Μείωση στα εισοδήματα των Ελλήνων και αύξηση της ανεργίας

Ο Υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης έκανε δηλώσεις για την κρίση που βιώνει, για πρώτη φορά σ’ αυτό το μέγεθος, όχι μόνο η Ελλάδα και η Ευρώπη, αλλά όλος ο κόσμος, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, στην εκπομπή “Δέκα” της ΕΡΤ1 και επεσήμανε πως “είναι διασφαλισμένες οι εργασιακές σχέσεις την επόμενη μέρα” και ότι “η περίμετρος των μέτρων στήριξης θα διευρύνεται όσο η κρίση του κορονοϊού βαθαίνει”.

Υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης: Θα μειωθούν τα εισοδήματα των Ελλήνων και η ανεργία θ’ ανέβει

“Η κρίση που βιώνει η ελληνική οικονομία και η Ευρώπη είναι πρωτοφανής και δεν έχει καμία σχέση με κρίσεις που έχουμε αντιμετωπίσει στο παρελθόν. Τι σημαίνει αυτό; Ο, τι η ελληνική οικονομία περνάει σε ύφεση, σημαίνει ότι θα μειωθούν τα εισοδήματα των Ελλήνων, λυπάμαι που το λέω αλλά πρέπει να πω την πραγματικότητα και τρίτον η ανεργία θ ανέβει. Μας διαπερνά μια κρίση, η αντιμετώπιση της οποίας δεν γίνεται με συμβατό τρόπο.

Υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης: Τα μέτρα στήριξης θα διευρυνθούν όσο βαθαίνει η κρίση

“Είναι μια πρώτη περίμετρος μέτρων για κάλυψη επιχειρήσεων και εργαζομένων. Όσο βαθαίνει σε έκταση η κρίση, η περίμετρος, η ομπρέλα αυτή, θα διευρύνεται συνεχώς. Επί πλέον, και οι χρονικοί προσδιορισμοί που έχουμε βάλει μέσα από τις ΠΝΠ θα επεκτείνονται.

Προς διαβεβαίωση του μεγάλου προβλήματος που διαπερνά την ελληνική οικονομία, θα σας πω ότι λίγο πριν κλείσει το πρώτο 24ωρο της έναρξης της πλατφόρμας ΕΡΓΑΝΗ , έχουν κάνει αίτηση πάνω από 50.000 επιχειρήσεις για να ενταχθούν στα μέτρα ανακούφισης.

Στις επιχειρήσεις δώσαμε ισχυρά κίνητρα για να επιβιώσουν, να κρατηθούν σε μια αδράνεια μέχρι να βγούμε από την κρίση. Καμία επιχείρηση δεν θα ευνοηθεί από αυτά τα μέτρα αν δεν υπάρξει ρήτρα διατήρησης θέσεων εργασίας”.

Υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης: Απόλυτα διασφαλισμένες οι εργασιακές σχέσεις την επόμενη ημέρα

 

“Το μέτρο της ευελιξίας της εκ περιτροπής εργασίας μπορεί να είναι για ένα μήνα, για δύο μήνες , μέχρι να βγούμε από την κρίση. Είναι απόλυτα διασφαλισμένες οι εργασιακές σχέσεις την επόμενη μέρα, αρκεί να βγούμε από την κρίση το συντομότερο δυνατόν.

 

Οι κίνδυνοι είναι τεράστιοι . Την ώρα όμως που θα βγούμε από την κρίση, πιστεύω ότι από την επόμενη μέρα αυτή η ανακοπή της αναπτυξιακής δυναμικής της ελληνικής οικονομίας πορείας και η ανακοπή της μείωσης της αποκλιμάκωσης της ανεργίας θα είναι ένα ελατήριο που θα έρθει προς τα πάνω.

 

Οι δυνατότητες δεν είναι απεριόριστες, ούτε ο χρόνος είναι απεριόριστος. Δεν έχει να κάνει μόνο με το πόσο θ αντέξει η ελληνική οικονομία σε βάθος χρόνου, έχει να κάνει και με τη στήριξη της Ευρώπης”.

 

“Η πρωτοβουλία των εννέα ηγετών ανάμεσα στις οποίες και του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν πολύ σημαντική. Χτύπησαν το κουδούνι στην Ευρώπη του Βορρά. Και τους είπαν πολύ απλά, ελάτε να συνεργαστούμε, κάνετε τις απαραίτητες κινήσεις διότι κανείς δεν θα βγει νικητής απ αυτή τη διαδικασία. ‘Η όλοι ή κανένας. Όλοι θα ζημιωθούμε και θα χτυπηθούμε πολύ από αυτή την κρίση.

