Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 5ο Θερινό Σχολείο Γούνας (Fur Summer School)το οποίο πραγματοποιήθηκε σε Σιάτιστα και Καστοριά από την Παρασκευή 23 Αυγούστου έως και το Σάββατο 31 Αυγούστου 2019,  υπό την Αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας και της Fur Europe.

Είκοσι έξι συμμετέχοντες από όλο τον κόσμο μυήθηκαν στον κόσμο της γούνας μέσω εκπαιδευτικών εκδρομών σε φάρμες γουνοφορών ζώων, βυρσοδεψείο και  γουνοποιητικές επιχειρήσεις, αλλά και μέσω θεωρητικών και πρακτικών μαθημάτων υπό την καθοδήγηση των καθηγητών κ. Βασίλη Καρδάση και κ.Ηλία Ρέββα.

Το φετινό θέμα του 5th Fur Summer School ήταν η «Ανακύκλωση της Γούνας», αποδεικνύοντας ότι η φυσική γούνα είναι ένα 100% οικολογικό προϊόν, φιλικό προς το περιβάλλον, σε αντίθεση με την πλαστική γούνα της οποίας η χρήση έχει ολέθριες συνέπειες προς το οικοσύστημα.

«Το πλεονέκτημά μας, είναι ότι ασχολούμαστε με ένα βιώσιμο προϊόν, το προϊόν της γούνας. Έχει διάρκεια στο χρόνο, είναι ανακυκλώσιμο και δεν μολύνει το περιβάλλον όπως το πλαστικό», δήλωσε η  Γενική Διευθύντρια της Fur Europe Mette Lykke Nielsen.

Τα αποτελέσματα της δουλειάς των σχεδιαστών, παρουσιάστηκαν στο κοινό κατά την Τελετή Λήξης η οποία πραγματοποιήθηκε στο κέντρο Γούνας Δυτικής Μακεδονίας το Σάββατο 31 Αυγούστου 2019. Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν τις ξεχωριστές και πρωτότυπες δημιουργίες των σχεδιαστών.

Ειδικότερα οι πέντε ομάδες που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια του 5ου Θερινού Σχολείου Γούνας, σχεδίασαν και υλοποίησαν αξεσουάρ και ενδύματα χρησιμοποιώντας ως βασικό υλικό τη φυσική γούνα.

 

«Κάθε χρόνο βλέπουμε πως όλο και περισσότεροι σχεδιαστές θέλουν να συμμετάσχουν στο Fur Summer School. Η επιλογή των συμμετεχόντων γίνεται με πάρα πολύ αυστηρά κριτήρια. Από το 2015 μέχρι και σήμερα έχουν επισκεφτεί την περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας, περισσότερα 150 άτομα που ασχολούνται με τη Γούνα.

Λόγω του έντονου ενδιαφέροντος σκεφτόμαστε να θεσπίσουμε και το Χειμερινό Σχολείο Γούνας. Από την πλευρά μας ως Ε.Ο.Γ. κάνουμε ό,τι μπορούμε για την προβολή και την προώθηση της ελληνικής γούνας», δήλωσε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας Δημήτρης Κοσμίδης.

 

Η Ελληνική Ομοσπονδία Γούνας, ευχαριστεί τον Σύνδεσμο Γουνοποιών Καστοριάς “Ο Προφήτης Ηλίας” για τη φιλοξενία, όλες τις γουνοποιητικές επιχειρήσεις και τις φάρμες γουνοφόρων ζώων που συμμετείχαν στις εκπαιδευτικές εκδρομές, τους καθηγητές κ. Βασίλη Καρδάση και κ. Ηλία Ρέββα οι οποίοι δίδαξαν στους συμμετέχοντες την τέχνη της γούνας και όλους όσοι συνέβαλαν στο να πραγματοποιηθεί ακόμα ένα πετυχημένο Θερινό Σχολείο Γούνας.

 

You May Also Like

Κολυμβητήριο Άργους Ορεστικού: Με ταχείς ρυθμούς προχωρά η κατασκευή του έργου – σταθμός

Το πρώτο πράσινο κολυμβητήριο της χώρας, με μηδενικό ενεργειακό κόστος γίνεται πραγματικότητα

Παρατείνεται η Διαδικασία Χορήγησης και Ανανέωσης των Δελτίων Μετακίνησης ΑμEΑ έως τις 28 Φεβρουαρίου 2019

 Παρατείνεται η Διαδικασία Χορήγησης και Ανανέωσης των Δελτίων Μετακίνησης ΑμEΑ έως τις…

Τον αναδασμό της Μελίτης υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας

Τον αναδασμό της Μελίτης  υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας

Σάτιρα, φαντασία, κέφι και χορός στο Αργείτικο Καρναβάλι που εντυπωσίασε για ακόμη μια χρονιά

Σάτιρα, φαντασία, κέφι και χορός στο Αργείτικο Καρναβάλι που εντυπωσίασε για ακόμη…

Έκκληση του Δήμου Γρεβενών για τον άμεσο καθαρισμό των μνημάτων  στο Δημοτικό Κοιμητήριο

  Έκκληση του Δήμου Γρεβενών για τον άμεσο καθαρισμό των μνημάτων  στο…

Το συνολικό σχέδιο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για την αγροτική ανάπτυξη παρουσίασε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης

Στο συνολικό σχέδιο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για την αγροτική ανάπτυξη αναφέρθηκε…

Σύλληψη τεσσάρων αλλοδαπών στην Καστοριά για πλαστογραφία και νόμο περί αλλοδαπών

Σύλληψη  τεσσάρων αλλοδαπών στην Καστοριά για πλαστογραφία και νόμο περί αλλοδαπών

Ένταξη της Π.Ε. Καστοριάς σε Διεθνές Πρόγραμμα Πολιτιστικού Τουρισμού

Με την ονομασία Πολιτιστική Διαδρομή «The Lovely Places»