καστοριάς  παρουσία της Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κα.…

Επιτροπή Αγροτικού Μπλόκου Καστοριάς: Στις 4 Φλεβάρη η Γενική Συνέλευση των Αγροτών

Επιτροπή Αγροτικού Μπλόκου Καστοριάς: Στις 4 Φλεβάρη η Γενική Συνέλευση των Αγροτών

Συνεχίζονται τη Μ. Εβδομάδα, ενόψει των Εορτών του Πάσχα, οι δράσεις της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας για την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων και την αποφυγή χρήσης βεγγαλικών

Στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων δράσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας,…

Ο Ερντογάν πήρε θέση για το περιστατικό ρατσισμού στον αγώνα Παρί – Μπασάκσεχιρ

Ο Ερντογάν πήρε θέση για το περιστατικό ρατσισμού στον αγώνα Παρί –…

Ο Σύλλογος Φίλων Περιβάλλοντος Καστοριάς για την εγκληματική μόλυνση της λίμνης

Ο Σύλλογος Φίλων Περιβάλλοντος Καστοριάς για την εγκληματική μόλυνση της λίμνης