 

“Θα δούμε συνολικά ως Κυβέρνηση και το θέμα με τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να στηρίξουμε τον κόσμο και το θέμα της εργασίας. Δεν είναι όμως εύκολη άσκηση. Δεν είναι κάτι που αντιμετωπίζεται εύκολα με συγκεκριμένες προδιαγραφές και συγκεκριμένες πολιτικές.

 

Υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης: Στην Ελλάδα έχει ανακοπεί το κύμα απολύσεων

 

“Δεν υπάρχουν ούτε λεφτόδενδρα, ούτε μαγικοί τρόποι. Η Ισπανία, μέσα σε μια εβδομάδα, έχασε 500.000 θέσεις εργασίας και προσπαθούν να τους καλύψουν με επίδομα ανεργίας. Εμείς είμαστε πιο γαλαντόμοι, πιο γενναίοι σε αυτό. Το κύμα των απολύσεων έχει ανακοπεί.

 

“Η Κυβέρνηση είναι προετοιμασμένη και κάνει κινήσεις προγραμματισμένες και μεθοδικές. Δεν κάνουμε αποσπασματικές κινήσεις εντυπώσεων.

 

Υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης: Ετοιμαζόμαστε για τα χειρότερα, άρα δεν εξαντλούμε τα καύσιμά μας σήμερα

“Προετοιμαζόμαστε για όλα τα δυσμενή σενάρια, ετοιμαζόμαστε για τα χειρότερα, άρα δεν εξαντλούμε τα καύσιμα μας σήμερα. Η Κυβέρνηση πρέπει ν αγκαλιάσει όλο τον κόσμο, τους αδύναμους, τους άνεργους, αυτούς που αύριο θα χάσουν τις δουλειές τους. Τα μετράμε όλα μέχρι το τελευταίο σεντ.

“Τα περισσότερα καύσιμα πρέπει να τα ρίξεις την επόμενη μέρα . Όταν θα τελειώσει η κρίση, να στηρίξεις δημοσιονομικά τη χώρα σου, τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις έτσι ώστε το ελατήριο να εκτιναχθεί ακόμα πιο γρήγορα”

enimerotiko.gr

You May Also Like

Γεωργιάδης: Απολύσεις ανεμβολίαστων στον ιδιωτικό τομέα από τον Σεπτέμβριο

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων εκτίμησε πως θα υπάρξουν απολύσεις ανεμβολίαστων στον…

Ρεκόρ αιτήσεων για το επίδομα θέρμανσης – Όλες οι προθεσμίες 

Ρεκόρ αιτήσεων για το επίδομα θέρμανσης – Όλες οι προθεσμίες

ΔΕΗ: 12 τρόποι για να κάνετε εξοικονόμηση στον λογαριασμό

ΔΕΗ: 12 τρόποι για να κάνετε εξοικονόμηση στον λογαριασμό

Κορονοϊός: «Όχι» από ΕΜΑ σε τέταρτη δόση εμβολίου για τον γενικό πληθυσμό

Κορονοϊός: «Όχι» από ΕΜΑ σε τέταρτη δόση εμβολίου για τον γενικό πληθυσμό

Μηδενική συμμετοχή στη φαρμακευτική κάλυψη των ανασφάλιστων

Την 1η Αυγούστου θα αρχίσει η εφαρμογή της εγκυκλίου του υπουργείου Υγείας…

Ανοικτή επιστολή: Ο φάκελος του εγκλήματος «Μάτι» δεν έχει κλείσει

Ανοικτή επιστολή: Ο φάκελος του εγκλήματος «Μάτι» δεν έχει κλείσει

ΟΑΕΔ: Παράταση ημερομηνίας λήξης για 113.000 Επιταγές Κοινωνικού Τουρισμού

ΟΑΕΔ: Παράταση ημερομηνίας λήξης για 113.000 Επιταγές Κοινωνικού Τουρισμού

Αλλάζουν όλα στις καφετέριες: Με δικό σου ποτήρι τον καφέ αλλιώς χαράτσι

Αλλάζουν όλα στις καφετέριες: Με δικό σου ποτήρι τον καφέ αλλιώς χαράτσι

Κανένα γήπεδο χωρίς κάμερες από 7 Μαρτίου και χωρίς ταυτοποιημένα εισιτήρια από 9 Απριλίου!

Με μια κροτίδα το γήπεδο θα κλείνει από φιλάθλους χωρίς δεύτερη σκέψη!