Συνέντευξη της Μαρίας Αντωνίου στην εφημερίδα ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ

Βρισκόμαστε ήδη έναν χρόνο μετά το δημοψήφισμα του ΟΧΙ και το plan X της κυβέρνησης. Τι έμεινε άραγε από όλα αυτά και ποιες ήταν οι συνέπειες;

Ζήσαμε όλοι το δημοψήφισμα παρωδία του 2015. Που έφερε capital controls και το πληρώνουν οι συνταξιούχοι, οι μισθωτοί και οι φορολογούμενοι με τη σφαγή των εισοδημάτων τους, που έχει ήδη ξεκινήσει, ο ιδιωτικός τομέας με τα λουκέτα και τις απολύσεις, η χώρα με την ραγδαία κατάρρευση της. Όλα αυτά τα γνώριζαν στην κυβέρνηση, αλλά τότε σχεδίαζαν να μας κάνουν Βενεζουέλα. Ο Τσίπρας, ο Βαρουφάκης και κάποιοι άγνωστοι ακόμα, έπαιζαν παιχνίδια στις πλάτες του λαού μας, που ευτυχώς δεν ολοκλήρωσαν. Αλλά τώρα ήρθε η ώρα της εξεταστικής, αν τολμήσουν να έρθουν αντιμέτωποι με τις ιστορικές τους ευθύνες.

Σε κάθε περίπτωση όμως η πρώτη αξιολόγηση έκλεισε και η κυβέρνηση κέρδισε πολιτικό χρόνο. Αλλάζει αυτό την στρατηγική της ΝΔ;

Ο κ. Τσίπρας «τα έδωσε όλα» και δεν πήρε πρακτικά τίποτα! Τα αποτελέσματα της δήθεν διαπραγμάτευσης είναι εξοντωτικοί φόροι, αύξηση του ΦΠΑ, μειώσεις μισθών, συντάξεων, ταπεινωτικές υποχρεώσεις, νέα προαπαιτούμενα, λιγότερα χρήματα από αυτά που η χώρα θα μπορούσε να εισπράξει και γενικόλογες διακηρύξεις για το ζήτημα του χρέους. Τώρα βαφτίζουν το κρέας ψάρι, για λόγους κομματικού πατριωτισμού και εμπαίζουν την κοινωνία, λέγοντας ότι ο ίδιος ο λαός τα ψήφισε. Και βέβαια μπροστά μας είναι η δεύτερη αξιολόγηση και ο «κόφτης» μισθών και συντάξεων. Όλα αυτά δεν ξέρω αν είναι ανάσα για τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά είναι σίγουρα Γολγοθάς για την κοινωνία.

Οι δημοσκοπήσεις, δίνουν αέρα στα πανιά της ΝΔ. Αυτός είναι και ο λόγος που ζητάτε εκλογές;

Η Ν.Δ έχει αποκτήσει ένα ισχυρό προβάδισμα μέσα στην κοινωνία που εκφράζεται με την μεγάλη υπεροχή στην πρόθεση ψήφου και την κυριαρχία του Κυριάκου Μητσοτάκη επί του Α. Τσίπρα, ακόμα και σε μετρήσεις που μεταδίδει η «Αυγή». Η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών είναι ιδιαίτερα αρνητική απέναντι στην κυβέρνηση και στην πολιτική της και βλέπει πράγματα με μεγάλη απαισιοδοξία. Όμως δεν είναι αυτός ο λόγος που ζητάμε εκλογές. Το κόστος της παραμονής της σημερινής κυβέρνησης είναι μεγαλύτερο από το κόστος της απομάκρυνσής της. Όσο πιο γρήγορα φύγει τόσο καλύτερα. Για αυτό ζητάμε εκλογές και επιμένουμε ότι απαιτείται να γίνουν ώστε μια νέα αξιόπιστη κυβέρνηση να αναλάβει το έργο της εξόδου από την κρίση.

