Στις εργασίες του Β’ Διεθνούς Ελληνορωσικού Συνεδρίου, παρευρέθηκε η Μαρία Αντωνίου, την Κυριακή 5 Ιουνίου, όπου προσκεκλημένη του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ελληνορωσικών Σχέσεων, πραγματοποίησε ομιλία με θέμα τις Ελληνορωσικές Σχέσεις.

Το συνέδριο, το οποίο εντάσσεται στις εκδηλώσεις του Έτους Ελλάδας-Ρωσίας 2016, πραγματοποιείται στην Θεσσαλονίκη, 5-7 Ιουνίου και συμμετέχουν διακεκριμένοι επιστήμονες, συγγραφείς, δημοσιογράφοι, επιχειρηματίες και εκπρόσωποι επιμελητηρίων και οργανισμών Ελλάδας και Ρωσίας, ενώ στις εναρκτήριες εκδηλώσεις μαζί με την Μαρία Αντωνίου, παρούσα ήταν και η Ευρωβουλευτής της Ν.Δ., κ. Μαρία Σπυράκη.

Η Μαρία Αντωνίου έκανε στην ομιλία της μία διεξοδική αναφορά στις ελληνορωσικές σχέσεις οι οποίες όπως είπε βασίζονται, τόσο σε ιστορικούς, θρησκευτικούς, πολιτιστικούς, όσο και σε εμπορικούς δεσμούς, ακατάλυτους στο πέρασμα των αιώνων.

Παράλληλα, δίνοντας έμφαση στις ιδιαίτερες σχέσεις που έχει η Καστοριά με την Ρωσία τόνισε χαρακτηριστικά πως “εκπροσωπώντας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο την όμορφη Καστοριά, την βυζαντινή Καστοριά της ορθοδοξίας, του πολιτισμού αλλά και της γουνοποιίας, γνωρίζω πολύ καλά τι σημαίνει η ενδυνάμωση και η ισχυροποίηση των δεσμών των δύο λαών και ποια είναι η σημασία τους, όχι μόνο για την τοπική αλλά και την εθνική μας οικονομία”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Παναγία, “Η Οδηγήτρια των Οδηγών” (!). Η μοναδική εικόνα της (16ος αιών;) στην Καστοριά Του Γιώργου Τ. Αλεξίου

Παναγία, “Η Οδηγήτρια των Οδηγών” (!). Η μοναδική εικόνα της (16ος αιών;)…

Ξεκίνησαν οι Μικροβιολόγοι την σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ.

Ξεκίνησαν οι Μικροβιολόγοι την σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ.