Μόσιαλος: Τότε θα πετάξουμε οριστικά τις μάσκες

Για το θέμα που έχει ανακύψει μετά την πρόταση Μπάιντεν για την άρση προστασίας στις πατέντες των εμβολίων για τον κορονοϊό, μίλησε ο Ηλίας Μόσιαλος.

Την ανάγκη μαζικών εμβολιασμών επισήμανε ο καθηγητής Οικονομικών της Υγείας στο LSE, Ηλίας Μόσιαλος ο οποίος συνδύασε το ζήτημα αυτό με τις μεταλλάξεις και το ζήτημα που έχει προκύψει τις τελευταίες ημέρες με την άρση της πατέντας των εμβολίων.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μόσιαλος τόνισε ότι θα χρειαστεί χρόνος για τις πατέντες. “Είναι ένα σύνθετο πρόβλημα και χρειάζονται συναινετικές διεργασίες για να βρεθεί λύση, αλλά αν δεν γίνει κάτι μέσα στους επόμενους 10-12 μήνες δεν θα “τελειώσουμε” με την πανδημία την επόμενη χρονιά” δήλωσε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Όπως εξήγησε υπάρχουν περιοχές όπως η νοτιοανατολική Ασία, η Κεντρική και Λατινική Αμερική, όπου εξελίσσεται με ταχύτατους ρυθμούς η πανδημία.

“Εάν ο ιός συνεχίζει να κυκλοφορεί ανεξέλεγκτος θα έχουμε μεγαλύτερη πιθανότητα μεταλλάξεων και αν αυτές οι μεταλλάξεις έρθουν σε μας και δεν τις πιάνουν τα εμβόλια, θα μεταφερθεί το πρόβλημα από τις χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος, στις χώρες υψηλού εισοδήματος” πρόσθεσε.

Ινδική μετάλλαξη

Σε ότι αφορά την ινδική μετάλλαξη του κορονοϊού, η οποία “θερίζει” την Ινδία με εκατοντάδες χιλιάδες κρούσματα καθημερινά και ένα σύστημα υγείας υπό κατάρρευση, ο Καθηγητής Οικονομικών της Υγείας στο LSE είπε πως “η Ινδία λέει ότι το εμβόλιο που παράγεται στην χώρα, το Covacin, αντιμετωπίζει την ινδική μετάλλαξη”, ενώ σημείωσε ότι την συγκεκριμένη μετάλλαξη φαίνεται πως την αντιμετωπίζουν και τα εμβόλια των άλλων εταιρειών που χρησιμοποιούνται και στη χώρα μας τα οποία είναι πιο προηγμένης τεχνολογίας.

Πότε θα πετάξουμε τις μάσκες

Για την αφαίρεση της μάσκας, ο κ. Μόσιαλος επεσήμανε ότι “όσο προχωρούν οι εμβολιασμοί και φτάσουν σε ένα επίπεδο 50%-60% στους ανοιχτούς χώρους θα μπορούμε να μιλάμε για κάτι τέτοιο, όμως σε εσωτερικούς χώρους και κυρίως σε πυκνοκατοικημένες περιοχές, όπως η Αττική και κυρίως για τους εργασιακούς χώρους, θα πρέπει το ποσοστό αυτό να είναι πάνω από το 60% και κάτι τέτοιο αργεί να γίνει”.

Κλείνοντας κάλεσε εκ νέου όλους τους πολίτες να εμβολιαστούν ενάντια στον κορονοϊό, λέγοντας ότι “θέλουμε όλο και περισσότερους και μάλιστα ηλικιωμένους να κάνουν το εμβόλιο”.

dikaiologitika.gr

 

You May Also Like

Κορωνοϊός – Σύψας: Έχουμε πόλεμο – Τρέμουμε την επιστροφή παραθεριστών

Κορωνοϊός – Σύψας: Έχουμε πόλεμο – Τρέμουμε την επιστροφή παραθεριστών

Ο Τομ Χανκς και η Ρίτα Γουίλσον προσβλήθηκαν από κορωνοϊό

Ο Τομ Χανκς και η Ρίτα Γουίλσον προσβλήθηκαν από κορωνοϊό

Θετική στον κορωνοϊό και η παρουσιάστρια Αθηναΐς Νέγκα

Table of Contents Hide Θετική στον κορωνοϊό και η παρουσιάστρια Αθηναΐς Νέγκα…

Ενημέρωση για την πανδημία του κορωνοϊού στην Π.Ε. Κοζάνης

Table of Contents Hide Ενημέρωση για την πανδημία του κορωνοϊού στην Π.Ε.…

Το υπαίθριο πάρτι των ηλιθίων που παίζουν με τις ζωές των άλλων

Το υπαίθριο πάρτι των ηλιθίων που παίζουν με τις ζωές των άλλων

Επιστήμονας Οξφόρδης: Η Όμικρον δεν είναι εκείνο που ζήσαμε πριν έναν χρόνο – Δεν θα δούμε γεμάτες ΜΕΘ

Επιστήμονας Οξφόρδης: Η Όμικρον δεν είναι εκείνο που ζήσαμε πριν έναν χρόνο…

Ο… συνωστισμός σε μπαρ και καφετέριες φέρνει νέα μέτρα «τύπου Ιταλίας»

Ο… συνωστισμός σε μπαρ και καφετέριες φέρνει νέα μέτρα «τύπου Ιταλίας»

Δωρεάν έλεγχοι rapid test σε διερχόμενους οδηγούς στην Καστοριά την Τετάρτη 16/12

  Δωρεάν έλεγχοι rapid test σε διερχόμενους οδηγούς  στην Καστοριά την Τετάρτη…

 Κορωνοϊός: Μέχρι τις 27 Μαρτίου θα παραμείνουν κλειστά τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Επιτρέπεται μόνο η μεταφορά του προϊόντος

 Κορωνοϊός: Μέχρι τις 27 Μαρτίου θα παραμείνουν κλειστά τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.…

Κορωνοϊός – Σχολεία: Σκέψεις να ανοίξουν πρώτα τα δημοτικά και μετά τα Γυμνάσια – Λύκεια

Κορωνοϊός – Σχολεία: Σκέψεις να ανοίξουν πρώτα τα δημοτικά και μετά τα…