Το σενάριο η εστίαση να επαναλειτουργήσει μετά το Πάσχα επιβεβαίωσε από τη Βουλή ο πρωθυπουργός και αναφέρθηκε στα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων του κλάδου.

Την εκτίμηση ότι η εστίαση θα ανοίξει μετά το Πάσχα, λαμβάνοντας υπόψη τα επιδημιολογικά δεδομένα του κορονοϊού, έκανε στη Βουλή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, επιβεβαιώνοντας έτσι τα σχετικά σενάρια που είχε γράψει το NEWS 24/7.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε ειδικότερα στα νέα μέτρα στήριξης της εστίασης που ανακοινώθηκαν χθες, επισημαίνοντας ότι: “Στόχος είναι όταν ανοίξει η εστίαση – και εκτίμηση μου είναι ότι θα ανοίξει μετά το Πάσχα λαμβάνοντας υπόψη τα επιδημιολογικά δεδομένα- να έχουν προφτάσει οι επιχειρήσεις να αγοράσουν τις πρώτες ύλες και να μην έχουν πρόβλημα στο κεφάλαιο κίνησης”.

Υπενθυμίζεται ότι στο τραπέζι το Μαξίμου έχουν τεθεί δύο κυρίως σενάρια στο πλαίσιο της σταδιακής χαλάρωσης του lockdown: Το πρώτο αφορούσε σε άνοιγμα της εστίασης στις 26 Απριλίου (το σενάριο για 19 Απριλίου αντικειμενικά φαντάζει ούτως ή άλλως εξαιρετικά δύσκολο), ωστόσο δεν είναι το πιθανότερο. Και το δεύτερο, που επιβεβαίωσε ο πρωθυπουργός, για άνοιγμα μετά το Πάσχα και συγκεκριμένα ένα πρώτο άνοιγμα Δευτέρα ή Τρίτη του Πάσχα και περαιτέρω χαλάρωση των περιορισμών από τις 14 Μαϊου, ταυτόχρονα με το άνοιγμα του τουρισμού.

Στη δεύτερη περίπτωση, θα είναι δεδομένο ότι θα επιτραπούν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις για Πάσχα στο χωριό. Ωστόσο και Πάσχα στο χωριό και ανοιχτές ταβέρνες, τσιπουράδικα, καφετέριες κλπ, ενδέχεται να επιβάρυνε περαιτέρω την επιδημιολογική κατάσταση.

Τα νέα μέτρα στήριξης της εστίασης, που ανακοινώθηκαν χθες φτάνουν μέχρι τις 31 Ιουλίου, ώστε να πιάνουν και τις εποχικές επιχειρήσεις σε νησιά και τουριστικούς προορισμούς και έτσι καλύπτουν όλα τα σενάρια ανοίγματος του κλάδου.

ΠΗΓΗ:https://www.news247.gr/

You May Also Like

Αλέξης Γεωργούλης: «Θεοποιούμε τον θύτη»

«Έκρηξη» της Λιάνας Κανέλλη για το πώς αντιμετωπίζεται η καταγγέλλουσα

Άγιο Φως: Το Μεγάλο Σάββατο στις 6 μ.μ. φτάνει στην Ελλάδα με ειδική πτήση της Aegean

Θα μεταφερθεί με αεροσκάφη της Aegean και της Olympic Air σε 8 προορισμούς, εντός της ελληνικής επικράτειας

Θεσσαλονίκη: Αγόρι 4,5 ετών κατάπιε μεταλλικό παιχνίδι – Σφήνωσε στον οισοφάγο του

Το παιδί υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση

Στο 31,52% η συμμετοχή στο 80% των εκλογικών τμημάτων

Διευκρινίσεις του υπουργείου Εσωτερικών για την καθυστέρηση που σημειώθηκε σε ό,τι αφορά την επίσημη ενημέρωση

Συντάξεις – Επιδόματα: Ξεκίνησαν οι πληρωμές από τον e-ΕΦΚΑ, τη ΔΥΠΑ και τον ΟΠΕΚΑ

Αναλυτικά το πλάνο πληρωμών για τις συντάξεις Μαΐου 2023

Αφιερωμένο στις ελληνικές εκλογές το Doodle της Google

Τις ελληνικές βουλευτικές εκλογές του 2023 που πραγματοποιούνται στη χώρα μας αποφάσισε να τιμήσει (21.05.2023) η Google.