Με στόχο τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες η Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς με τον Διοικητή του Νοσοκομείου

Επίσκεψη στον Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Δημήτρη Σαββόπουλο πραγματοποίησε την Πέμπτη 28 Μαϊου 2020, ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Καστοριάς Γρηγόρης Χάτσιος. Σκοπός της συνάντησης, η οποία έγινε σε πολύ κλίμα, επιβεβαιώνοντας την άρτια συνεργασία που υπήρχε καθ’ όλη τη διάρκεια της πρωτόγνωρης επιδημιολογικής κρίσης που βίωσε η χώρα μας, αλλά και η Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς, ήταν ο σχεδιασμός της επόμενης ημέρας.

Στο πλαίσιο αυτό συζητήθηκε η περαιτέρω συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών, εστιάζοντας κυρίως στις ανάγκες νέων κτιριακών εγκαταστάσεων.
Στη σκέψη αυτή προκρίνεται άμεσα η τοποθέτηση προκατασκευασμένου κτιρίου που θα λειτουργεί ως χώρος υποδοχής διαχείρισης ύποπτων περιστατικών Κορωνοϊού-Covid 19, στον αύλειο χώρο του Νοσοκομείου, έτσι ώστε αν υπάρχουν επιβεβαιωμένα κρούσματα να προωθούνται κατ΄ ευθείαν στα νοσοκομεία αναφοράς, χωρίς να εισέρχονται στο νοσοκομείο Καστοριάς, συμβάλλοντας κατ’ αυτό τον τρόπο στην προστασία της δημόσιας υγείας και στην αποφυγή διασποράς του ιού.
Επίσης, τέθηκε στη συζήτηση η δημιουργία κλειστού χώρου απολύμανσης των ασθενοφόρων κατά την είσοδό τους στον χώρο του Νοσοκομείου, σύμφωνα με τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας.

Παράλληλα, αναφέρθηκαν στην εξέλιξη του έργου «Παρεμβάσεις στο Γ.Ν. Καστοριάς», το οποίο έχει ήδη δημοπρατηθεί, έχει βρεθεί προσωρινός μειοδότης και αναμένεται να ξεκινήσει μετά την υπογραφή της σύμβασης. Το έργο, το οποίο είναι προϋπολογισμού 88.000€ και θα χρηματοδοτηθεί κατά 90% από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας – Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς και κατά 10% από την 3η ΥΠΕ Μακεδονίας – Γ.Ν. Καστοριάς, περιλαμβάνει:

• Κατασκευή αεροφυλακίων στις εισόδους του νοσοκομείου για την μείωση της απώλειας θέρμανσης.
• Βελτίωση αντλιοστασίου λυμάτων του νοσοκομείου για την προστασία της δημόσιας υγείας.
• Αντικατάσταση δαπέδου της Παιδιατρικής Κλινικής του νοσοκομείου.
• Κατασκευή Οροφής για περιορισμό απωλειών θερμότητας στους χώρους πισίνας και εργοθεραπείας– γυμναστηρίου στο ΚΕΦΙΑΠ Άργους Ορεστικού.

You May Also Like

Ευχές σε Γηροκομείο – Καπή και Λαϊκή Αγορά από την Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς και τον Θ. Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας.

Ευχές για τις Άγιες ημέρες του Πάσχα (Φωτογραφίες)

Συνάντηση συνεργασίας του βουλευτή ΠΕ Κοζάνης Στάθη Κωνσταντινίδη με τον πρόεδρο του Πράσινου Ταμείου Στάθη Σταθόπουλο

    Συνάντηση συνεργασίας του βουλευτή ΠΕ Κοζάνης Στάθη Κωνσταντινίδη με τον…

Πρόταση της Ε.Ο.Γ. για τη δυναμική παρουσία της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στη ΜΙΤ 2018

Έπειτα από πρωτοβουλία του Προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας Δημήτριου Κοσμίδη, πραγματοποιήθηκε…

Σοκάρει η καταγγελία της Δήμητρας Παπαδήμα – «Ήρθε η ώρα της αλλαγής»

Σοκάρει η καταγγελία της Δήμητρας Παπαδήμα – «Ήρθε η ώρα της αλλαγής»

Ζήσης Τζηκαλάγιας: «Το παραγωγικότερο διήμερο της μέχρι τώρα κοινοβουλευτικής περιόδου με έξι σημαντικές συναντήσεις»

Ζήσης Τζηκαλάγιας: «Το παραγωγικότερο διήμερο της μέχρι τώρα κοινοβουλευτικής περιόδου με έξι…

Ο Χρήστος Μόσχος και ο Θωμάς Μόσχος μίλησαν στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο

Αγρότες: Οι αντιδράσεις τους μετά την συνάντηση με τον πρωθυπουργό

Ερώτηση με θέμα: «Αδυναμία συμμετοχής σε διαγωνισμούς μεταφοράς μαθητών για επαγγελματίες ταξί που οφείλουν φορολογικές και ασφαλιστικές εισφορές λόγω οικονομικών επιπτώσεων Covid19» κατέθεσε η Ολυμπία Τελιγιορίδου

  Ερώτηση με θέμα: «Αδυναμία συμμετοχής σε διαγωνισμούς μεταφοράς μαθητών για επαγγελματίες…