Κλείνουμε το άρωμα και τη γεύση του φρούτου του καλοκαιριού σε βαζάκι για να την απολαμβάνουμε κάθε μέρα, στο ψωμί μας με φρέσκο βούτυρο, σε πάστα φλόρα, σε τάρτες, σε τσάτνεϊ κ.α.

Με την απίθανη γεύση του σύκου ετοιμάζουμε μαρμελάδα για απολαυστικά πρωϊνά όλον τον χρόνο.

10′ προετοιμασία
20′ βράσιμο
12 ώρες αναμονή
Σύνολο: 12 ώρες και 30 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: Για 500 ml

Διαδικασία

  1. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 24 ώρες, να μαριναριστούν.
  2. Αδειάζουμε όλα τα υλικά σε μια φαρδιά κατσαρόλα και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 15-20 λεπτά, ανακατεύοντας πότε πότε, μέχρι να δέσει* η μαρμελάδα. Την αφήνουμε για λίγο να κρυώσει. Αφαιρούμε το τουλουπάνι. Διατηρούμε τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένο** βάζο.

Μυστικά

*ΕΔΕΣΕ Η ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ; Για να ελέγξουμε αν έδεσε η μαρμελάδα, βάζουμε 1 κουτ. γλυκού από την καυτή μαρμελάδα σε παγωμένο πιάτο και κάνουμε μια γραμμή με το δάχτυλό μας, χωρίζοντάς τη στη μέση. Αν παραμείνει η μαρμελάδα στις 2 μεριές και δεν ενωθεί, είναι έτοιμη, αλλιώς συνεχίζουμε το βράσιμο για 2-3 λεπτά ακόμα. **ΠΩΣ ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΒΑΖΑ Πλένουµε τα βάζα µε καυτό νερό, τα σκουπίζουµε και τα βάζουµε στον φούρνο, στους 150° C, για περίπου 10 λεπτά, µέχρι να στεγνώσουν καλά. Τα γεµίζουµε όσο είναι ζεστά.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 173.

ΠΗΓΗ:https://www.gastronomos.gr/

You May Also Like

Πεντανόστιμα σπιτικά πατατάκια με αλάτι και ξίδι σε 30 λεπτά

Πεντανόστιμα σπιτικά πατατάκια με αλάτι και ξίδι σε 30 λεπτά

Πανεύκολη τυρόπιτα με 2 κινήσεις έτοιμη σε 10 λεπτά!

Η πιο γρήγορη συνταγή!

Red velvet υγρό σουφλέ σοκολάτας

Red velvet υγρό σουφλέ σοκολάτας

To μυστικό για τέλεια τηγανητά καλαμαράκια

Πολύ μαλακά μέσα, τραγανά απ΄ έξω

Εύκολο Κέικ με Μπανάνες

Μην πετάξετε τις ώριμες μπανάνες και φτιάξτε ένα υπέροχο κέικ!

Κέικ με ζαχαρούχο γάλα χωρίς βούτυρο

Πολύ μαλακό κέικ με ήπια γεύση, ιδανικό για να συνοδεύσετε τον καφέ σας.

Κουρκουμπίνια φούρνου: Πεντανόστιμο σιροπιαστό γλυκάκι με 5 υλικά που γίνεται πολύ εύκολα

Κουρκουμπίνια φούρνου: Πεντανόστιμο σιροπιαστό γλυκάκι με 5 υλικά που γίνεται πολύ εύκολα

Κουλουράκια πορτοκαλιού

Τα 4 μυστικά για να βγουν «αφράτα» μετά το φούρνισμα

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΤΕΛΕΙΕΣ ΣΠΙΤΙΚΕΣ ΒΑΦΛΕΣ

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΤΕΛΕΙΕΣ ΣΠΙΤΙΚΕΣ ΒΑΦΛΕΣ

Εύκολη τούρτα σεράνο (σοκολάτα)

Εύκολη τούρτα σεράνο (σοκολάτα)