Για τα λάθη στη διαχείριση της πανδημίας, για τις απειλές που δέχθηκε και για το Πάσχα στο χωριό μίλησε η Ματίνα Παγώνη την Πέμπτη (10/02).

Η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) Ματίνα Παγώνη μίλησε την Πέμπτη (10/02) για την πορεία της πανδημίας, παραδεχόμενη πως έγιναν λάθη, ανέφερε πως «θα πετάξουμε τις μάσκες, όταν εμβολιαστούμε κατά 90%», ενώ αποκάλυψε πως δέχθηκε απειλές.

«Εστιάζαμε λανθασμένα στην επιπλοκή του εμβολίου»

Συγκεκριμένα, σε σχετική συνέντευξη που παραχώρησε στον ΑΝΤ1, η Ματίνα Παγώνη ανέφερε: «Έγιναν λάθη. Κάναμε πολλά λάθη όλοι μας. Κάναμε λάθος όταν ξεκίνησε η πανδημία, ενημερώναμε λέγοντας και εστιάζοντας στην επιπλοκή του εμβολίου, μιλώντας όλοι για θρομβώσεις, δεν ήταν σωστό αυτό που κάναμε, και δεν λέγαμε τις επιπλοκές από τη νόσο, σε όλα τα όργανα, που είναι μεγάλα τα ποσοστά. Εκεί ήταν το μεγάλο λάθος όλων μας. Παρασυρθήκαμε αυτό είναι η αλήθεια. Το κατάλαβα γρήγορα και άρχισα να μιλάω πιο απλά και να προσεγγίζω τον κόσμο».
Ακόμα, η ίδια πρόσθεσε: «Τα πράγματα ήταν και συνεχίζουν να είναι δύσκολα. Ούτε εμείς περιμέναμε ότι οι θάνατοι θα συνεχίσουν να είναι τόσο υψηλοί. Οι ασθενείς αυτοί είναι πάνω από 60 με υποκείμενα νοσήματα και το 85% είναι ανεμβολίαστοι, αυτό μην το ξεχνάτε. Στη Δανία είναι 90% εμβολιασμένοι. Δεν μπορούμε να κάνουμε συγκρίσεις. Πάνω από 300.000 δεν έχουν κάνει την τρίτη δόση, άρα είναι λογικό ένα ποσοστό να έχουμε και θανάτους. Ο κάθε θάνατος για εμάς είναι μια ήττα. Εμείς δεν κάναμε, όμως, διαλογή για την διασωλήνωση όπως, π.χ., έγινε η Ιταλία που έχει και τις καλύτερες ΜΕΘ. Τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού ευθύνονται και σε λάθη που κάναμε αλλά και στον φόβο για τα mRΝΑ εμβόλια Στόχος είναι να ανέβει το ποσοστό εμβολιασμού για να καλύψουμε όλες τις παραλλαγές. Μέχρι τώρα τις έχουμε καλύψει. Για να αλλάξει η ζωή μας και να πετάξουμε τις μάσκες. Όταν οι εμβολιασμοί φτάσουν στο 90%, δεν θα χρειαστεί να φοράμε μάσκες».

«Έχω δεχθεί απειλές»

Η Ματίνα Παγώνη, σε άλλο σημείο των δηλώσεών της στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω» και στον Νίκο Χατζηνικολάου, αποκάλυψε πως «έχει δεχθεί απειλές».
Χαρακτηριστικά, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ πρόσθεσε: «Έχω δεχτεί απειλές, με ανησύχησε αλλά όταν αποφασίζεις να βγεις στην τηλεόραση, μέσα στο πρόγραμμα υπάρχουν και αυτά. Χρειάζεται ψυχραιμία. Αν αισθάνεσαι μεγάλη ανασφάλεια, πας στην Αστυνομία, αλλιώς απαντάς ήρεμα. Εγώ στο κινητό μου μιλάω διαδικτυακά με αρνητές και ενώ με έβριζαν στην αρχή, τώρα με αναγνωρίζουν.
Τέλος, η ίδια εξέφρασε την εκτίμηση πως το Πάσχα θα εορταστεί στο χωριό, λέγοντας: «Θα κάνουμε Πάσχα στο χωριό, το πιστεύω. Θα προχωρήσουμε τους εμβολιασμούς, έρχεται και το πρωτεϊνικό εμβόλιο και θα μειωθούν σταδιακά οι δείκτες, θα διαχειριστούμε την Όμικρον. Εκλιπαρούμε, όμως να κάνουν την τρίτη δόση οι πολίτες».
You May Also Like

Ο Κ. Μητσοτάκης διεθνοποιεί την κρίση στο προσφυγικό-μεταναστευτικό. Ευρεία σύσκεψη στο Μαξίμου και ηχηρά μηνύματα

Ο Κ. Μητσοτάκης διεθνοποιεί την κρίση στο προσφυγικό-μεταναστευτικό. Ευρεία σύσκεψη στο Μαξίμου…

Παύλος Χαϊκάλης : Νέα καταγγελία «καίει» τον ηθοποιό – «Προσπάθησε να με βιάσει»

Table of Contents Hide Παύλος Χαϊκάλης : Νέα καταγγελία «καίει» τον ηθοποιό…

Κοινωφελής Εργασία ΟΑΕΔ: Καθυστερεί η έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων

Κοινωφελής Εργασία ΟΑΕΔ: Καθυστερεί η έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων

ΠΑΝΣΚΕΤΕ: Συνεχίζεται το χάος και η παραβατικότητα στα πνευματικά και συγγενικά δικαιώματα

Ζητήθηκε το ποσό των 23.488,08 ευρώ σε συνάδελφο με κατάστημα περίπου 50 τ.μ. με ελάχιστα τραπεζοκαθίσματα

Ενές Καντέρ: Άνθρωποι πεθαίνουν στους δρόμους της Τουρκίας – «Κάνε κάτι παρανοϊκέ Ερντογάν» (βίντεο)

Ενές Καντέρ: Άνθρωποι πεθαίνουν στους δρόμους της Τουρκίας – «Κάνε κάτι παρανοϊκέ…

Νοσηλεύτρια στην Κέρκυρα παρέλυσε στα κάτω άκρα μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου

Δεν έχει εξακριβωθεί αν η παράλυση της στα κάτω άκρα συνδέεται με…

Τα αποτελέσματα του «ΕΡΓΑΝΗ» για τον Ιανουάριο: Αρνητικό το ισοζύγιο προσλήψεων-αποχωρήσεων

Τα αποτελέσματα του «ΕΡΓΑΝΗ» για τον Ιανουάριο: Αρνητικό το ισοζύγιο προσλήψεων-αποχωρήσεων

Η απάντηση Γεωργιάδη στον Κανάκη – Του διέφυγε πως ο διπλανός του είχε τρία χρόνια δίκη

Η απάντηση Γεωργιάδη στον Κανάκη – Του διέφυγε πως ο διπλανός του…

Βάσια Τριφύλλη: Κάτω τα χέρια από τον Μπιμπίλα

Παράλληλα, αναφέρθηκε στον Δημήτρη Λιγνάδη χαρακτηρίζοντάς τον ατάλαντο

Χαλκιδική: Πώς συνέβη η τραγωδία στο λούνα παρκ – “Ο αδερφός μου πετάχτηκε από το κάθισμα”

Μπροστά στα μάτια της μητέρας του και των αδερφών του έχασε τη ζωή του ο 19χρονος