Υπάρχει δηλαδή άλλος δρόμος και τι προτείνει η ΝΔ;

Η Συμφωνία Αλήθειας που προτείνουμε στον ελληνικό λαό είναι η δική μας απάντηση στην αναζήτηση των πολιτών για μια άλλη κατεύθυνση. Οι πολίτες πλέον θέλουν να ακούσουν την αλήθεια. Όχι ξανά ψεύτικα λόγια ή υποσχέσεις. Η ελπίδα που δίνουμε είναι πραγματική, ρεαλιστική. Με μεταρρυθμίσεις για τους πολλούς που θα δημιουργήσουν ευκαιρίες για όλους, θα ανακτήσουμε τη χαμένη εμπιστοσύνη των πολιτών στη δύναμη της πολιτικής να βελτιώνει τη ζωή τους. Πιστεύουμε στις πραγματικές μεταρρυθμίσεις και μπορούμε να ανακτήσουμε την χαμένη αξιοπιστία της πατρίδας μας στη σχέση της με τους εταίρους και δανειστές. Οι απαιτήσεις των πολιτών από τη Νέα Δημοκρατία αυξάνονται. Επιβάλλεται λοιπόν να αξιοποιήσουμε τον όποιο χρόνο διαθέτουμε μέχρι την επόμενη εκλογική αναμέτρηση για να πείσουμε τους πολίτες ότι υπάρχει άλλος δρόμος. Όπως εχει πει πολλές φορές ο Πρόεδρος μας « οι καλές κυβερνήσεις χτίζονται στην αντιπολίτευση». Η δουλειά που θα κάνουμε τώρα βάζει τα θεμέλια για την επόμενη μέρα.

Και με τον εκλογικό νόμο που φέρνει η κυβέρνηση, πόσο αλλάζει το πολιτικό τοπίο;

Ο εκλογικός νόμος – οπερέτα όπως κατατέθηκε από την Κυβέρνηση θα κάνει πολύ κακό στην πατρίδα μας. Η Ελλάδα βρίσκεται, εδώ και χρόνια, σε κρίση. Στις κρίσεις χρειάζονται αποφάσεις γρήγορες, αποφάσεις ουσιαστικές, αποφάσεις που να φέρνουν αποτελέσματα. Η καθυστέρηση στην λήψη αποφάσεων είναι συνταγή αποτυχιών. Ο εκλογικός νόμος πρέπει να διασφαλίζει δύο κριτήρια: την αναλογικότητα και την κυβερνησιμότητα της χώρας. Είναι μια λανθασμένη επιλογή, αυτήν τη στιγμή, η χώρα να μπει σε μια κατάσταση πολιτικού κατακερματισμού, ακυβερνησίας και αδυναμίας να λαμβάνει ταχείες, ουσιαστικές αποφάσεις, όπως ακριβώς χρειάζεται η οικονομία και η κοινωνία. Άλλωστε ο κ. Τσίπρας κέρδισε δύο συνεχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις με αυτό τον εκλογικό νόμο. Δύο φορές, με αυτό τον εκλογικό νόμο σχημάτισε κυβέρνηση συνεργασίας με τους ΑΝΕΛ. Τώρα θέλει να τον αλλάξει; Στην ουσία δεν πρόκειται για εκλογικό νόμο, αλλά για νόμο-καπνογόνο που σκεπάζει τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας και κατά δεύτερο λόγο επιχειρεί να διαχειριστεί εκ των προτέρων, την βέβαιη εκλογική ήττα στις επόμενες εκλογές, όποτε και αν αυτές γίνουν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Παναγία, “Η Οδηγήτρια των Οδηγών” (!). Η μοναδική εικόνα της (16ος αιών;) στην Καστοριά Του Γιώργου Τ. Αλεξίου

Παναγία, “Η Οδηγήτρια των Οδηγών” (!). Η μοναδική εικόνα της (16ος αιών;)…

Ξεκίνησαν οι Μικροβιολόγοι την σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ.

Ξεκίνησαν οι Μικροβιολόγοι την σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ.