Μια δεκαμελής οικογένεια ζει σε 45m2 με μούχλα και υγρασία – Με ένα κινητό η τηλεκπαίδευση (video)

Μπορεί κάποιος να βοηθήσει;

Σε τοίχους γεμάτους υγρασία και μούχλα, ζει μια οικογένεια με 8 παιδιά στον Βαρδάρη της Θεσσαλονίκης. Η οικογένεια του Μάρκου και της Βαρβάρας Θ. ανεβαίνει τον δικό της Γολγοθά εν μέσω πανδημίας, όμως δεν παύουν να ελπίζουν για καλύτερες μέρες.

Σύμφωνα με το thestival.gr, οι δυο φτωχοί γονείς που μεγαλώνουν τα παιδιά τους μέσα σε 45 τετραγωνικά, είναι αγράμματοι και αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, με αποτέλεσμα, να κάνουν έκκληση στους συνανθρώπους τους να δώσουν ένα χέρι βοηθείας. Ο κ. Μάρκος είναι άνεργος τον τελευταίο χρόνο, ενώ η κατάσταση του lockdown δεν του επιτρέπει να βρει εργασία. Μάλιστα, ένα χειρουργείο στη βουβωνοκήλη, τον ανάγκασε να παραμείνει στο σπίτι το τελευταίο διάστημα. Μοναδικό έσοδο της δεκαμελούς οικογένειας είναι το επίδομα πολυτέκνων, αφού η κ. Βαρβάρα αναγκάζεται να μείνει στο μεγαλώνοντας τα παιδιά.

«Αν δεν είχαμε κι αυτό το σπίτι θα ήμασταν στο δρόμο. Στα δύο δωμάτια υπάρχουν πέντε στρώματα. Σε κάθε στρώμα κοιμούνται δύο άτομα. Υπάρχουν άνθρωποι που μας βοηθούν. Μας φέρνουν τρόφιμα και ρούχα. Από το παιδιά δεν έλειψε ποτέ το φαγητό. Όμως το σπίτι μας πλέον είναι ακατάλληλο. Η υγρασία είναι ανυπόφορη» αναφέρει με απελπισία ο άνεργος πατέρας ο οποίος ζητά να του παραχωρηθεί ένα μεγαλύτερο σπίτι ώστε να ζουν αξιοπρεπώς τα παιδιά του και μια θέση εργασίας ως φύλακας γιατί ο γιατρός δεν του επιτρέπει να σηκώνει βάρη. 

Ακόμα ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζει η οικογένεια είναι η σύνδεση στην τηλεκπαίδευση. Τα 6 αγγελούδια της οικογένειας είναι μαθητές με την μεγαλύτερη να φοιτά στο Γυμνάσιο, όμως στο σπίτι υπάρχει μόνο ένα κινητό τηλέφωνο από το οποίο τα παιδιά προσπαθούν να παρακολουθήσουν.

Οποιος μπορεί να ενισχύσει με κάποιον τρόπο την οικογένεια, μπορεί να επικοινωνήσει με τον κ. Μάρκο και την κα. Βαρβάρα στα τηλέφωνα: 6931373792 και 6908443081.

You May Also Like

Ο Αχιλλέας Μπέος καταγγέλλει σεξουαλική παρενόχληση από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου

”Ανεξήγητη εμμονή, πραγματικό «κόλλημα», που η εν λόγω έχει με το πρόσωπό μου”.

Πύργος: Η νύφη πάτησε το πόδι του γαμπρού και ακολούθησε μάχη

Ο γαμπρός γύρισε προς το μέρος της νύφης χτυπώντας την στο πρόσωπο όταν εκείνη τον πάτησε.

Ένωση Μαρινών Ελλάδας: Δωρεά tablets στο Υπουργείο Παιδείας για την ενίσχυση της τηλε-εκπαίδευσης 

Ένωση Μαρινών Ελλάδας: Δωρεά tablets στο Υπουργείο Παιδείας για την ενίσχυση της…

«Παγωμένοι» οι εργοδότες για την αύξηση του κατώτατου μισθού

Βαριά η σκιά του πολέμου στη διαδικασία διαβούλευσης. Από 2,7% έως και…

Καιρός: Έρχεται βαρυχειμωνιά με κρύο, ακόμη και χιόνια – Πρόγνωση Μαρουσάκη

Καιρός: Έρχεται βαρυχειμωνιά με κρύο, ακόμη και χιόνια – Πρόγνωση Μαρουσάκη

Επεισόδια Ρομά – αστυνομίας στο Μενίδι: Πυροβόλησαν στο πρόσωπο διοικητή της ΟΠΚΕ

Επεισόδιο με πυροβολισμούς σημειώθηκε τα ξημερώματα στο Μενίδι μεταξύ Ρομά και αστυνομικών…

Τέλος το παρκάρισμα μηχανών στα πεζοδρόμια

Λύση στο πρόβλημα της άναρχης στάθμευσης των δικύκλων, ειδικά στα αστικά κέντρα,…

Κρήτη: Τρόμος για ηλικιωμένο – Άνδρας με τσεκούρι επιχείρησε να εισβάλει στο σπίτι του

Κρήτη: Τρόμος για ηλικιωμένο – Άνδρας με τσεκούρι επιχείρησε να εισβάλει στο…

Ο Άρης Σκλαβενίτης είναι ο Καλύτερος Έλληνας Οινοχόος (και) για το 2023

Ο sommelier του Oinoscent Wine Bar έχει λάβει τον τίτλο ακόμη δύο φορές