Με τον αποδοτικότερο κινητήρα του κόσμου το νέο Toyota Yaris

Πρόκειται για ένα τρικύλινδρο κινητήρα βενζίνης, με την χωρητικότητά του να αγγίζει τα 1,5 κ.εκ. Σύμφωνα με την ιαπωνική φίρμα η ισχύς του θα είναι αυξημένη κατά 15% σε σχέση με αυτόν που θα αντικαταστήσει. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, ο νέος κινητήρας της οικογένειας «Toyota Dynamic Force» θα αποδίδει 115 ίππους.

Λειτουργεί με κύκλο Atkinson και οι εκπομπές CO2 είναι μειωμένες κατά 20%. Θα τον δούμε τόσο σε συμβατικές, όσο και υβριδικές εκδόσεις. Επιπλέον θα είναι διαθέσιμος στη νέα έκδοση Toyota Yaris Cross, ενώ θα υπάρχει επιλογή μηχανικού κιβωτίου έξι σχέσεων ή CVT.

Να υπενθυμίσουμε ότι η θερμική απόδοση προκύπτει όταν διαιρέσουμε το μηχανικό έργο που παράγεται από τον κινητήρα, με τη χημική ενέργεια που προσφέρουμε μέσω του καυσίμου. Για να αυξηθεί αυτός ο αριθμός πρέπει να ελαχιστοποιηθούν οι απώλειες, όπως η θερμότητα που χάνεται, οι τριβές που αναπτύσσονται και η ενέργεια υπό μορφή καυσαερίων που αφήνεται στο περιβάλλον.

Δείτε επίσης: Στην παραγωγή γνήσια ανταλλακτικά για παλιές Toyota Supra

Για να επιτευχθεί το 40%, οι μηχανικοί της Toyota επανασχεδίασαν τους αυλούς εισαγωγής-εξαγωγής δημιουργώντας μεγαλύτερη γωνία μεταξύ τους (από τις 31 στις 41 μοίρες). Έτσι κέρδισαν μία πιο ελεγχόμενη εισαγωγή του αέρα στον θάλαμο καύσης, που επιτρέπει ταχύτερη καύση του μείγματος αέρα-βενζίνης. Επίσης, ελάττωσαν τις τριβές στα κινούμενα μέρη με ειδική επεξεργασία μετάλλων που έγινε με λέιζερ και τοποθέτηση αντλίας λαδιού με μεταβλητή χωρητικότητα, ενώ κέρδισαν τις απώλειες για την ψύξη του κινητήρα, τοποθετώντας ηλεκτρική αντλία νερού.

Η παραγωγή του πιο αποδοτικού κινητήρα στον πλανήτη θα γίνει στο εργοστάσιο Jelcz-Laskowice της Πολωνίας.
ΠΗΓΗ:carhellas.blogspot.com
You May Also Like

Lamborghini: Απίστευτη ζήτηση από πλουσίους για το υβριδικό μοντέλο της

Ήδη, η Lamborghini έχει λίστα αναμονής δύο ετών για παραγγελίες του Revuelto, του πρώτου μέχρι σήμερα υβριδικού μοντέλου της

Οδηγός σφήνωσε το αυτοκίνητο σε στενό δρόμο στη Σαντορίνη

Σε στενό δρομάκι στη Σαντορίνη σφήνωσε το όχημά του οδηγός ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου.

Γιατί δεν ζεσταίνει «σωστά» το Κλιματιστικό μου?

Παρατήρησες μειωμένη απόδοση στο κλιματιστικό του αυτοκινήτου σου? Δες τώρα τι μπορεί να συμβαίνει, και πως θα αναπνέεις πιο καθαρό αέρα κάνοντας απλούς ελέγχους στο σύστημα κλιματισμού.

5 κοινές βλάβες στο αυτοκίνητο και τι σημαίνουν

5 κοινές βλάβες στο αυτοκίνητο και τι σημαίνουν

Tesla: Ο Elon Musk θα ρίξει και άλλο τις τιμές για να αυξήσει τις πωλήσεις

Παρά την πτώση του πρώτου τριμήνου, τα περιθώρια κέρδους της Tesla εξακολουθούν να είναι υψηλότερα από άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες.

Η ανακάλυψη μιας συγκλονιστικής συλλογής από παλιά αυτοκίνητα

Για σχεδόν 40 χρόνια, ένας μυστηριώδης Ολλανδός συλλέκτης έχει συγκεντρώσει μια συγκλονιστική συλλογή από παλιά vintage αυτοκίνητα.

Porsche: Η άγνωστη ιστορία ενός λαμπερού ονόματος – Ο Χίτλερ, ο Σκαραβαίος και η φυλακή

Κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, ο Porsche σχεδίασε τανκ και άλλα οχήματα για τον γερμανικό στρατό

Το λιγουρεύεστε; Σπορ διθέσιο Toyota από 16.000 ευρώ!

Η Toyota και η Suzuki θα ενώσουν τις δυνάμεις τους για να κατασκευάσουν κάτι που θα ξαναφέρει το χαμόγελο στα χείλη