Με θέμα «Η Τηλεϊατρική στην υπηρεσία της Κοινωνίας», συνήλθε η Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Έρευνας και Τεχνολογίας της Βουλής, την περασμένη Τετάρτη, όπου συμμετείχε η Μαρία Αντωνίου, ως Μέλος της Επιτροπής.

Η Μαρία Αντωνίου στην παρέμβασή της αναφέρθηκε στην χρησιμότητα και τα οφέλη της Τηλεϊατρικής τα οποία είναι σημαντικότατα γιατί όπως είπε πέρα από την παροχή απαραίτητων ιατρικών υπηρεσιών, παρέχεται εκπαίδευση αγροτικών γιατρών και εδραιώνεται το αίσθημα ασφάλειας των ακριτικών περιοχών της πατρίδας μας.

Αναφέρθηκε ακόμη σε όλες τις σημαντικές δομές που αναπτύχθηκαν και πραγματοποιήθηκαν από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, στο πλαίσιο των απαιτήσεων σύγχρονων τεχνολογιών, όπως το πρόγραμμα ΣΥΖΕΥΞΙΣ, ενώ έκανε και πρόταση προς το Προεδρείο για κοινή συνεδρίαση της Επιτροπής αυτής με την Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων.

Όπως σημείωσε μάλιστα χαρακτηριστικά, το θέμα της Τηλεϊατρικής πέρα από την νησιωτική χώρα αφορά και μεγάλο κομμάτι ορεινών και απομακρυσμένων περιοχών της Ελλάδος, όπως είναι και η περιοχή των χωριών του Γράμμου.

Κλείνοντας τόνισε την ανάγκη ευρύτερης ανάδειξης, προβολής και δημοσιότητας της χρησιμότητας της Τηλεϊατρικής και της παροχής ιατρικών υπηρεσιών που προσφέρει στον ευαίσθητο τομέα της υγείας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Γάβρος: Το χωριό της Καστοριάς με την άγρια ομορφιά που έχει γίνει σκηνικό ταινίας

Ένα από τα κόκκινα χωριά της περιοχής που ίσως έχετε δει στη μεγάλη οθόνη

Π.Ε. Καστοριάς: Προκήρυξη εξετάσεων για την απόκτηση πτυχίου ραδιοερασιτέχνη «κατηγορίας 1 και Εισαγωγικού επιπέδου» Β’ Περιόδου 2016

Από την Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς ανακοινώνεται ότι…

Παράταση Υποβολής Αιτήσεων για το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με τίτλο «Προηγμένη Μηχανική Ενεργειακών Συστημάτων – Advanced Engineering of Energy Systems» για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022

  Παράταση Υποβολής Αιτήσεων για το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Μηχανολόγων…

Εξώδικη-δήλωση του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς προς την εφημερίδα “Πρώτο Θέμα”/Η απάντηση της εφημερίδας

Εξώδικη-δήλωση του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς προς την εφημερίδα “Πρώτο Θέμα”/Η απάντηση της…

Σειρά επαφών του Δημάρχου Άργους Ορεστικού Παναγιώτη Κεπαπτσόγλου στην Αθήνα για θέματα του Δήμου

  Σειρά επαφών του Δημάρχου Άργους Ορεστικού Παναγιώτη Κεπαπτσόγλου στην Αθήνα για…

Ζήσης Τζηκαλάγιας: Αγώνας έως την αναγνώριση της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου από την Τουρκία

  Ζήσης Τζηκαλάγιας: Αγώνας έως την αναγνώριση της γενοκτονίας των Ελλήνων του…