Το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας πρόκειται να παρουσιάσει το πρώτο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών (επιπέδου Μάστερ) με έδρα την πόλη της Καστοριάς και αντικείμενο:

Τεχνολογίες Διαχείρισης και Αξιοποίησης Ενεργειακών Πόρων”

(Energy Technologies and Management)

Η παρουσίαση, σε ανοικτή εκδήλωση, θα γίνει την Πέμπτη, 2 Ιουνίου 2016 και ώρα 7.00 μμ στην Καστοριά, στο ξενοδοχείο Έσπερος (Φουντουκλή, Καστοριά, τηλ. 2467 024 670). Στην εκδήλωση θα αναλυθούν οι στόχοι, η δομή, η φιλοσοφία και τα αναμενόμενα αποτελέσματα του προγράμματος.

Η Δυτική Μακεδονία, με την παρουσία των πολύ σημαντικών λιγνιτικών αποθεμάτων και των μεγάλων ενεργειακών κέντρων, διαδραματίζει ιδαίτερο ρόλο στο ενεργειακό γίγνεσθαι της χώρας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Ν.Α. Ευρώπης. Η θέση της περιοχής, ως ενεργειακού πόλου, αναμένεται να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο, αλλά και να αποκτήσει νέα διάσταση, με την διέλευση του ∆ι-Αδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου (TAP), που αποτελεί τμήμα του Ευρωπαϊκού Νότιου Διαδρόμου (South corridor). Η εισαγωγή του Φυσικού Αερίου, που συνεπάγεται την προσαρμογή των υφιστάμενων και την ανάπτυξη νέων υποδομών, δημιουργεί νέες προοπτικές για την οικονομία, την ανάπτυξη και την απασχόληση.

Το Π.Μ.Σ. πουν στοχεύει στην ανάπτυξη και την προαγωγή της γνώσης και της έρευνας στις τεχνολογίες διαχείρισης και αξιοποίησης Ενεργειακών Πόρων (Ορυκτών και Ανανεώσιμων), αναμένεται να συμβάλει θετικά στην αξιοποίηση των νέων ευκαιριών απασχόλησης και οικονομικής ανάπτυξης. Οι απόφοιτοι του Π.Μ.Σ. θα είναι σε θέση να υποστηρίξουν δραστηριότητες έρευνας, τεχνολογικής ανάπτυξης και λειτουργίας στον ενεργειακό τομέα, και συνεπώς να είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικοί στο νέο εργασικό και οικονομικό περιβάλλον.

Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών ξεκινά το ακαδημαϊκό έτος 2016–2017, και θα ακολουθήσουν νεότερες και αναλυτικότερες ανακοινώσεις στον τύπο και την ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου (www.uowm.gr).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Κέντρο Ημέρας για άτομα με αυτισμό – Εκδήλωση με παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους στην πλατεία Νέας Ζούζουλης στους Μανιάκους Καστοριάς

Το Κέντρο Ημέρας για Παιδιά, Εφήβους και Νεαρούς Ενήλικες με Διαταραχή στο…

Συνεχίζονται οι Εκπαιδεύσεις στο Εθελοντικό Τμήμα Αντιμετώπισης Καταστροφών

Με επιτυχία έκλεισε την Τετάρτη ( 25/11 ) ο 1ος κύκλος Εκπαιδεύσεων…

Πρόγραμμα ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας και της ανταγωνιστικότητας από τον Δήμο Άργους Ορεστικού, ως επικεφαλής εταίρος του έργου “Business Clubs” (Interreg Ελλάδα-Αλβανία)

Πρόγραμμα ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας και της ανταγωνιστικότητας από τον Δήμο Άργους Ορεστικού,…

Και ο Σύλλογος Γυναικών Καστοριάς συμμετέχει στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης

  «Καμιά συναίνεση στη συνέχιση της σφαγής των   δικαιωμάτων μας! Κανένας συμβιβασμός…

Ο Σύνδεσμος Γουνοποιών Καστοριάς «Ο Προφήτης Ηλίας» θα υλοποιήσει επιδοτούμενα προγράμματα κατάρτισης εργαζομένων, στο πλαίσιο του Προγράμματος ΛΑΕΚ 1-25 έτους 2016 του ΟΑΕΔ.

Ο Σύνδεσμος Γουνοποιών Καστοριάς «Ο Προφήτης Ηλίας» ενημερώνει τα μέλη του ότι…

Συνάντηση της Μαρίας Αντωνίου στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για την Μελέτη Αρδευτικού του Φράγματος Νεστορίου

Την υπόσχεση ότι η αρμόδια Επιτροπή θα έχει προχωρήσει την αξιολόγηση των…

Τρισάγιο και κατάθεση στεφάνου στον ανδριάντα του Εθνομάρτυρα Αιμιλιανού Γρεβενών

    Τρισάγιο και κατάθεση στεφάνου στον ανδριάντα του Εθνομάρτυρα Αιμιλιανού Γρεβενών

“Απόζαρι”: Τα Καστοριανά Ραγκουτσάρια σε 30 ασπρόμαυρα πορτρέτα

Η παρέα, τα τελευταία έξι χρόνια, συμμετέχει στα δρώμενα σατιρίζοντας θέματα της επικαιρότητας.

Μηνιαία δραστηριότητα των Αστυνομικών Υπηρεσιών Δυτικής Μακεδονίας -Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης και Φλώρινας-, του μήνα Μαΐου 2018

Μηνιαία δραστηριότητα των Αστυνομικών Υπηρεσιών Δυτικής Μακεδονίας -Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης και Φλώρινας-,…