Ισχυρές λύσεις, με μακροχρόνια ασφάλεια. O σύγχρονος στόχος στη θεραπευτική της πολλαπλής σκλήρυνσης.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 18 με 20 Οκτωβρίου 2019 το 6ο Διακλινικό Συμπόσιο για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας στο ξενοδοχείο Athens Marriott Hotel. Στις εργασίες συμμετείχαν 50 διακεκριμένοι ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, επιστήμονες που βρίσκονται στην «αιχμή του δόρατος» για την αντιμετώπιση και την αναστολή της εξέλιξης της νόσου. Οι σύνεδροι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εξειδικευμένες ομιλίες πάνω στην πολλαπλή σκλήρυνση αλλά και να ανταλλάξουν απόψεις γύρω από τις τελευταίες εξελίξεις που άπτονται της νόσου.

Το φετινό συμπόσιο είχε πλούσια θεματική, η οποία εμβάθυνε κυρίως στη σύγχρονη θεώρηση της προοδευτικότητας της νόσου, με τις νέες θεραπείες που συνοδεύουν τις προϊούσες μορφές της, και παράλληλα εστίασε στην ισχυρή θεραπευτική της υποτροπιάζουσας- διαλείπουσας μορφής, τονίζοντας την ανάγκη διασφάλισης της μακροχρόνιας ασφάλειας των ασθενών.

Κατά το 6ο Διακλινικό Συμπόσιο για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας έγινε αναφορά στη χρήση των κατευθυντήριων οδηγιών και στη διαχείριση των καθημερινών θεραπευτικών προβληματισμών (χρήση κανναβιδοειδών, εμβολιασμοί, λοιμώξεις, βιταμίνη D, μακροχρόνια ανοσοκαταστολή) για την αντιμετώπιση της νόσου, στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών με χρήση προγραμμάτων νοητικής αποκατάστασης και εργαλείων για την ανίχνευση των διαταραχών τους, ενώ συζητήθηκαν οι διαγνωστικές προκλήσεις και τα θεραπευτικά διλλήματα με τα οποία έρχονται αντιμέτωπες οι νευρολογικές κλινικές στην ελληνική επικράτεια.

Ως ειδικότερου ενδιαφέροντος θεματολογία αξίζουν να αναφερθούν οι ομιλίες του καθ. Jens Kuhle του University Hospital of Basel και του Νευρολόγου κ. Τζάρτου Ιωάννη, ως των πλέον ειδικών στη χρήση των νευροινιδίων στη διαγνωστική της πολλαπλής σκλήρυνσης καθώς και οι ομιλίες του καθ. Nikos Evangelou του University of Nottingham, του Νευρολόγου κ. Νικόλαου Φάκα και του Καθ. Dimitrios Karussis του Hadassah-Hebrew University, οι οποίοι προσπάθησαν να δώσουν απαντήσεις στο επίκαιρο δίλημμα μεταξύ της πρώιμης έναρξης ισχυρής θεραπείας ή της κλασσικής κλιμάκωσης, ως θεραπευτικής στρατηγικής για την αντιμετώπιση της νόσου.

Την τελετή Έναρξης χαιρέτησαν: εκπρόσωπος της Περιφέρειας Αττικής, ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής Αναστάσιος Ωρολογάς και ο Πρόεδρος της επιστημονικής επιτροπής Κωνσταντίνος Φωκάς.

Το Συνέδριο υλοποιήθηκε με την ευγενική Αργυρή Χορηγία των εταιριών Novartis και Sanofi και την χορηγία των εταιριών Genesis, Roche, Specifar, Bayer, Mylan καθώς και τις επιστημονικές εκδόσεις Παρισιάνου.

Την επιτυχή διοργάνωση επιμελήθηκε η ARTION Conferences & Events. Όλες οι πληροφορίες που αφορούν στο επιστημονικό πρόγραμμα και τη διοργάνωση βρίσκονται διαθέσιμες στην ιστοσελίδα www.mssymposium.gr.

You May Also Like

15 μυστικά για να ζήσετε περισσότερα χρόνια

Table of Contents Hide 15 μυστικά για να ζήσετε περισσότερα χρόνια 15…

Μετά τη Γερμανία και η Γαλλία αγοράζει μονοκλωνικά αντισώματα

Μετά τη Γερμανία και η Γαλλία αγοράζει μονοκλωνικά αντισώματα

Η τροφή που βελτιώνει την αναπνοή που μυρίζει άσχημα

Η τροφή που βελτιώνει την αναπνοή που μυρίζει άσχημα

Καταγράφηκε κρούσμα ιού του Δυτικού Νείλου στην Καστοριά

Σύμφωνα με την επιδημιολογική έκθεση της 22ης Αυγούστου 2023

Κόβει σε φέτες το λεμόνι και το βάζει στην παγοθήκη. Θα το κάνετε κι εσείς

Κόβει σε φέτες το λεμόνι και το βάζει στην παγοθήκη. Θα το…

Αϋπνία: Το αξεσουάρ που μπορεί να κάνει θαύματα για τον ύπνο μας

Ανήκετε σε αυτούς που φορούν κάλτσες όταν κοιμούνται ή στους πολέμιους αυτής της πρακτικής;

Εκγύμναση του εγκεφάλου μία αποτελεσματική θεραπεία ενάντια στου χρόνιου πόνους/ Γράφει ο Νικόλαος Παγούνης

  Εκγύμναση του εγκεφάλου μία αποτελεσματική θεραπεία ενάντια στου χρόνιου πόνους/ Γράφει …

Θαυματουργή!

Η πιο υγιεινή τροφή για καρδιά, καρκίνο, αρθρίτιδα και όχι μόνο….

Η προστιθέμενη ζάχαρη προκαλεί φλεγμονή στο σώμα

Table of Contents Hide Η προστιθέμενη ζάχαρη προκαλεί φλεγμονή στο σώμαΠώς η…