Μαρία Σπυράκη: «Χρειαζόμαστε επιπλέον κονδύλια  στον προϋπολογισμό 2021-2027 για τη χρηματοδότηση του Ταμείου Δίκαιης Μετάβασης ώστε να ενισχυθούν οι 41 Περιφέρειες που εξαρτώνται από τον άνθρακα, όπως η Δυτική Μακεδονία»

Κονδύλια για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής με πρόσθετη χρηματοδότηση για το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης που χρειάζονται οι 41 Περιφέρειες που εξαρτώνται από τον άνθρακα όπως η Δυτική Μακεδονία, είναι απαραίτητο  να ενταχθούν στον νέο προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την περίοδο 2021-2027, τόνισε η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Μαρία Σπυράκη στη συζήτηση  για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβουργο.

Η Μαρία Σπυράκη πρόσθεσε ότι οι περικοπές που προτείνει το συμβούλιο ύψους 1,5 δις. ευρώ στον προυπολογισμό του 2020, περιορίζουν τη δημιουργία θέσεων εργασίας, περιορίζουν τα κονδύλια για την έρευνα, περιορίζουν το πρόγραμμα «Εγγύηση για τους Νέους», περιορίζουν ακόμη και τη δυνατότητα του Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων του EFSI να μοχλεύσει κονδύλια, περαιτέρω κονδύλια και να δώσει δουλειές. Κατέληξε καλώντας τη Φινλανδική Προεδρεία να κινηθεί άμεσα: « θα περιμέναμε για τον επόμενο προϋπολογισμό, του 2021 έως το 2027 ένα δείγμα γραφής, γενναιότητας, θάρρους και πολιτικής βούλησης”.

Αναλυτικά η ομιλία της κας Σπυράκη:

 Το συμβούλιο προτείνει περικοπές 1,5 δισ. ευρώ, αποδεσμευμένα κονδύλια για τον προϋπολογισμό του 2020. Οι περικοπές αυτές, στην ουσία, περιορίζουν τη δημιουργία θέσεων εργασίας, περιορίζουν τα κονδύλια για την έρευνα, περιορίζουν το πρόγραμμα «Εγγύηση για τους Νέους», περιορίζουν ακόμη και τη δυνατότητα του Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων του EFSI να μοχλεύσει κονδύλια, περαιτέρω κονδύλια και να δώσει δουλειές. Αντί περικοπών και μάλιστα στο τέλος αυτού του δημοσιονομικού πλαισίου, θα περιμέναμε για τον επόμενο προϋπολογισμό, του 2021 έως το 2027 ένα δείγμα γραφής, γενναιότητας, θάρρους και πολιτικής βούλησης. Κονδύλια για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής με πρόσθετη χρηματοδότηση για το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης που χρειάζονται οι 41 Περιφέρειες που εξαρτώνται από τον άνθρακα και η Δ. Μακεδονία στην πατρίδα μου την Ελλάδα. Αντί περικοπών σε δεσμευμένα κονδύλια, οφείλουμε να κάνουμε πολλά στην νέα οικονομία, να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά την κλιματική αλλαγή να δώσουμε ώθηση στην τεχνολογία μέσω της έρευνας, να δημιουργήσουμε και άλλες δουλείες. Πρέπει να επανεξετάσετε το θέμα των περικοπών, ειδικά μάλιστα όταν υπάρχει το ζήτημα της ευελιξίας.

 

You May Also Like

Δυναμικό παρών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στην 86η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης

Με πλήθος επίσημων παρευρισκόμενων και παρουσία των Πρυτανικών Αρχών και μελών της…

Νίκος Παπαγεωργίου: Ένας άγνωστος ευεργέτης – Η ορφάνια, το γουνεμπόριο και η βράβευση από την Ακαδημία Αθηνών

Ο Νίκος Παπαγεωργίου είναι ένας από τους εθνικούς ευεργέτες, που η ζωή…

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας | Jean Monnet Chair στην Επικοινωνιακή Διαχείριση Κινδύνου και Κρίσεων στην Ευρώπη | Ενημερωτική Εκδήλωση

Την Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 12:00 θα πραγματοποιηθεί η πρώτη…

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις από την ΠΔΜ – Τμήμα Μηχανολογικού Εξοπλισμού της Π.Ε. Καστοριάς που αφορούν, κοπή κλαδιών, χόρτων και καθαρισμό βλάστησης

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις που πραγματοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, με το ανθρώπινο…

Εργαστήριο Παραδοσιακής Δόμησης στα Κορέστεια Καστορίας

Πρόσκληση Συμμετοχής ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΔΟΜΗΣΗΣ ΣΤΑ ΚΟΡΕΣΤΙΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ…