Η Ανεξάρτητη Ενωτική Εκ-κίνηση Εκπαιδευτικών Π.Ε. (ως ο φυσικός χώρος των ανεξάρτητων σχημάτων πανελλαδικά στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση), με σοβαρότητα και υπευθυνότητα στέκεται δίπλα στους συναδέλφους αφουγκραζόμενη τις αγωνίες και τα αιτήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας. Στα πλαίσια αυτά, στην 85η Γενική Συνέλευση της ΔΟΕ, αναδείξαμε ορισμένα σημαντικά ζητήματα (εκτός των κομβικών ζητημάτων της εκπαιδευτικής κοινότητας και του δημόσιου σχολείου) για την αλλαγή πλεύσης του συνδικαλιστικού κινήματος και συγκεκριμένα την αλλαγή κατεύθυνσης της ΔΟΕ και του κινήματος, όπως το αντιλαμβάνεται η βάση των εκπαιδευτικών.

Ο εξορθολογισμός των οικονομικών της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας έχει ήδη ξεκινήσει από τον περασμένο Νοέμβριο, όπου με ομόφωνη απόφαση του ΔΣ της ΔΟΕ, δώσαμε το έναυσμα για τη δραστική μείωση περιττών δαπανών και την αλλαγή προσανατολισμού και αξιοποίησης των οικονομικών του κλάδου. Η παρακαταθήκη της ομόφωνης απόφασης δυστυχώς, δεν έδωσε τη δυνατότητα της συνεννόησης στη Γενική Συνέλευση για να ανοίξει μια ουσιαστική συζήτηση στο ζήτημα του προϋπολογισμού και να καταλήξουμε σε μια απόφαση. Συγκεκριμένες δυνάμεις για καθαρά μικροπολιτικούς λόγους, ενώ είχαν ψηφίσει τον προηγούμενο προϋπολογισμό, στη συνέχεια τον καταψήφισαν και δυναμίτισαν το κλίμα της συνέλευσης για την έγκριση του νέου προϋπολογισμού σε μια νέα βάση με κατεύθυνση τη μείωση της συνδρομής και της στήριξης του αγώνα ενάντια στις πολιτικές που υποβαθμίζουν το Δημόσιο Σχολείο και τις δράσεις στήριξης των εκπαιδευτικών. Ως σοβαρή, υπεύθυνη και με επιχειρήματα δύναμη, με γνώμονα πάντα το συμφέρον των συναδέλφων και της πορείας που οφείλει να έχει το συνδικάτο, στηρίξαμε την πρόταση που έλεγε η συζήτηση να μεταφερθεί στο ΔΣ της ΔΟΕ με την κατεύθυνση της μείωση της συνδρομής (από 22 ευρώ σε 20 ευρώ +2 για τους διωκόμενους συναδέλφους) και της αναπροσαρμογής των οικονομικών δαπανών προς την κατεύθυνση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων και δράσεων. Η πλειοψηφία της Γενικής Συνέλευσης αποφάσισε να εξουσιοδοτήσει το ΔΣ της ΔΟΕ ώστε να δώσει λύση στο θέμα.

Η συνεδρίαση του ΔΣ της ΔΟΕ με θέμα την έγκριση του οικονομικού προϋπολογισμού πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 1η Ιουλίου. Μετά από αλλεπάλληλες συζητήσεις, διαπραγματεύσεις, αναπροσαρμογές στους κωδικούς του προϋπολογισμού κατάφερε η συντριπτική πλειοψηφία των δυνάμεων του κλάδου να συνεννοηθεί και με ευρεία πλειοψηφία να ψηφίσει τον νέο προϋπολογισμό της ΔΟΕ για το έτος 2016-2017. Η μοναδική δύναμη που ούτε στο συνέδριο αλλά ούτε και στο ΔΣ ήθελε να συζητήσει κάτι πέρα από το δικό της πλαίσιο ήταν το ΠΑΜΕ, που φαίνεται να μετάνιωσε την απόφασή του για στήριξη του προηγούμενου προϋπολογισμού όπως το έδειξαν και με την καταψήφιση του οικονομικού απολογισμού.

Όπως έχει φανεί τον 1 χρόνο που η Ανεξάρτητη Ενωτική Εκ-κίνηση Εκπαιδευτικών Π.Ε. βρίσκεται στο ΔΣ της ΔΟΕ, έχει επιλέξει τον δύσκολο δρόμο που απαιτεί η Δημοκρατία δηλ. της διαπραγμάτευσης, της επιχειρηματολογίας, της σύνθεσης, της συνεννόησης για να μπορέσει αφενός να λειτουργήσει η Διδασκαλική Ομοσπονδία αλλά και να αλλάξει σταδιακά αγωνιστική κατεύθυνση με προοδευτικό πρόσημο. Η εύκολη λύση στις Δημοκρατίες είναι η διαφωνία και η απλή διαμαρτυρία. Εμείς διαφωνούμε εκεί που πρέπει, καταθέτουμε τα επιχειρήματά μας, αναδεικνύουμε τις όποιες σκοπιμότητες από κάθε γωνιά του συνδικαλιστικού φάσματος και επιζητούμε την ενότητα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο κλάδος και συνολικά το Δημόσιο Σχολείο.

Η βασική αλλαγή στην απόφαση του νέου προϋπολογισμού της ΔΟΕ είναι:

  • Μείωση της συνδρομής των μόνιμων συναδέλφων από 22€ (+2€ για τους διωκόμενους συναδέλφους), σε 20€ (+2€ για τους διωκόμενους συναδέλφους). Συνολικά δηλαδή από 24€ οι μόνιμοι θα αποδίδουν 22€ στη ΔΟΕ.

  • Διατήρηση της μείωσης της συνδρομής για τους αναπληρωτές στα 15€.

  • Ενίσχυση του κονδυλίου για τις κινητοποιήσεις και αγωνιστικές δράσεις της Ομοσπονδίας με παράλληλη μείωση όλων των ελαστικών-λειτουργικών δαπανών.

Με ενδυναμωμένη την πεποίθηση ότι μπορούμε να συνεχίσουμε ενωτικά, συνθετικά και με βλέμμα στραμμένο στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της Δημόσιας Εκπαίδευσης, με όραμα και ελπίδα μπορούμε να σηματοδοτήσουμε την αλλαγή κατεύθυνσης που έχει ανάγκη το κίνημα, ο κλάδος, η κοινωνία, η χώρα μας. Η αντιμετώπιση των πολιτικών της λιτότητας, που συρρικνώνουν τα σχολεία μας και στρέφουν το βλέμμα εσωτερικά στον κλάδο δεν μπορεί να γίνει ούτε με αποσπασματικές ενέργειες ούτε μόνο με αγωνιστική δράση της «κατηγορίας» που θεωρεί ότι βάλλεται. Απαιτούνται συντονισμένες κινήσεις, ενότητα στον κοινό μας αγώνα, μαζικότητα και μαχητικότητα.

Εμείς συνεχίζουμε τον αγώνα της ενότητας, της συσπείρωσης των δυνάμεων της εκπαιδευτικής κοινότητας, της αλλαγή πλεύσης της ΔΟΕ με προοδευτικό τρόπο απέναντι στον συντηρητισμό, τις παλαιοκομματικές & μικροπολιτικές αντιλήψεις.

Ο αγώνας μας συνεχίζεται σε όλα τα επίπεδα!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Θρίλερ στην Ταϊβάν: Αναχώρησε από Μαλαισία το αεροσκάφος της Πελόζι – Άγνωστο αν επιβαίνει η ίδια.

Το αεροσκάφος της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας που μετέφερε την πρόεδρο της Βουλής…

Σαντορίνη: Έστριψε να φωτογραφήσει την καλντέρα και σκότωσε ένα 34χρονο

Ένα ακόμη δυστύχημα που μεγαλώνει τη λίστα με τους θανάτους στον δρόμο…

Οπλικά συστήματα νέας γενιάς: Ρομπότ-δολοφόνοι στα πεδία μάχης;

Αυξάνονται οι χώρες που επενδύουν σε οπλικά συστήματα νέας τεχνολογίας όπως drones –…

Κύμα ακραίου καύσωνα σαρώνει την Ευρώπη – Περισσότεροι από 1000 θάνατοι

Table of Contents Hide Πιο ζεστό το Λονδίνο από την Σαχάρα σήμερα  Από…

Εβρος: Αφησαν στην τύχη του το φράγμα που θα έσωζε την Δαδιά

Ο αναπλ. Καθηγητής του τμήματος Περιβάλλοντος του Ιονίου Παν/μίου και μέχρι πριν…

Κρις βαν Χόλεν στην «Κ»: Ασυνεπής σύμμαχος η Τουρκία

Ο σημαντικός ρόλος της Ελλάδας έχει ενισχυθεί ακόμη περισσότερο μετά την επίθεση…

Reuters: Οι G7 μιλούν για όριο τιμής στο ρωσικό πετρέλαιο – Φόβοι για την αντίδραση Πούτιν

Για την επιβολή ανώτατου ορίου στην τιμή του ρωσικού πετρελαίου συζητούν οι…

Θεσσαλονίκη: Δικογραφία κατά αγνώστου για τον άνδρα που πάτησε το γατάκι

Δικογραφία κατά αγνώστου, με την κατηγορία της πιθανής θανάτωσης ζώου, ασκήθηκε σε…

Τα πάνω κάτω στην Γερμανία – Κλείνουν οι πισίνες, χαμηλώνουν τα φώτα, πέφτουν οι θερμοστάτες

Τα πάνω κάτω στην Γερμανία – Κλείνουν οι πισίνες, χαμηλώνουν τα φώτα,…