Μητσοτάκης σε νέους δικαστές: «Να κλείσετε τα αυτιά σας σε οποιαδήποτε απειλή μπορεί να εκτοξεύεται εναντίον σας από κάποιους»

«Η οργανωτική και λειτουργική ανεξαρτησία των δικαστικών λειτουργών αποτελεί προϋπόθεση για την εμβάθυνση του κράτους δικαίου στην εποχή μας, αλλά και συστατικό στοιχείο της δημοκρατικής ζωής στον τόπο μας, πολύ περισσότερο, όταν, δυστυχώς, στο πρόσφατο παρελθόν υπήρξαν ωμές παρεμβάσεις της πολιτικής εξουσίας στο έργο τους και συμπεριφορές που πλήγωσαν το κύρος της Δικαιοσύνης», επισήμανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στην ορκωμοσία τον 125 σπουδαστών όλων των κατευθύνσεων της 28ης Εκπαιδευτικής Σειράς της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών στη Θεσσαλονίκη.

«Με αυτή την εμπειρία θα σας ζητούσα και σήμερα να κλείσετε τα αυτιά σας σε οποιαδήποτε απειλή μπορεί να εκτοξεύεται εναντίον σας από κάποιους και με τις αποφάσεις σας να πιστοποιείται καθημερινά την ανεξαρτησία σας», είπε ο κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος στους σπουδαστές.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι θα αναβαθμιστεί η Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών στη Θεσσαλονίκη με την ενεργειακή αναβάθμιση των εγκαταστάσεων και τη σημαντική αύξηση των αποδοχών των εκπαιδευομένων, ενώ θα καθιερωθεί και η εκπαίδευση των εκπαιδευτών.

Παράλληλα αναφέρθηκε σε θεσμικές και άλλες πρωτοβουλίες της κυβέρνησης με στόχο τη γρήγορη και άμεση απόδοση Δικαιοσύνης.

Στο πλαίσιο είπε ότι υπάρχει ένα σχέδιο με πενταετή ορίζοντα και σε αυτό εντάσσονται η αγορά κτιρίου 30.000 τετραγωνικών μέτρων για να λυθεί επιτέλους το ζήτημα του Δικαστικού Μεγάρου του Πειραιά για να γίνει η έδρα όλων των δικαστηρίων και των εισαγγελιών της πόλης. Η επέκταση του Πρωτοδικείου και της Εισαγγελίας Αθηνών σε νέο Δικαστικό Μέγαρο, οι ανακαινίσεις του ιστορικού κτιρίου του Αρσακείου όπου στεγάζεται το Συμβούλιο της Επικρατείας, του Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης.

Διαμορφώνεται σε όλη τη χώρα ένας νέος δικαστικός χάρτης, σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης. Παράλληλα, τόνισε, είναι αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα η συνέχιση της ψηφιοποίησης στο χώρο της δικαιοσύνης. Ανακοίνωσε, επίσης, την ίδρυση της Σχολής Δικαστικών Υπαλλήλων στα πρότυπα της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών και την ριζική αλλαγή του νέου κώδικα οργανισμού των δικαστηρίων με έμφαση στην αξιολόγηση στη λογοδοσία και στην αξιοκρατία παρέχοντας κίνητρα για όσους θέλουν πραγματικά να διακριθούν και διαφυλάσσοντας, όμως, την επετηρίδα ως βασικό κριτήριο προαγωγής και ανέλιξης.

Στην αρχή της εκδήλωσης ο γενικός διευθυντής της εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών Δημήτριος Εμμανουηλίδης απένειμε στον κύριο Μητσοτάκη αναμνηστική πλακέτα.

ΠΗΓΗ:https://www.newsit.gr/

You May Also Like

ΥΠΟΙΚ: Στο 4,2% του ΑΕΠ το πρωτογενές πλεόνασμα το 2017

ΥΠΟΙΚ: Στο 4,2% του ΑΕΠ το πρωτογενές πλεόνασμα το 2017

Τι γιορτάζουμε την Πρωτομαγιά και πώς καθιερώθηκε ο όρος «εργατική»

Την πρώτη Μαΐου γιορτάζεται η μέρα των εργατών. Είναι στην πραγματικότητα η…

Ο Έλληνας πρωταθλητής που τα παράτησε για να «αφιερωθεί» στον Θεό: Με κάλεσε στον ίσιο δρόμο

Table of Contents Hide Ο Έλληνας πρωταθλητής που τα παράτησε για να…

Ξέσπασμα Μπέου: «Να γίνω Κασσελάκης, να μιλάω στον πληθυντικό και να φοράω μαντηλάκι και γραβάτα;»

Εγώ στη ζωή μου, είμαι αληθινός, αν υπάρχει κάμερα μπροστά, θα βρίσω, δεν κρατιέμαι

Τρόμος και στη Μασσαλία από επίθεση μεδουσών σε εκατοντάδες κολυμβητές(ΒΙΝΤΕΟ)

Τρόμος και στη Μασσαλία από επίθεση μεδουσών σε εκατοντάδες κολυμβητές(ΒΙΝΤΕΟ)

Με 261 ψήφους η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου εξελέγη Πρόεδρος Δημοκρατίας

Με 261 ψήφους η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου εξελέγη Πρόεδρος Δημοκρατίας

Σαν σήμερα γεννήθηκε ο Ιωάννης Καποδίστριας

Σαν σήμερα γεννήθηκε ο Ιωάννης Καποδίστριας

Κορωνοϊός: Αυξάνεται στα 50 ευρώ το όριο για τις ανέπαφες συναλλαγές με κάρτες

Κορωνοϊός: Αυξάνεται στα 50 ευρώ το όριο για τις ανέπαφες συναλλαγές με…

Αυξάνονται οι καλεσμένοι στους γάμους! Τι θα γίνει με την μουσική

Αυξάνονται οι καλεσμένοι στους γάμους! Τι θα γίνει με την μουσική