Για σωρεία αστοχιών, λαθών, παραλείψεων, φωτογραφικών διατάξεων και παρεμβάσεων έκανε λόγο η Μαρία Αντωνίου, κατά την διάρκεια της ομιλίας της στην ολομέλεια της Βουλής, την Πέμπτη 5 Μαΐου, ως βασική εισηγήτρια της Νέας Δημοκρατίας, στην συζήτηση του Νομοσχεδίου, του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων «Ρυθμίσεις για την έρευνα και άλλες διατάξεις».

Τα τελευταία χρόνια και ιδιαίτερα τα χρόνια 2012-2015, έγιναν σοβαρές προσπάθειες μετασχηματισμού και εναρμόνισης της χώρας σε ένα σύγχρονο παγκόσμιο παίκτη στο πλαίσιο της ΕΕ όπου η Έρευνα και η Καινοτομία αποτελούν μοχλό ανάπτυξης της οικονομίας, καθώς ενισχύουν και προωθούν την ανταγωνιστικότητά της στο ιδιαίτερα δύσκολο παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον”, ανέφερε η Μαρία Αντωνίου στην εισήγησή της. “Τώρα, με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, δυστυχώς ακόμα μία φορά γίναμε μάρτυρες μιας διαδικασίας η οποία μας προσβάλλει όλους και αποτελεί όνειδος για τα κοινοβουλευτικά ήθη της χώρας μας”, αναλύοντας διεξοδικά και τεκμηριώνοντας με στοιχεία τις απόψεις της.

Υπερασπιστήκαμε ως παράταξη και πιστεύουμε σε ένα εθνικό σύστημα έρευνας, που είναι εναρμονισμένο με την καινοτομία και την τεχνογνωσία, προσαρμοσμένο απόλυτα στην ευρωπαϊκή και διεθνή πραγματικότητα. Ένα σύστημα αξιοσύνης και αριστείας από το οποίο θα αναδεικνύονται και στο οποίο θα βασίζονται οι πνευματικές και οι παραγωγικές δυνάμεις του τόπου. Ένα σύστημα και ένα θεσμικό πλαίσιο που θα διασφαλίζει τη διαρκή σύζευξη της έρευνας και της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας και την καινοτόμο επιχειρηματικότητα”, υπογράμμισε η Μαρία Αντωνίου, σημειώνοντας παράλληλα πως “με μέτρα και δραστηριότητα εντός και εκτός της χώρας προσπαθήσαμε να διαμορφώσουμε ένα σοβαρό πλαίσιο στο οποίο όλοι οι παίκτες να είναι παρόντες και να συνεργάζονται αρμονικά με όρους που να διέπονται από δικαιοσύνη, αξιοκρατία, αριστεία, ανάπτυξη και κοινωνικό όφελος. Αντί όλων αυτών, το παρόν νομοσχέδιο εγκαθιδρύει ένα σύστημα αναχρονιστικό, υπουργοκεντρικό, με σαφείς ιδεοληψίες υπέρ του κράτους και κατά της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και με πλήθος διατάξεων που ικανοποιούν παλαιά και νέα συνδικαλιστικά αιτήματα”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα (από 26-03-2018 έως 01-04-2018)

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα (από…

Έγκριση προτάσεων Δήμου Καστοριάς για χρηματοδότηση από το INTERREG

Έγκριση προτάσεων Δήμου Καστοριάς για χρηματοδότηση από το INTERREG

Καστοριά: Διακοπή νερού τώρα στο κέντρο της πόλης

Λόγω βλάβης κεντρικού αγωγού

Στη σύσκεψη με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, ο Δήμαρχος Καστοριάς Γιάννης Κορεντσίδης

  Στη σύσκεψη με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, ο Δήμαρχος…

Τα δρομολόγια του Καραβιού «ΟΛΥΜΠΙΑ»

Τα δρομολόγια του Καραβιού «ΟΛΥΜΠΙΑ» για το διάστημα 3-4 Φεβρουαρίου 2024

THE MET LIVE IN HD: «ΙΔΟΜΕΝΕΑΣ», το Σάββατο 1 Απριλίου στο ΤΕΙ Καστοριάς

Το βραβευμένο πρόγραμμα «The Met: Live in HD», μετά την περίφημη «ΛΑ…

Τελευταίο ΣΚ του Νοεμβρίου με συμμετοχή σε επιστημονική,παραδοσιακή και μουσική εκδήλωση

Τελευταίο ΣΚ του Νοεμβρίου με συμμετοχή σε επιστημονική,παραδοσιακή και μουσική εκδήλωση