Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση τιμής και μνήμης του μεγάλου ευεργέτη και δωρητή Δαμιανού Δούμα που διοργάνωσε ο Μ.Σ. “Ορεστίς” σε συνεργασία με τον Δήμο Άργους Ορεστικού.

Με ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος Άργους Ορεστικού Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου δήλωσε τα ακόλουθα:
«Είναι εξόχως ευχάριστο και συγκινητικό το γεγονός ότι υπάρχουν άνθρωποι που θεωρούν καθήκον τους να υπηρετούν το κοινό καλό από οποιοδήποτε μετερίζι. Κάτι τέτοιο αποτελεί παρήγορη σκέψη για το μέλλον ιδιαίτερα σε εποχές δύσκολες, και ενίοτε σκληρές, όπως αυτή που διανύουμε.

Άνθρωποι που πορεύονται αδιάκοπα στον δρόμο της ανιδιοτελούς κοινωνικής προσφοράς και έχουν αποβάλει κάθε ψήγμα ιδιώτευσης μάς γεμίζουν με αισιοδοξία, ελπίδα και δύναμη για ένα καλύτερο αύριο.

Σε αυτή την κατηγορία ανθρώπων ανήκει και ο αείμνηστος ευπατρίδης Δαμιανός Δούμας, ο οποίος με τη μεγαλοψυχία και τον αλτρουισμό του τίμησε τον τόπο μας αφήνοντας σημαντική υλική και πνευματική παρακαταθήκη.

Η αποδεδειγμένη αφοσίωση και αγάπη του για το Άργος Ορεστικό μάς τιμά, μας γεμίζει υπερηφάνεια και μας υποδεικνύει τη σημασία αλλά και την αναγκαιότητα των αξιών από τις οποίες πρέπει ο καθένας μας να εμφορείται και να υπηρετεί.
Αξίζουν λοιπόν θερμά συγχαρητήρια στον Μορφωτικό Σύλλογο της Ορεστίδος που ανέλαβε την πρωτοβουλία να εκπληρώσει το οφειλόμενο χρέος τιμής προς το πρόσωπο του μεγάλου ευεργέτη και δωρητή Δαμιανού Δούμα. Γιατί, όταν τιμώνται η προσφορά και η ανιδιοτέλεια προσωποποιημένες, τότε η αξία τους γίνεται απτή πραγματικότητα και τρόπος ζωής· τότε τα ιδανικά δεν αποτελούν αντικείμενο θεωρητικών αναζητήσεων αλλά πλάθουν ανθρώπους ικανούς να αλλάξουν τα γκρίζα σοκάκια της ζωής σε ηλιόλουστα ξέφωτα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

“Απόζαρι”: Τα Καστοριανά Ραγκουτσάρια σε 30 ασπρόμαυρα πορτρέτα

Η παρέα, τα τελευταία έξι χρόνια, συμμετέχει στα δρώμενα σατιρίζοντας θέματα της επικαιρότητας.

Αγωνιστική δραστηριότητα τμημάτων Α.Σ. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ-Άροσις ΣΑΒΒΑΤΟ 5- ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2025

Αγωνιστική δραστηριότητα τμημάτων Α.Σ. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ-Άροσις

Δώρο Χριστουγέννων: Τα ποσά του ΟΑΕΔ, πώς υπολογίζεται στον ιδιωτικό τομέα

Δώρο Χριστουγέννων: Τα ποσά του ΟΑΕΔ, πώς υπολογίζεται στον ιδιωτικό τομέα

Ο Δήμος Καστοριάς εκφράζει δημόσια τις θερμές του ευχαριστίες προς την επιχείρηση «ΜΑΝΤΖΙΑΡΗΣ ΑΒΕΕ»

Ο Δήμος Καστοριάς εκφράζει δημόσια τις θερμές του ευχαριστίες προς την επιχείρηση «ΜΑΝΤΖΙΑΡΗΣ ΑΒΕΕ»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το σεμινάριο «Share Your Knowledge – Μοιράσου τη γνώση σου»

«Share Your Knowledge – Μοιράσου τη γνώση σου» στο Αμφιθέατρο 1 στην Καστοριά!

Διανομή τροφίμων και άλλων ειδών βασικής ανάγκης από το Δήμο Καστοριάς σε δικαιούχους του Προγράμματος “TEBA”

Θα διανεμηθούν στους δικαιούχους του προγράμματος  διάφορα είδη παντοπωλείου, νωπά τρόφιμα, είδη προσωπικής υγιεινής και απορρυπαντικά

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στην 88η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

Από το Επιμελητήριο Καστοριάς γνωστοποιείται ανακοίνωση προς τα μέλη του σχετικά με την  επιδότηση τους για τη συμμετοχή στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.