Με θέμα «Η Τηλεϊατρική στην υπηρεσία της Κοινωνίας», συνήλθε η Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Έρευνας και Τεχνολογίας της Βουλής, την περασμένη Τετάρτη, όπου συμμετείχε η Μαρία Αντωνίου, ως Μέλος της Επιτροπής.

Η Μαρία Αντωνίου στην παρέμβασή της αναφέρθηκε στην χρησιμότητα και τα οφέλη της Τηλεϊατρικής τα οποία είναι σημαντικότατα γιατί όπως είπε πέρα από την παροχή απαραίτητων ιατρικών υπηρεσιών, παρέχεται εκπαίδευση αγροτικών γιατρών και εδραιώνεται το αίσθημα ασφάλειας των ακριτικών περιοχών της πατρίδας μας.

Αναφέρθηκε ακόμη σε όλες τις σημαντικές δομές που αναπτύχθηκαν και πραγματοποιήθηκαν από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, στο πλαίσιο των απαιτήσεων σύγχρονων τεχνολογιών, όπως το πρόγραμμα ΣΥΖΕΥΞΙΣ, ενώ έκανε και πρόταση προς το Προεδρείο για κοινή συνεδρίαση της Επιτροπής αυτής με την Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων.

Όπως σημείωσε μάλιστα χαρακτηριστικά, το θέμα της Τηλεϊατρικής πέρα από την νησιωτική χώρα αφορά και μεγάλο κομμάτι ορεινών και απομακρυσμένων περιοχών της Ελλάδος, όπως είναι και η περιοχή των χωριών του Γράμμου.

Κλείνοντας τόνισε την ανάγκη ευρύτερης ανάδειξης, προβολής και δημοσιότητας της χρησιμότητας της Τηλεϊατρικής και της παροχής ιατρικών υπηρεσιών που προσφέρει στον ευαίσθητο τομέα της υγείας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Παναγία, “Η Οδηγήτρια των Οδηγών” (!). Η μοναδική εικόνα της (16ος αιών;) στην Καστοριά Του Γιώργου Τ. Αλεξίου

Παναγία, “Η Οδηγήτρια των Οδηγών” (!). Η μοναδική εικόνα της (16ος αιών;)…

Ξεκίνησαν οι Μικροβιολόγοι την σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ.

Ξεκίνησαν οι Μικροβιολόγοι την σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ.