Μεγάλα λόγια…μικροί άνθρωποι, Της Τάνιας Ώττα

 

Πόσοι μικροί είναι οι άνθρωποι μπροστά στα μεγάλα και τα σημαντικά. Δειλά ανθρωπάκια που κρύβονται πίσω από τη σκιά τους για να μην πάρουν αποφάσεις, για να μην δείξουν αυτό που νιώθουν, για να μην εκφράσουν αυτό που πιστεύουν. Άνθρωποι μικροί, με μεγάλο στόμα, γεμάτο λόγια ψεύτικα και μεγάλα. Άνθρωποι γεμάτοι  έπαρση, τόσο μεγάλη που δεν χωρά στο μικρό τους σώμα. Άνθρωποι που θέλουν απλώς να εντυπωσιάζουν και να καμαρώνουν για το μεγάλο στόμα τους και το μικρό μυαλό τους.

Μικροί άνθρωποι, με μικρή καρδιά, φτωχή σε αισθήματα αλλά μία μεγάλη ιδέα για τον εαυτό τους. Άνθρωποι που νομίζουν ότι έχουν τη δύναμη να κινούν τα νήματα και παίζουν με τους ανθρώπους σαν να είναι μαριονέτες. Όπως όταν αγοράζεις ένα καινούριο παιχνίδι. Στην αρχή εντυπωσιάζεσαι, περνάς ατελείωτες ώρες μαζί του και του αφιερώνεις όλο τον πολύτιμο χρόνο σου. Κι ύστερα το βαριέσαι και το πετάς, στο κουτί με τα άχρηστα, στο πάνω ράφι γεμάτο σκόνη ή στο υπόγειο, μέσα στο σκοτάδι. Το ενδιαφέρον σου ίσως να στρέφεται σ’ άλλο παιχνίδι. Κι η ζωή συνεχίζεται.

Έτσι λειτουργούν οι άνθρωποι σήμερα στην εποχή της αφθονίας και της εκμετάλλευσης. Όλα πουλιούνται και αγοράζονται , ακόμη και τα αισθήματα, αλλά κυρίως η ανθρωπιά. Άνθρωποι με καρδιά τόσο σκληρή σαν πέτρα κι ένα στόμα που εκπέμπει μεγάλα λόγια και  υποσχέσεις, αλλά στα δύσκολα κλείνει ερμητικά, σωπαίνει κι αφήνει τα θύματά του να μαραζώνουν μέσα στην εκκωφαντική σιωπή.

Μικροί άνθρωποι, αδίστακτοι και εγωιστές, επιβιώνουν με τον δικό τους τρόπο σ’ έναν κόσμο που διψά για αγάπη κι ευτυχία, σ’ έναν κόσμο που έχει ανάγκη την ανθρώπινη ζεστασιά για να αντιμετωπίσει το κρύο της μοναξιάς και της αδιαφορίας.

Πως ν‘ αντιμετωπίσεις την μικροψυχία αυτών των ανθρώπων; Πώς να κλείσεις τα αφτιά σου στα μεγάλα λόγια που σε μαγεύουν σαν το μεθυστικό τραγούδι των Σειρήνων;

Η ζωή μοιάζει με ένα ατελείωτο ταξίδι, γεμάτο εμπόδια και περιπέτειες, ώσπου να φτάσεις κάποια στιγμή στη δική σου Ιθάκη. Εκεί που ανήκεις . Εκεί που οι άνθρωποι δεν είναι μικροί αλλά αληθινοί και τα λόγια έχουν αξία και νόημα. Γι’ αυτήν την Ιθάκη παλεύουμε και συνεχίζουμε παρά τις δυσκολίες. Για όλα όσα ονειρευόμαστε και μας αξίζουν. Για μας.

You May Also Like

Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος «έδιωξε» την Σάσα Σταμάτη από παράστασή του

Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος «έδιωξε» την Σάσα Σταμάτη από παράστασή του

Γυναίκα χωρίς χέρια ζωγραφίζει αγιογραφίες με το στόμα και εντυπωσιάζει με τις δημιουργία της

Γυναίκα χωρίς χέρια ζωγραφίζει αγιογραφίες με το στόμα και εντυπωσιάζει με τις…

Η Δρ Μόσχου Δ Καλλιόπη για τη σχέση γονέων – παιδιών στην περίοδο του κορωνοϊού

Η Δρ Μόσχου Δ Καλλιόπη για τη σχέση γονέων – παιδιών στην…

Κορονοϊός – Λινού: Ανεμβολίαστα παιδιά και μη τήρηση μέτρων οδήγησαν σε έκρηξη κρουσμάτων

Κορονοϊός – Λινού: Ανεμβολίαστα παιδιά και μη τήρηση μέτρων οδήγησαν σε έκρηξη…

Μπιλ Γκέιτς: Οι θάνατοι από Covid θα πέσουν κάτω από εκείνους της γρίπης έως τα μέσα του 2022

Προϋπόθεση να μην εμφανιστούν στο μεταξύ νέες επικίνδυνες μεταλλάξεις του ιού

Ο πολιτικός που άλλαξε την Ελλάδα και είχε το παρατσούκλι «Μυλόρδος». Θεωρείται ο πατέρας του εκσυγχρονισμού και δεν δίστασε να τα βάλει με τον βασιλιά και να φυλακιστεί. Πέθανε μόνος στις Κάννες

  Ο πολιτικός που άλλαξε την Ελλάδα και είχε το παρατσούκλι «Μυλόρδος».…

Η μαγική παραλία του Αιγαίου που χωρίζεται στα δύο από έναν βράχο

Το ελληνικό καλοκαίρι είναι αναμφίβολα χαραγμένο στις μνήμες μας με τα χρώματα…

Κυρ. Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: Στηρίζουμε την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας – Έντονο το ενδιαφέρον της Ελλάδας για όσα συμβαίνουν

Oλοκληρώθηκε η άτυπη συνάντηση των επικεφαλής των κρατών-μελών της ΕΕ για τις…

Κοπέλα ζει σε σπίτι 17 τετραγωνικά, το εσωτερικό του περιέχει τα πάντα και όλοι το ζηλεύουν

Κοπέλα ζει σε σπίτι 17 τετραγωνικά, το εσωτερικό του περιέχει τα πάντα…

25 Εκπληκτικές Γαμήλιες Φωτογραφίες που θα σας Κάνουν να Δείτε το Γάμο με άλλο Μάτι.

25 Εκπληκτικές Γαμήλιες Φωτογραφίες που θα σας Κάνουν να Δείτε το Γάμο…