Volkswagen CEO Herbert Diess and Prime Minister Kyriakos Mitsotakis handover Greece’ first electric police car in Astypalea.

Μόνο ηλεκτρικά νέα αυτοκίνητα στην Ελλάδα από το 2030

Μέχρι το τέλος του 2029 θα επιτρέπειται η πώληση αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης (βενζίνης-πετρελαίου) στη χώρα μας, καθώς από τη νέα δεκαετία όλα τα νέα αυτοκίνητα που θα πωλούνται θα είναι ηλεκτρικά. Το ίδιο θα ισχύσει και για τα νέα ταξί, από το 2025.

Στο πλαίσιο της «πράσινης« ατζέντας στο σημερινό (4/11) υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός μίλησε για μεταρρυθμίσεις που αφορούν στο περιβάλλον και στον ενεργειακό προσανατολισμό της χώρας προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Μία από αυτές είναι η πλήρης «στροφή» προς τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Κ. Μητσοτάκη, στην Ελλάδα θα πωλούνται μόνο ηλεκτρικά ΙΧ επιβατικά αυτοκίνητα από το 2030, μόνο ηλεκτρικά ταξί στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη από το 2025 – ενώ επίσης σε ορίζοντα τετραετίας το ένα/τρίτο των ενοικιαζόμενων οχημάτων θα πρέπει να είναι ηλεκτρικά ή μηδενικών εκπομπών ρύπων.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη Σκωτία | 1 Νοεμβρίου 2021
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη Σκωτία | 1 Νοεμβρίου 2021 © 2021 PHIL NOBLE/AP IMAGES

Ο πρωθυπουργός ανέφερε, συγκεκριμένα, πως με τη νέα πράσινη πολιτική, στην οποία εντάσσονται και τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα, “η καθημερινότητα θα γίνει καλύτερη με πολύ συγκεκριμένες δεσμεύσεις. […] Από το 2025 όλα τα νέα ταξί σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αλλά και το 1/3 των ενοικιαζόμενων οχημάτων, θα πρέπει να είναι ή ηλεκτρικά ή οχήματα μηδενικών εκπομπών ρύπων. Και από το 2030 θα απαγορεύεται η πώληση νέων ΙΧ με κινητήρες εσωτερικής καύσης”.

Μόνο ηλεκτρικά νέα αυτοκίνητα στην Ελλάδα από το 2030

Και συμπλήρωσε: “Ξέρω ότι οι στόχοι αυτοί είναι φιλόδοξοι, είναι όμως αναγκαίοι και με το σχέδιο το οποίο έχουμε στη διάθεσή μας μπορούν να γίνουν και ρεαλιστικοί. Είναι άλλωστε πρωτοβουλίες στις οποίες πλέον ανταποκρίνονται όλοι οι Έλληνες και πρώτα και πάνω απ’ όλα οι νέοι μας. Το αποδεικνύει, εξάλλου, η μεγάλη επιτυχία του προγράμματος «Εξοικονομώ», όπως και η γρήγορη μετατροπή των νησιών μας σε πράσινες, ενεργειακά αυτόνομες περιοχές”.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρόσθεσε πως “η καθαρή ενέργεια μετατρέπεται σε νέο πεδίο της παγκόσμιας οικονομικής δραστηριότητας. Εκεί θα κινητοποιούνται στο εξής δημόσια και ιδιωτικά κεφάλαια, παράγοντας πλούτο και νέα απασχόληση. Και οι πιο έτοιμες χώρες για την πράσινη μετάβαση θα είναι και οι κερδισμένες του μέλλοντος”.

Μόνο ηλεκτρικά νέα αυτοκίνητα στην Ελλάδα από το 2030
Μόνο ηλεκτρικά νέα αυτοκίνητα στην Ελλάδα από το 2030
VOLKSWAGEN AG
ΠΗΓΗ:https://www.sport24.gr/
You May Also Like

Επίδομα θέρμανσης: Αναλυτικός οδηγός – Τα ποσά, οι ημερομηνίες και οι δικαιούχοι

Table of Contents Hide Το χρονοδιάγραμμαΠοσά και διαδικασία για το επίδομα θέρμανσηςΔικαιούχοιΠοιοι…

Παραλήρημα από σύμβουλο Ερντογάν: «Μας ανήκουν τα νησιά του Αιγαίου»

Προκλητικές δηλώσεις του Τσαγρί Ερχάν, προέδρου του Πανεπιστημίου Altınbas της Κωνσταντινούπολης, λέκτορα…

Στο φουλ οι λιγνιτικές μονάδες με 34% στο μείγμα Ιουνίου της ΔΕΗ – Ανησυχία για βλάβες και αγώνας δρόμου για τη Πτολεμαΐδα 5

Στο φουλ οι λιγνιτικές μονάδες με 34% στο μείγμα Ιουνίου της ΔΕΗ…

Ρόδος: Πρόσφυγες και μετανάστες παραμένουν αβοήθητοι για ημέρες – «Η Αστυνομία δεν τους φέρνει φαγητό»

Γίνεται έκκληση για τη συνδρομή γιατρού καθώς πολλά παιδιά φέρουν εγκαύματα και σπασίματα

Αρχαιότητες ανυπολόγιστης αξίας εντόπισε ο Γ. Τσούκαλης

Σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων

Περιοδεία με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης η Ολυμπία Τελιγιορίδου

Περιοδεία με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης η Ολυμπία Τελιγιορίδου(φωτογραφίες)

Γροθιά στο στομάχι μέσα σε 45” δίνει το μήνυμα μαθητών της Επιδαύρου για τις 17 δολοφονίες γυναικών το 2021!

Από την Καρολάιν και τη Μόνικα έως την Τζεβριέ στην Αλεξανδρούπολη!