Μετακομίσεις θα έχουμε οσονούπω, για την Δημοτική Βιβλιοθήκη Καστοριάς όπως αποφασίστηκε κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τρίτη ( 29/12 ) , παρά τις αντιδράσεις της μειοψηφίας.
Κατά το προσεχές τρίμηνο η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καστοριάς θα μετεγκατασταθεί στο κτίριο όπου στεγαζόταν το 1ο Γυμνάσιο στην περιοχή της Ομόνοιας το οποίο και προοριζόταν για την Αρχιτεκτονική Σχολή.
Μετά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την Δημοτική Βιβλιοθήκη Καστοριάς ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του Δήμου Καστοριάς κ. Θεόδωρος Μυλωνάς σχολίασε το σκεπτικό της απόφασης αυτής αλλά και την παράμετρο που υπάρχει σε περίπτωση ερχομού της Αρχιτεκτονικής Σχολής στην πόλη της Καστοριάς ‘’ Λόγω του ότι πέρασε η 12ετία και δεν έχουμε την δικαιοδοσία να κάνουμε άλλη ανανέωση με τον ιδιώτη στον οποίο στεγάζεται τώρα η βιβλιοθήκη ,  αναγκαστικά πρέπει να υπάρξει μετεγκατάσταση. Επιλέχθηκε ένα δημοτικό κτίριο το οποίο είναι το 1Ο Γυμνάσιο Καστοριάς στο ιστορικό κέντρο της πόλης και είναι ένας χώρος προσβάσιμος και τηρεί όλες τις προϋποθέσεις . Φυσικά η απόφαση που πάρθηκε έχει και την εξής παράμετρο σε περίπτωση που αποφασιστεί και έρθει η Αρχιτεκτονική Σχολή στην Καστοριά θα μεταγκατασταθεί και πάλι η Δημοτική Βιβλιοθήκη σε κάποιο δημοτικό κτίριο. ‘’
Τέλος, ο κ. Μυλωνάς ανέφερε ότι την μετακόμιση της βιβλιοθήκης θα αναλάβει εταιρεία εξειδικευμένη για να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα με τα αρχεία της βιβλιοθήκης με τυχόν καταστροφή τους ή απώλεια τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Δ. Σαββόπουλος προς Θ. Καρυπίδη: «Θεωρείτε δίκαιη την πρόταση όπου προτείνονται έργα συνολικού προϋπολογισμού 120 εκατ ευρώ εκ των οποίων τα 95,0 εκ για την ΠΕ Κοζάνης τα 10,0 εκατ για ΠΕ Καστοριάς 7,5 εκατ. για ΠΕ Φλώρινας και 7,5 εκατ. ΠΕ Γρεβενών;»

κ. Περιφερειάρχη στα πλαίσια της ενημέρωσης του Συμβουλίου, αλλά και των πολιτών…

Λήψη κανονιστικής απόφασης μονίμων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων για τη διαμόρφωση του κόμβου εισόδου επέκτασης Φουντουκλή της πόλης Καστοριάς.

Ο Δήμος Καστοριάς, στο πλαίσιο του άρθρου 79 του Ν. 3463/2006, καλεί…

Β. ΚΙΚΙΛΙΑΣ: «Έχουμε στείλει και άλλους γιατρούς, νοσηλευτές  στην Καστοριά και  σε όλα τα νοσοκομεία»

Β. ΚΙΚΙΛΙΑΣ: «Έχουμε στείλει και άλλους γιατρούς, νοσηλευτές  στην Καστοριά και  σε…

Μεθέορτα τῆς ἐλεύσεως τῆς Τιμίας Κάρας τοῦ Ἁγίου Καλλινίκου στήν Μητρόπολη Καστορίας

Συγκινητικὴ ἦταν αὐτὲς τὶς ἡμέρες ἡ προσκύνηση τῆς Τιμίας Κάρας τοῦ Θαυματουργοῦ Ἁγίου Καλλινίκου Ἐπισκόπου Ἐδέσσης, ἀπὸ τὸν εὐλαβῆ λαό τῆς Καστοριᾶς καὶ τῆς Ἐπαρχίας της. 

Συνελήφθησαν στη Φλώρινα 2 αλλοδαποί σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν Εντάλματα Σύλληψης

Συνελήφθησαν στη Φλώρινα 2 αλλοδαποί σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν Εντάλματα Σύλληψης

Δίπλα στα άτομα με κινητικά προβλήματα ο Δήμος Άργους Ορεστικού Εξασφάλισε τη δωρεάν μεταφορά τους στα εμβολιαστικά κέντρα

  Δίπλα στα άτομα με κινητικά προβλήματα ο Δήμος Άργους Ορεστικού Εξασφάλισε…

Μηνιαία δραστηριότητα των Αστυνομικών Υπηρεσιών Δυτικής Μακεδονίας του μήνα Φεβρουαρίου 2019

Μηνιαία δραστηριότητα των Αστυνομικών Υπηρεσιών Δυτικής Μακεδονίας του μήνα Φεβρουαρίου 2019